Turkcell T60 Akıllı Telefonu

  • 9 yıl önce eklendi
  • 1555 defa incelendi
  • Puan : star star star 24 incelemede 3,21 puan almıştır.
Turkcell, kendi markasıyla çıkardığı T serisi akıllı telefonlara bir yenisini daha ekledi. 8 çekirdekli işlemcisi, 13 MP’lik gelişmiş kamerası ve akıllı sensörleri ile Turkcell T60, satış rekorları kıran T serisinin en gelişmiş ve en yeni üyesi.

Turkcell, kendi markasıyla çıkardığı T serisi akıllı telefonlara bir yenisini daha ekledi. 8 çekirdekli işlemcisi, 13 MP’lik gelişmiş kamerası ve akıllı sensörleri ile Turkcell T60, satış rekorları kıran T serisinin en gelişmiş ve en yeni üyesi. 150 Mbps hız kapasitesiyle 4G teknolojisine uyumlu olan T60’ın 16 GB’lık dahili hafızası, SD kart ile 32 GB’a kadar artırılabiliyor.

T60’ın sensörleri yazılımcılar için fırsat sunacak
Turkcell T60’ın en önemli özelliklerinden birisi de sensörleri. Üzerindeki sensörler sayesinde ortamdaki sıcaklığı, nemi ve basıncı ölçebilen T60, aynı zamanda kullanıcılarının gün içerisinde kaç adım attığını da sayabiliyor. Mobil uygulama alanına yıllardır büyük destek vererek on binlerce yazılımcıya mobil uygulama eğitimleri veren Turkcell, yeni akıllı telefonu ile uygulama geliştiricilere de yepyeni bir alan daha açmış oluyor.

Ses ve hareketle kamera kontrolü
Turkcell T60, 13 MP’lik otomatik odaklama özellikli arka kamerası ile çok kaliteli ve canlı görüntüler elde ediyor. 5 MP ön kamera ise en güzel “selfie”ler için ideal. Turkcell T60’ın iddialı olduğu bir diğer akıllı özelliği ise, sesli komut veya el işaretleriyle kumanda edilebilmesi. Akıllı telefonu çok daha akıllı hale getiren bu özellik sayesinde telefona temas etmeden sesli komut, el işaretiyle veya gülümseme ile selfie çekmek, gelen bir aramayı kabul ya da reddetmek mümkün.

Çekim kalitesinin yanı sıra T60’ın fotoğraf ve video çekiminde iddialı olmasını sağlayan bir diğer faktör ise, Turkcell için geliştirilen kamera uygulaması. Bu uygulama sayesinde kullanıcılar, çektikleri fotoğraf ve videoları ek bir uygulamaya gerek kalmadan seçtikleri filtreyi ekleyerek paylaşabilecek. Turkcell T60’ın kamerası aynı zamanda HDR çekim desteği, panoramik çekim ve düşük ışık çekim modu gibi gelişmiş kamera özelliklerine de sahip.

Turkcell’in en iyisi sadece 799 TL
T serisinin yeni yıldızı Turkcell T60, sadece ön sipariş verenler teknoloji tutkunları için 799 TL’lik özel fiyat ile satışa sunulacak. T60’ı 799 TL’ye satın almak isteyenler 15 Mayıs’tan itibaren ön talepte bulunabilecekler. Bugüne kadar sunulan Turkcell markalı cihazlar arasında en gelişmiş teknolojiye sahip olan akılı telefonun 7.8 milimetrelik ince tasarımını, HD kalitesinde multimedya deneyimi sunan 5 inçlik ekranı tamamlıyor. Çok daha güçlü ve hızlı performans için sekiz çekirdekli 1.5 GHz Qualcomm işlemci ile donatılan cihaz, Android’in Lollipop sürümüne sahip. 2400 mAh batarya ise Turkcell’lileri yoğun kullanımda bile yolda bırakmıyor.

Aksesuarlarıyla fark yaratacak
Dileyen kullanıcılar, Turkcell T60’a birbirinden etkileyici aksesuarlarıyla birlikte sahip olabilecek. Lazer klavye, akıllı kılıf ve sanal gerçeklik gözlüğü T60’ı, sunduğu yenilikler açısından birkaç adım birden öne çıkarıyor. T60 kullanıcıları dilerlerse lazer klavye ile cep telefonlarını klavyeli bir bilgisayara dönüştürebilecek veya sanal gerçeklik gözlüğü ile 3 boyutlu videoları telefonlarından izleyebilecekler. Yenilikleri denemekte öncü olmak isteyen teknoloji tutkunları, T60 ile beraber bu aksesuarlara da cazip fırsatlar ve uygun koşullarla erişebilecek.

