Turkcell T11 ile köprü ve otoyol geçişlerinde Cepte KGS dönemi başladı

  • 13 yıl önce eklendi
  • 2126 defa incelendi
  • Puan : star star star star 66 incelemede 4,18 puan almıştır.
Turkcell ve Bank Asya işbirliğiyle dünyanın ilk SİM bazlı mobil, temassız otoyol ödeme sistemi hayata geçirildi. Şu anda sadece Turkcell’in yeni akıllı telefonu T11’de çalışan uygulama, köprü ve otoyol geçişlerinde KGS kartlarına olan ihtiyacı ortadan kaldırıyor.

Bank Asya ve Turkcell’in ortak projesi olan temassız otoyol ödeme sistemi  kullanıma açıldı. Ulaşım teknolojileri alanında yeni bir çığır açan bu çözüm sayesinde artık köprü ve otoyol gişelerinde KGS (Kartlı Geçiş Sistemi) kartlarına gerek duyulmadan cep telefonu ile temassız ödeme yapılabiliyor. İlk etapta Turkcell T11 marka akıllı telefona özel olan bu uygulama, dünyanın ilk standart SİM bazlı NFC’li (Yakın Alan İletişimi) otoyol ödeme sistemi olma özelliği taşıyor.

Turkcell’in mobil cüzdan uygulaması Cep-T Cüzdan üzerinden hayata geçirilen NFC’li KGS çözümü, kullanıcıların hayatını kolaylaştıracak şekilde tasarlandı. Turkcell T11 sahipleri, Turkcell Cep-T Cüzdan üzerinden Bank Asya KGS uygulamasına kolayca başvuru yapıp, telefonlarına indirecekleri uygulama sayesinde bankaya ya da gişelere gitmeye gerek kalmadan KGS yüklemelerini Turkcell Mobil Ödeme ile telefon üzerinden yaparak anında kullanabilecekler.

Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Cenk Bayrakdar konuyla ilgili şunları söyledi:

“Turkcell Cep-T Cüzdan ile tek  bir SİM karta dünyada ilk defa birden fazla bankanın kredi kartını sunarak alışverişte yeni bir dönemin kapılarını açtık. Şimdi de Bank Asya işbirliği ve Smartsoft’un katkılarıyla Cep T-Cüzdan ile ulaşımda devrim niteliğinde bir ilk daha sunuyoruz. Bu uygulama ile sadece Turkcell T11 ile müşterilerimize temassız geçiş kolaylığı sunmakla kalmıyor, KGS’ye başvurudan, bakiye yüklemeye kadar tüm süreci cebe taşıyarak uçtan uca bir mobil deneyim sunuyor, kart taşıma ihtiyacını da ortadan kaldırıyoruz. Önümüzdeki dönemde tüketicilerin hem alışveriş alışkanlıklarını değiştirecek hem de ulaşım sistemlerinde hayatlarını kolaylaştıracak ilklere imza atmaya devam edeğiz.”

Bank Asya Bireysel Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Dr. Ercüment Güler projeyi şöyle değerlendirdi:

Bank Asya olarak bugüne dek Türkiye ve dünyada birçok ilke imza attık. Katılım bankalarının lideri olarak teknolojiye yatırım yaparak farklılaştık. Cep-T KGS de bu anlayışın bir ürünüdür. Bugün özellikle köprülerde kartında bakiye kalmadığı için aracını durdurup arkadaki araçtan kart isteyen sürücüler görüyoruz. T11 ve Cep-T KGS sayesinde araç sahiplerini “Kartımı unuttum, bakiyem kalmadı” derdinden kurtarıyoruz. Kart da telefonun içinde, yükleme de. Gerçekten kullanıcı dostu bir uygulama geliştirdik. Ayrıca sadece yüklemeli (nakit) KGS değil, Bank Asya’dan kredi kartınız varsa kredili KGS uygulamasına da sahip olabiliyorsunuz. Önümüzdeki dönemde Turkcell ile işbirliğimiz yeni projelerle devam edecektir.

Cep-T Cüzdan içerisinde KGS nasıl çalışıyor?

Turkcell T11 kullanıcıları, mevcut SİM kartlarını hiçbir ücret ödemeden 256K SİM kart ile değiştirip Turkcell Cep-T Cüzdan uygulamasındaki Ulaşım Kartları menüsünden Bank Asya KGS kartına başvuru yapabiliyor. Böylelikle otoyol ve köprü gişelerinde KGS için ayrılmış KGS levhalı gişelerden geçiş yapabiliyorlar. Gişelerden geçiş esnasında T11’in kart okuyucuya 2-3 cm kadar yaklaştırılması ile Turkcell Cep-T Cüzdan’da yer alan KGS uygulamanızın kart numarası, kredi miktarı, araç sınıfı gibi veriler elektronik olarak okunuyor ve ödeme zahmetsizce gerçekleşiyor.

Kredi kartınız olsun ya da olmasın!

Bu çözümden yararlanmak için T11’iniz ile gerçekleştirdiğiniz başvuru sonrasında, varsa mevcut Bank Asya kredi kartınız ile eşlenecek şekilde Kredili KGS (KKGS) kartı; eğer Bank Asya’dan herhangi bir kredi kartınız yoksa Nakit KGS (NKGS) kartı Cep-T Cüzdan’a yükleniyor. NKGS kartı, herhangi bir hesap veya kredi kartı ile ilişkilendirilmeksizin üzerine para yüklenerek kullanılabilen, ön ödemeli bir kart. NKGS kartı ile geçiş yapıldığında geçiş ücreti, karta daha önce yüklenmiş tutardan düşülüyor.

Kullanıcı ne ödeyecek?

Turkcell Cep-T Cüzdan içerisinde KGS Kartı başvurusunun sonlanması için kart ücreti olan 5 TL ödemenin Turkcell Mobil Ödeme Servisi ile yapılmasını onaylamak gerekiyor. Nakit KGS başvurusu sırasında ise 5 TL’lik kart ücreti ile birlikte 10 TL bakiye de yine Turkcell Mobil Ödeme ile ödendikten sonra yükleniyor. NKGS kartına bakiye yükleme işlemi Turkcell Cep-T Cüzdan uygulamasından yapılabildiği gibi Türkiye genelinde dolum yapmaya yetkili Bank Asya şubelerinden ve Boğaziçi Köprüsü Bank Asya satış ofislerinden de gerçekleştirilebiliyor.

İlk etapta Turkcell T11 ile çalışan uygulama kısa bir süre sonra diğer NFC’li telefon modellerine de yayılacak.





İlgili etiketler : Turkcell T11i Cepte Kgs,

Haber Sahibi

Turkcell
  • Eklenme Tarihi

    : 30 Ocak 2012
  • Güncelleme Tarihi

    : 30 Ocak 2012
  • Geçerlilik Tarihi

    : 31 Mart 2012
  • Trafik

    : 2126

Diğer Turkcell Haberleri