Türkiye'nin Tek "Helal Ve Sağlıklı" Çiğ Köftesi: Tatlıses

  • 12 yıl önce eklendi
  • 2430 defa incelendi
  • Puan : star star star star 29 incelemede 3,69 puan almıştır.
Birçok gıdanın içeriğinde bulunan katkı maddeleri devletçe müsaade edilen miktarın çok üstünde kullanılıyor ve bu da ürünü uzun zaman sağlıklı, güvenli gibi göstererek tüketicileri aldatıyor. Bu aldatmalara dur demek için yoğun çalışmalar sürdüren HEDEM(Helal Denetim Merkezi) çiğ köftede ilk ve tek Helal Sertifikasını Tatlıses Çiğ Köfte’ye verdi…

Sadece ticaret yapmaktan ziyade, lezzetlisini ve sağlıklısını yedirmeyi ilke edinmiş bir kuruluş olarak Tatlıses Gıda ürünlerinde kesinlikle katkı maddesi kullanılmıyor. Güvenli ve sağlıklı ürünler ürettiği hem Helal Denetim Merkezi hem de İTQİ(Uluslar arası Tat ve Kalite Enstitüsü) tarafından tescillenen Tatlıses; sektöründe bu sertifikaları almaya hak kazanan tek kuruluş.

TATLISES ÇİĞ KÖFTE HEM GIDA KODEKSİ HEM DE HELAL GIDA ŞARTLARINI SAĞLIYOR…

HEDEM Yönetim Kurulu Başkanı Selahaddin Alıç: “İnsanların aldıkları ve kullandıkları gıda maddelerinin öncelikle sağlıklı ve güvenli olması yanında, bu gıdaların ve diğer ihtiyaç maddelerinin helal ve haram oluşu da önemli etkendir. Günümüzde insanlar inançlarının gereği olan gıda ve ihtiyaç maddelerini arayıp bulmak ve elde etme bilincine yeterince ulaşmadıklarından dolayı tükettikleri gıdalar nedeniyle mevcut ve gelecek nesillerin sağlıklı olmaları imkânsızlaşıyor. İşte bu nedenlerle helal gıda ve ihtiyaç maddeleri denetim ve sertifikalandırma çalışmalarının yapılmasının gereği ve önemi ortaya çıkmıştır. Bu nedenle HEDEM-Helal Denetim Merkezimiz çatısı altında halkımıza ve gelecek neslimize önemli ve değerli hizmetler vermek için mücadele etmekteyiz. Kuruluşumuz Türk gıda kodeksi şartları yanında helal gıda standartlarına da ürünlerin uygunluğunu denetlemekte ve sertifika vermektedir. Şu ana kadar kuruluşumuza müracaat eden yüzlerce üretici firma maalesef helal gıda standartlarına uygun olmadıkları için sertifika alamadılar.  Çiğ köfte olarak bu konuda helal sertifikası almaya hak kazanan Tatlıses Çiğ Köfte’nin tüm diğer üreticilere örnek olmasını diliyoruz. Tüketiciler olarak; tükettiğimiz ürünler ve ihtiyaç maddelerinin güvenli, sağlıklı, inancımıza uygun ve helal gıda olduğunu araştırmanın hepimizin üzerine düşen görev olduğunu unutmamamız gerekiyor” dedi.

TSE VE TATLISES “ÇİĞ KÖFTE KRİTERİ” OLUŞTURDU…
Tatlıses Gıda Fabrika Müdürü Elif Aşlamacı:” Etli çiğköfte üretip piyasaya sürmenin yasak olması nedeni ile piyasadaki çiğköfteler etsiz üretiliyor. Zaten olması gereken de bu çünkü; etli çiğköfte hızlı bakteri üretmesi nedeni ile insan sağlığına önemli ölçüde zarar verebilecek riske sahip ve böylesi riskli bir ürünün denetimi de çok zor. Ancak etsiz çiğköfte de üretseler, piyasada merdiven altı üretim yapan firma sayısı çok fazla. Hem hijyen kurallarına riayet edilmiyor hem de ürün içeriği bakımından insan sağlığına zarar veren maddeler kullanılıyor. Ürüne et aroması verebilmek için monosodyumglutamat içeren bulyonlar, renk verebilmek için boya maddeleri kullanarak halk sağlığına önemli ölçüde zarar veriliyor. Halkımız maalesef bu zararları bilmeden çiğköfte tüketiyor. Ancak TSE ile ortaklaşa sürdürdüğümüz çalışmalar doğrultusunda “Çiğköfte Kriteri” oluşturuldu ve yayınlandı yani artık tüketici yediği ürünle ilgili daha fazla bilinçlenecek, biz üreticiler ise çok daha detaylı denetleneceğiz. Böyle bir yeniliğin oluşmasına katkı sağlayarak kendi işimizi zorlaştırdık ancak daha sağlıklı nesiller için kesinlikle gerekli bir uygulamaya imza attığımız için gurur duyuyoruz. “ açıklamasında bulundu.




İlgili etiketler : Tatlıses, Tatlıses Çiğ Köfte,

Haber Sahibi

Tatlıses Çiğ Köfte
  • Eklenme Tarihi

    : 15 Ekim 2012
  • Güncelleme Tarihi

    : Güncelleme Yapılmamış
  • Geçerlilik Tarihi

    : 31 Ekim 2012
  • Trafik

    : 2430

Diğer Tatlıses Çiğ Köfte Haberleri