Ülker Golf Maraş Dondurma Pazarında Liderliği Hedefliyor

  • 10 yıl önce eklendi
  • 2341 defa incelendi
  • Puan : star star 64 incelemede 2,38 puan almıştır.
Milli tat Maraş dondurması Ülker Golf’le dünya pazarlarına yelken açıyor. Kahramanmaraş’ta faaliyete geçen fabrikasında keçi sütü ve sahlep ile üretilen gerçek Maraş dondurmasını tutkunlarıyla buluşturan Ülker Golf, Türkiye’nin gerçek Maraş dondurması talebini güçlü ve yaygın dağıtım ağıyla karşılamayı hedefliyor.

2003 yılında Bursa fabrikasıyla dondurma pazarına giren Türkiye’nin en büyük yerli dondurma üreticisi Ülker Golf, gerçek Maraş dondurması üretimiyle Maraş dondurma pazarında liderliği hedefliyor. Ülker Golf ‘ün 2003 yılında 10 milyon litre olan üretim kapasitesi, aradan geçen on bir yıl içinde 160 milyon litreye ulaşırken, 2013 yılı itibariyle Türkiye’deki dondurma tutkunları her gün yaklaşık 3 milyon adet Ülker Golf tüketiyor.

2013 sezonunda 2,2 milyar lira seviyesine ulaşan Türkiye dondurma pazarında, 2012 yılına göre %12 oranında büyüyen Ülker Golf, ambalajlı dondurma pazar payını % 24’e çıkarttı.  

Şirketin yatırımlarının ve hedeflerinin paylaşıldığı basın toplantısında konuşan Ülker Golf Genel Müdürü Gökhan Aydın, Maraşım dondurmasıyla gerçek Maraş dondurması pazarını büyüteceklerini,  Maraşım’ın ev içi tüketim segmentinde önemli bir rol oynayacağını ifade etti.
 
“Gerçek Maraş dondurmasını bir dünya markası yapacağız”
Aydın, ‘Kahramanmaraş fabrikamıza 75 milyon lira yatırım yaparak 11 yıldaki toplam yatırımımızı 325 milyon liraya çıkardık. Bu fabrikada yılda 40 milyon litre dondurma üreteceğiz. Ülker Golf olarak 3 yıl içerisinde bu pazarı önemli ölçüde büyütmeyi hedefliyoruz ama asıl amacımız Maraş dondurmasını tüm Türkiye’ye tattırdıktan sonra bir dünya markası yapmak’ dedi.  

Ülker Golf’ün ihracatı 20 milyon doları aşacak
2006 yılında ilk olarak Balkan ülkelerine ihracata başlayan Ülker Golf’ün, 2014 yılı itibariyle Balkanlar, Ortadoğu ve Kuzey Afrika bölgelerinde toplam 13 ülkeye 20 milyon dolarlık ihracat hacmini aşması hedefleniyor. Markanın hedefinde uluslararası dondurma liginde yerini daha da sağlamlaştırmak var.

Ürdün’de Ülker Golf yatırımı
Daha önce Suudi Arabistan ve Suriye’de dondurma üretimi yapan Ülker Golf, Ürdün’de faaliyete geçen yeni fabrikasıyla yola devam ediyor. Ülker Golf, nüfusu 8 milyon olan Ürdün’de %8 oranındaki pazar payını hızla arttırmayı hedefliyor.

Ülker Golf ‘ün uluslararası yatırım projeleri arasında Mısır da önemli bir yer tutuyor. Projenin detaylandırılmasına ilişkin çalışmalar devam ediyor.

Ülker Golf ‘ten birbirinden lezzetli dört yeni inovatif ürün
Her yaşın keyifle yiyebileceği ve kolayca ulaşabileceği inovatif ürünler sunan Ülker Golf,  Golf Maraşım’la beraber Maraş dondurmasını ilk kez kornete taşırken, Royal mini kuplar, Hobby Rengarenk, Metro ve Coco Star ürünlerini de bu yaz dondurma severlerin beğenisine sunuyor. En çok sevilen tatları evde de yemeye doyamayanlar için muhteşem ikili Metro ve Coco Star evde tüketim için özel pakette buluşurken, Royal Mini Kuplar premium dondurma tutkunları için üretiliyor. Hobby Rengarenk ise çocukların gözdesi olmaya aday.

