Turkcell Superonline 1,2 milyar TL Yatırım Yaptı, Fiberde 1 milyon Haneye Ulaştı

  • 13 yıl önce eklendi
  • 2082 defa incelendi
  • Puan : star star star 27 incelemede 2,96 puan almıştır.
Türkiye’de dünya ile aynı anda fiber internet çağını başlatan Turkcell Superonline, 2011 yılı değerlendirmesinde başarı grafiğini gözler önüne serdi. 2008 yılından bu yana 1,2 milyar TL’lik yatırımla 1 milyon haneyi ışık hızında fiber internetle buluşturan Turkcell Superonline, 2011’i %35 büyüme ile bitirmeyi hedefliyor. Turkcell Superonline, 2009’dan bu yana istikrarlı gelir artışıyla AVFÖK marjını da her yıl katlayarak artırdı. Turkcell Superonline, İpek Yolu’nu Fiber Yolu’na dönüştürme vizyonunu, gerek Türkiye yatırımları gerekse de Ortadoğu ve Avrupa’daki işbirlikleriyle gerçeğe dönüştürüyor. Asya, Ortadoğu ve Avrupa arasında 2 milyar insanı birbirine bağlayan çok uluslu RCN projesinde veri ‘vana’sı 2012’nin ilk çeyreğinde açılıyor.

Turkcell Superonline, 2011 yılında elde ettiği istikrarlı gelir artışı ve etkileyici büyümenin başarı öyküsünü basın toplantısıyla açıkladı.

Toplantıda konuşan Turkcell Superonline Genel Müdürü Murat Erkan, 2008’den bu yana gerçekleştirdikleri yatırımın büyüklüğüne dikkat çekerek, 2012’de de yatırıma hız kesmeden devam edeceklerini vurguladı.

“Genişbanta yatırım vizyonumuzu fiberin hızıyla birleştirdik, yenilikçi ve cesur olmanın karşılığını alıyoruz”

2011 yılının 3. çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre gelirlerini %36,2 artırdıklarını ve 2011 yılını %35 büyüme ile kapatmayı hedeflediklerini açıklayan Turkcell Superonline Genel Müdürü Murat Erkan şunları söyledi:

‘‘2009 yılından bu yana, faiz, vergi ve amortisman öncesi kârımız (AVFÖK) sürekli pozitif değerlerde ve AVFÖK marjı her yıl katlanarak artıyor. Gelirlerimizdeki istikrarlı artış, doğal olarak büyümemizin de önünü açıyor. Turkcell grup dışı gelirlerimizi önemli ölçüde artırıyoruz. 2011 3. çeyrek itibarıyla gelirlerimizin %60’ı Turkcell grup dışındaki müşterilerimizden geldi. Turkcell grubunun gücünü fiberin hızıyla birleştirdik, şimdi yenilikçi ve cesur olmanın karşılığını alıyoruz. 2008’den bu yana  yaptığımız 1,2 milyar TL’lik yatırım sayesinde Türkiye’de ışık hızında fiber interneti 1 milyon hanenin kapısına götürdük, 260 bin aktif aboneye ulaştık. 2012 yılında da yatırımlarımızı aynı hızla sürdürerek istikrarlı büyümemiz ve müşteri memnuniyetimizle dünyanın parmakla gösterilen operatörlerinden biri olmaya devam edeceğiz.”

Turkcell Superonline’ın fiber omurgasının 75 ilde, 30 bin km’ye yaklaştığını söyleyen Erkan sözlerine şöyle devam etti:

“Fiber yatırımlarımıza başladığımız günden bu yana ‘İpek Yolu’nu Fiber Yolu’na dönüştüreceğimizi söyledik. Bugün artık bu resmi tamamlamanın gururunu yaşıyoruz. Dünya çapında 60’ın üzerinde operatörle ses ve veri hizmetlerinde işbirliği yaparak operatörlerin trafiğini taşıyan operatör haline geldik. Avrupa’nın internet üssü olan Frankfurt, Londra, Amsterdam ve Sofya’ya fiberle direk erişim anlaşmaları yaparak “vizesiz internet” dönemini başlattık. Böylece Turkcell Superonline müşterileri internet içeriğinin üçte birine çok daha hızlı ve kaliteli bir şekilde ulaşıyorlar.”

