Turkcell Superonline ve Global İletişim, Turkcell Superonline Çatısı Altında Birleşti

  • 13 yıl önce eklendi
  • 2449 defa incelendi
  • Puan : star star star star 72 incelemede 3,67 puan almıştır.
Güçlü fiber optik altyapısıyla bulut bilişim servislerinde de fark yaratan Turkcell Superonline, kurumsal müşterilerine operasyonlarını daha verimli, hızlı, etkin ve karlı hale getirmeleri için özel çözümler sunmak ve veri merkezi iş alanlarındaki etkinliğini artırmak için yatırımlarına devam ediyor.

Türkiye’nin yenilikçi telekom operatörü Turkcell Superonline, geçtiğimiz aylarda Turkcell Grup tarafından satın alınan Global İletişim ile güçlerini birleştirdi. 2003 yılında kurulan ve kısa sürede sahip olduğu yetkinliklerle ses, internet, veri merkezi, altyapı işletmeciliği ve M2M alanlarında öncü bir şirket olan Global İletişim’in Turkcell Superonline ile devir yoluyla birleşmesiyle, iki şirket Turkcell Superonline markası altında daha da güçlenmiş bir altyapıyla hizmet verecek.

Bulut Bilişim’in olmazsa olmazı genişbant altyapısını kendi fiber ağıyla sunan Turkcell Superonline, bu birleşmeyle birlikte kurumsal müşterilerine sunduğu bulut bilişim, veri merkezi ve ileri güvenlik çözümleri gibi bütünleşik telekom hizmetlerini daha da zenginleştiriyor. Birleşme ile birlikte Turkcell Superonline, Global İletişim’in müşteri portföyünü ve3 veri merkezini bünyesine katmış oldu. Böylece bünyesindeki veri merkezlerinin büyüklüğünü 6 bin 500 metrekareye çıkaran Turkcell Superonline, Turkcell Grup’un sinerjisiyle, kurumsal müşterilerine bulut servislerini sunacak.

Bundan 4 yıl önce başladıkları yatırımlarla dünya ile aynı anda Türkiye’de fiber çağını başlattıklarına dikkat çeken Turkcell Superonline Genel Müdürü Murat Erkan: “Biz Bulut Bilişimi, Maslow’un ihtiyaçlar hiyerarşisi piramidine benzetiyoruz. Piramidin en altındaki yaşam için zorunlu ihtiyaçları çok hızlı internet ile eşleştiriyoruz. Bulut’un olmazsa olmazı, hem sabitte hem de mobilde kaliteli bir genişbant altyapısıdır. Turkcell Grup olarak sabitte fiber ve mobilde 3G ile çok önemli bir yetkinliğe ve güce sahibiz. Bu yetkinliğimizi veri merkezi ve bilgi teknolojileri yetenekleri ile de pekiştirerek ikili değil, üçlü oyunu sunuyor, kurumsal müşterilerimizin altyapı ihtiyaçlarının yanında IT ve teknoloji gereksinimlerine de cevap veriyoruz. 2008 yılında Tellcom adıyla hizmet verirken Sabancı Telekom’un altyapısını devralarak kurumsal segmentteki varlığımızı daha da güçlendirmiştik. 2009 yılındaki Tellcom-Superonline birleşmesi ile altyapı tarafındaki gücümüze Superonline markasını ekledik. Bugün, Global İletişim’i de bünyemize katarak, kurumsal müşterilerimize en yeni iletişim teknolojilerini sunmaya, hayatlarını kolaylaştırmaya, yaşamlarına ve iş yapış şekillerine değer katmaya devam ediyoruz” dedi.





İlgili etiketler : Turkcell Superonline, Global İletişim,

Haber Sahibi

Turkcell Superonline
  • Eklenme Tarihi

    : 16 Nisan 2012
  • Güncelleme Tarihi

    : Güncelleme Yapılmamış
  • Geçerlilik Tarihi

    : 30 Nisan 2012
  • Trafik

    : 2449

Diğer Turkcell Superonline Haberleri