Pınar Altuğ, Tamer Karadağlı ve Melek Şahin Ülker Golf için buluştu
Maraşım dondurmasının tanıtım kampanyası için ilk defa bir reklam filminde buluşan  “Çocuklar Duymasın” dizisinin sevilen karakterleri Haluk (Tamer Karadağlı), Meltem (Pınar Altuğ) ve Emine’nin (Melek Şahin) katılımıyla gerçekleşen basın toplantısında Maraşım reklam filmi de ilk defa basın mensuplarıyla paylaşıldı. Film yarından itibaren televizyonda yayınlanmaya başlayacak.



İlgili etiketler : Ülker Golf, Maraş Dondurması, Dondurma,

Haber Sahibi

Ülker Golf
  • Eklenme Tarihi

    : 13 Mayıs 2014
  • Güncelleme Tarihi

    : Güncelleme Yapılmamış
  • Geçerlilik Tarihi

    : 30 Haziran 2014
  • Trafik

    : 2341

Diğer Ülker Golf Haberleri

Benzer Haberler

  • Algida Algida Maraş Usulü Dövme Dondurma

    Algida Maraş Usulü Dövme Dondurma

    Algida Maraş Usulü Dövme Dondurma, Türkiye’nin geleneksel lezzeti dövme dondurmayı milyonlarla buluşturmaya devam ediyor. Yenilenen tadıyla Algida Maraş Usulü Dövme Dondurma, nefis sütlü lez...
    27 Nisan 20153279 defa incelendi
  • Carte d'Or Carte d'Or Kesme Maraş Ailesi Hem Büyüdü Hem de Keçi Sütü İle Yenilendi

    Carte d'Or Kesme Maraş Ailesi Hem Büyüdü Hem de Keçi Sütü İle Yen

    Dondurmaseverlerin gözdesi, geleneksel lezzet Carte d’Or Kesme Maraş’ın ürün ailesi yeni “Antep Fıstık-Sade” ile genişledi, içeriği keçi sütü ile yenilendi. Türk damak tadından vazgeçemeye...
    28 Mayıs 20133165 defa incelendi
  • Algida Algida'dan Ramazanda Yeni Lezzet; Algida Keyif Kornet

    Algida'dan Ramazanda Yeni Lezzet; Algida Keyif Kornet

    Algida Ramazan’a özel olarak 1TL’lik yeni lezzet Algida Keyif Kornet’i tüketiciyle buluşturuyor. Yeni Algida Keyif Kornet ile nefis kakaolu ve vanilyalı dondurma keyfi çıtır çıtır bir külahl...
    1 Temmuz 20142721 defa incelendi
  • Ülker Ülker Golf Dondurma Sektöründe Müşterilerin En Memnun Olduğu Marka Seçildi

    Ülker Golf Dondurma Sektöründe Müşterilerin En Memnun Olduğu Mark

    Ülker Golf, Türkiye Kalite Derneği (KalDer) tarafından yürütülen Türkiye Müşteri Memnuniyeti Endeksi (TMME) 2010 yılı ölçüm sonuçlarına göre müşteri memnuniyetinde en yüksek puanı alarak bi...
    7 Nisan 20115175 defa incelendi
  • Mövenpick Dondurma Mövenpick Dondurma Günleri Başlıyor

    Mövenpick Dondurma Günleri Başlıyor

    Mövenpick® Dondurma Günleri, birbirinden farklı dondurmalı lezzetler, çeşitli aktivite ve sürprizlerle 1 Haziran’da İstanbul’da başlıyor. İsviçreli gurme dondurma ustası Mövenpick®, Türkiye...
    28 Mayıs 20122514 defa incelendi