RCN projesinde “vana” 2012 başında açılacak, İstanbul dünyanın internet üslerinden olacak

Öncelikli hedeflerinin İstanbul’u dünyanın internet üslerinden biri haline getirmek olduğunu belirten Murat Erkan, ‘Ortadoğu’nun kesintisiz en uzun karasal fiber internet altyapısı RCN’de (Regional Cable Network) vanayı 2012’nin ilk çeyreğinde açacağız. Doğuyu batıya bağlayan ve yedekli sistemi sayesinde bölgede hızlı ve kesintisiz internet erişimini sağlayacak RCN’e ve Türkiye’ye yaptığımız fiber yatırımlarıyla ülkemizi ve İstanbul’u dünyadaki altyapı ağının en önemli kilit noktalarından biri  haline getirmek istiyoruz. 2012’de bölgede yeni işbirliklerimizi de duyuracağız.”

Bulut bilişimde en büyük güç: Hem sabit hem de mobilde kaliteli genişbant altyapısı

Kurumsal müşterilerine yönelik çalışmaları hakkında da bilgiler veren Murat Erkan: ‘Turkcell grup sinerjisi ile kurumsal müşterilerimizi ‘bulut’a taşıyoruz. Bulut’un olmazsa olmazı, hem sabitte hem de mobilde kaliteli bir genişbant altyapısıdır. Sabit ve mobil genişbantta güçlü ve kaliteli bir altyapı kurulmadan bulut servisleri vermek mümkün değil. Turkcell grup olarak sabitte fiber ve mobilde 3G ile çok önemli bir yetkinliğe ve güce sahibiz. Bu yetkinliğimizi veri merkezi ve bilgi teknolojileri yetenekleri ile de pekiştirerek ikili değil, üçlü oyunu sunuyor, kurumsal müşterilerimizin altyapı ihtiyaçlarının yanında IT ve teknoloji gereksinimlerine de cevap veriyoruz.’ dedi.

Sabit hatlarda taşınan 10 numaradan 8’i Turkcell Superonline’da

Hem fiber internetin hem de sabit hatlarda numara taşımanın lideri olduklarını belirten Turkcell Superonline Genel Müdürü Erkan, “Sabit hatlarda taşınan 10 numaradan 8’ini Turkcell Superonline’a taşıdık. Artık Türkiye’de yüzbinler, ışık hızında fiber internetin farkını çok iyi biliyor. Fiber müşterilerimizin yarısı yeni nesil telefon hizmetleri için de Turkcell Superonline’ı seçti ve böylece ses hizmeti verdiğimiz müşteri sayımız 120 bine ulaştı.” diye konuştu.

Erkan: ”2023 Vizyonunu yatırımlarımızla destekliyoruz”

Fiber yayılım stratejilerini Türkiye’nin 2023 vizyonuna paralel olarak belirlediklerini vurgulayan Erkan,. “Turkcell Superonline’nın fiber yatırımlarının Türkiye’nin 2023 hedeflerine ulaşmasına bir adım daha yaklaştırdığına inanıyoruz. Şimdiden 1 milyon haneye 1000 Mbps hızında fiber internet götürdük. Bu vizyona katkı sağlamaya devam edeceğiz. İlerleyen dönemde şehirlerin dijital dönüşümü çok daha önemli olacak. Artık genişbant altyapısı; elektrik, su ve ısınma altyapılarından sonra dördüncü temel altyapı olarak konumlandırılıyor. Türkiye’de Dijital Şehirler konseptinin öncülüğünü üstlendik. Şimdiye kadar Türkiye genelinde 10 ilimizi ‘fiber şehirler’ ligine soktuk. 5 ilimizden daha gelen talepler doğrultusunda görüşmelerimiz sürüyor, 2012 yılında onları da fiber şehir yapacağız. Türkiye genelinde fiber şehirler dönüşümü için belediyelerimize önemli oranda destek veriyoruz ve bu dönüşüm için ihtiyaç duydukları fiber altyapıyı biz sunuyoruz. Bu fiber altyapı üzerinde belediyelerimiz vatandaşlarımıza çok daha kaliteli ve verimli hizmetler sunmaya başladılar.” dedi.




İlgili etiketler : Turkcell Superonline, Fiber İnternet,

Haber Sahibi

Turkcell Superonline
  • Eklenme Tarihi

    : 21 Aralık 2011
  • Güncelleme Tarihi

    : Güncelleme Yapılmamış
  • Geçerlilik Tarihi

    : 29 Şubat 2012
  • Trafik

    : 2082

Diğer Turkcell Superonline Haberleri