Türkiye’nin ilk Kredi Kartı World 20 Yaşında

  • 14 yıl önce eklendi
  • 3262 defa incelendi
  • Puan : star star star star 50 incelemede 3,62 puan almıştır.
Türkiye’nin ilk kredi kartı Yapı Kredi Worldcard, 20. yaşını kutluyor. Taksitli alışveriş, puanlarla bedava alışveriş, puanlarla cep telefonu konuşma süresi satın alma gibi pek çok ilkin altına imza atan World tam 20 yıldır sektörü şekillendirmeye devam ediyor.

Türkiye’nin ilk kredi kartı Yapı Kredi Worldcard, 20. yaşını kutluyor. Taksitli alışveriş, puanlarla bedava alışveriş, puanlarla cep telefonu konuşma süresi satın alma gibi pek çok ilkin altına imza atan World tam 20 yıldır sektörü şekillendirmeye devam ediyor.

Yapı Kredi Perakende Bankacılık’tan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Nazan Somer, son 10 yılda Türkiye'de finans sektöründe büyük değişiklikler yaşandığını, kredi kartları sektörünün ise gelişmiş pazarlar içinde en dikkat çekici büyümeyi gerçekleştirdiğini belirtti.

Bu gelişmenin salt kart adedi ve ciro bazında olmadığını, Türk bankacılığının yaratıcı yaklaşımının ve tüketici beklentilerinin önemli bir rol oynadığını söyleyen Somer, World’ün 20 yıldır bu beklentileri en iyi tespit eden ve karşılayan marka olmasının liderliklerini pekiştirdiğini belirtti. Somer şöyle devam etti;

“Yapı Kredi olarak başından beri sektörü şekillendiren banka olmanın sorumluluğuyla en son yenilikleri ve teknolojileri tüketicilere sunmayı misyon edindik. İnovatif ürün ve uygulamalarımızın sadece Türkiye için değil, diğer ülkeler için de başarılı örnekler oluşturduğunu görüp, gurur duyduk. Türkiye’nin en bonkör kartı olarak konumlandırdığımız Worldcard, en çok yerde, en fazla kazandıran olma hedefiyle yenilikler sunmaya devam ediyor. Bunu tüketiciyi dinleyerek, ihtiyaç ve beklentilerini bazen onlardan bile önce görerek başarıyoruz. 20 yıldır ilk tercih olmamızın altında da bu yatıyor. Marka değeri ile dünya listelerine girebilmeyi başaran ‘tek’ Türk kredi kartı olan World, bu yaklaşımıyla birçok ulusal ve uluslararası ödüle de layık görüldü. İlklerin markası olarak 2011'de de sektörü şekillendirmeye ve ezber bozan uygulamalara imza atmayı sürdüreceğiz.”

1991’de Türkiye’nin ilk kredi kartı olarak tüketiciye sunulan World’un, 20 yılda kullanıcı sayısı 8 milyona, lisans bankaları ile birlikte 11 milyona ulaştı. World ayrıca üye işyeri adedini yaklaşık 323 bine yükseltti. 1997 yılında imprinter ile başlayan POS parkını 2011’de 400 bini aşkın bir adede ulaştıran World, her sene 500 milyonun üzerinde işlem gerçekleştiriyor. Kredi kartları sektörünün en büyük sadakat programı olan World, taksitli alışverişlerin yanı sıra her yıl yaklaşık 200 milyon TL’ye eşdeğer puan kullanımıyla tüketicilere fayda yaratıyor.





İlgili etiketler : World Card, Kredi Kartı, 20. Yıl, Yıl Dönümü, Yapı Kredi Worldcard,

Haber Sahibi

World Card
  • Eklenme Tarihi

    : 30 Mayıs 2011
  • Güncelleme Tarihi

    : Güncelleme Yapılmamış
  • Geçerlilik Tarihi

    : 30 Haziran 2011
  • Trafik

    : 3262

Diğer World Card Haberleri

Benzer Haberler