Turkcell T60 Teknik Özellikler
İşlemci: Qualcomm 8939 1.5 GHz 8 Çekirdek
Hafıza: 16 GB dahili (SD GB’a kadar arttırılabilir)
Ekran: 5” HD IPS (1280x720)
İşaretler ve Hareketler: El işaretleriyle temassız olarak gelen aramayı kabul ya da reddetme.
Kamera: 13 MP arka /5 MP ön kamera ile 1080p video kayıt yapabilme.
Kamera özellikleri: Sesli komut, el işaretleri ve gülümseme algılama ile fotoğraf/selfie çekebilme. Gelişmiş odaklama, optik yakınlaştırma, panoramik çekim, HDR çekim desteği, düşük ışık çekim modu, hareketli çekim özelliği.
Ses özellikleri: HD Ses, gürültü engelleme, Dolby Surround
Sensörler: Sıcaklık, nem ve basınç sensörleri ile adım ölçer.
Kullanıcı Arabirimleri: Standart ve Kolay Kullanım Arayüzü , Çocuk ve Misafir modu.
Bağlantı desteği: 4G (150 Mbps), DualCarrier
İşletim Sistemi: Android Lollipop
Pil: 2400mAh
Boyutlar: 144.2 x 71.7 x 7.8mm
Ağırlık: 129 gram




 Turkcell T60 - 1

Turkcell T60 - 1

İlgili etiketler : Turkcell, Turkcell T60, Cep Telefonu, Akıllı Telefon,

Haber Sahibi

Turkcell
  • Eklenme Tarihi

    : 8 Mayıs 2015
  • Güncelleme Tarihi

    : 9 Temmuz 2015
  • Geçerlilik Tarihi

    : 31 Temmuz 2015
  • Trafik

    : 1555

Diğer Turkcell Haberleri

Benzer Haberler

  • Turkcell Turkcell Türkiye'nin İlk Yerli Akıllı Telefonunu Üretecek

    Turkcell Türkiye'nin İlk Yerli Akıllı Telefonunu Üretecek

    Turkcell, tasarım ve yazılımı bütünüyle Türk mühendis ve tasarımcıların ürünü ilk yerli akıllı cep telefonunu müjdeledi. Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv’in, İspanya'nın Barselona ken...
    26 Şubat 20131446 defa incelendi
  • Turkcell Turkcell T50 Kullanıcıları ESET İle Korunuyor

    Turkcell T50 Kullanıcıları ESET İle Korunuyor

    Turkcell’in 4G özellikli yeni telefonu T50’yi tercih eden Turkcell aboneleri, mobil cihazlara yönelik kapsamlı dijital koruma sağlayan ESET Mobile Security ürününü 6 ay boyunca ücretsiz olar...
    16 Eylül 20141337 defa incelendi
  • Turkcell Turkcell T50 Satış Rekoru Kırıyor

    Turkcell T50 Satış Rekoru Kırıyor

    Turkcell’in kendi markasıyla çıkardığı T serisi akıllı telefonların en yenisi Turkcell T50, piyasaya sürüldüğü 9 Temmuz tarihinden itibaren 165 bini aşan satışla Turkcell’in cihaz portföyünd...
    28 Ağustos 20141353 defa incelendi
  • Turkcell Turkcell T50 Akıllı Telefon

    Turkcell T50 Akıllı Telefon

    Turkcell, hem tasarım hem de performansıyla dikkat çeken; Türkiye'nin operatör markalı ilk 4G’li akıllı telefonu Turkcell T50'yi gururla sunar. Turkcell, kendi markasıyla çıkardığı T seris...
    31 Mayıs 20144226 defa incelendi
  • Turkcell Turkcell T50 Yepyeni Arayüzü ile Tüketicinin Beğenisine Sunuyor

    Turkcell T50 Yepyeni Arayüzü ile Tüketicinin Beğenisine Sunuyor

    T50 için geliştirilen ‘Kolay Kullanım’ arayüzü, akıllı telefon kullanmaktan çekinenler için birçok kolaylık getiriyor. Üstün teknolojiden ödün vermeden, daha kolay kullanımlı hale getirilen ...
    19 Eylül 20141386 defa incelendi