Turkcell'in Kardelenleri'ne Londra'dan Anlamlı Ödül

  • 13 yıl önce eklendi
  • 2459 defa incelendi
  • Puan : star star star star 46 incelemede 3,93 puan almıştır.
İletişim ve telekomünikasyon alanında dünyanın “en iyi”lerinin belirlendiği ‘World Communication Awards 2011 (WCA)'da Turkcell’in Kardelenler projesi “Topluma Katkı” dalında dünyanın en iyisi seçildi.

Türkiye’nin lider iletişim ve teknoloji şirketi Turkcell’in Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ile işbirliğinde başarıyla yürüttüğü Kardelenler projesi uluslar arası bir ödüle daha layık bulundu. Kardelenler, Telekomünikasyon sektörünün en prestijli organizasyonlarından Dünya İletişim Ödülleri’ne bu sene ilk defa dahil olan “Topluma Katkı Ödülü” kategorisinde dünyanın en iyisi seçildi. Ödüller 7 Kasım gecesi Londra Hilton Park Lane Oteli’nde düzenlenen Gala Gecesi’nde sahiplerini buldu.

“Kardelenler’in adı sınırlarımızı aştı”

Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Koray Öztürkler, “Biz çocuklarımızın potansiyeline inanıyoruz ve bu potansiyeli ortaya çıkarmak için eğitim konusunda sürdürülebilir projelerle fırsat eşitliği yaratıyoruz. Doğu’dan Batı’ya tüm coğrafyamızı kapsayan Türkiye’nin en uzun soluklu projesi Kardelenler’le bugüne kadar yaklaşık 27.500 öğrencimize Turkcell bursu ile ulaştık.  Kardelenler tüm Türkiye’nin en çok sahiplendiği, en çok sevdiği sosyal sorumluluk projelerinin başında geliyor.  Kardelenler’in adı sınırlarımızı da aştı; Birleşmiş Milletler’in ve Küresel Kadın Zirvesi’nin örnek proje seçtiği Kardelenlerimiz şimdi de prestijli bir uluslar arası ödüle layık bulundu. Mutlu ve gururluyuz” dedi.

Süreyya Ciliv de “Yılın CEO”su seçilmişti

Bu sene 13 kez gerçekleştirilen Dünya İletişim Ödülleri’nde kendi alanında dünyaca ünlü 18 profesyonelden oluşan jüri heyeti 18 dalda birincileri belirledi. Jüri üyeleri “Topluma Katkı Ödülü” kategorisinde kriterleri belirlerken “Hedefine ulaşmada etkili, sürdürülebilir, sonuçları ölçülebilir, kar hedefi gütmeyen, sağlık, eğitim ya da ekonomik refah konusunda topluma katkısı olan projeleri değerlendirdik” ifadelerini kullandılar.

2009 yılında, telekomünikasyon alanında dünya devlerinin yarıştığı Dünya İletişim Ödülleri’nde Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv rakiplerini geride bırakarak “Yılın CEO”su ödülünü almıştı.

Kardelenler Projesi Hakkında

Kardelenler projesinde, ailelerinin ekonomik yetersizliği nedeniyle öğrenimlerine devam edemeyen kız çocuklarına eğitimde fırsat eşitliği sağlanması, meslek sahibi, ufku açık bireyler haline gelmeleri amaçlanıyor. 2010-2011 eğitim yılı sonunda 2 bin 40 Kardelen liseden, 283 Kardelen ise üniversiteden mezun oldu. Proje dahilinde bugüne kadar yaklaşık 27.500 öğrenciye Turkcell bursu verildi, 13 bin 40 öğrenci liseden mezun oldu, 3.948 öğrenci üniversiteyi kazandı ve 1.250 öğrenci de üniversiteden mezun oldu. Üniversiteden mezun olan öğrenciler arasında şu an meslek hayatına atılarak, doktor, avukat, hemşire ve öğretmen olan Kardelenler var.

Kardelenler Projesi, geçtiğimiz yıl National Geographic ekibinin dikkatini çekti ve belgesel haline getirilmesi kararlaştırıldı. Çekimler, 11 kişilik bir ekiple Eylül 2008’den Nisan 2009’a kadar sürdü. Belgesel için İstanbul, Kars, Erzurum ve Mardin’de Kardelen kızları ve aileleri ile görüşüldü. Böylelikle ilk kez Türkiye’den bir sosyal sorumluluk projesi belgeseli National Geographic Channel’da yayınlandı.

Kardelenler Projesi geçtiğimiz mart ayında Birleşmiş Milletler tarafından düzenlenen Pekin+15 etkinliği kapsamında, BM merkezinde düzenlenen panelde, örnek proje olarak dünyaya tanıtıldı. Bu yıl ise 5-7 Mayıs tarihlerinde İstanbul’da düzenlenen Küresel Kadın Zirvesi’nde dünyanın farklı ülkelerinden 35 bakan ve yaklaşık 500 zirve katılımcısına anlatıldı.




İlgili etiketler : Turkcell, Kardelen, Wca, Ödül,

Haber Sahibi

Turkcell
  • Eklenme Tarihi

    : 13 Kasım 2011
  • Güncelleme Tarihi

    : Güncelleme Yapılmamış
  • Geçerlilik Tarihi

    : 31 Aralık 2011
  • Trafik

    : 2459

Diğer Turkcell Haberleri

Benzer Haberler

  • Turkcell Turkcell'in Kardelenler Projesi Meyvelerini Vermeye Devam Ediyor

    Turkcell'in Kardelenler Projesi Meyvelerini Vermeye Devam Ediyor

    Turkcell’in ÇYDD ile 13 sene önce hayata geçirdiği Kardelenler projesi meyvelerini vermeye devam ediyor. Kardelenler bursuyla eğitim hayatlarına devam eden Kardelenler’den2050’si liseden, 27...
    30 Haziran 20134628 defa incelendi
  • Turkcell Turkcell'in 470 Kardelen'i Daha Üniversiteli Oldu

    Turkcell'in 470 Kardelen'i Daha Üniversiteli Oldu

    Turkcell’in Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’yle (ÇYDD) birlikte yürüttüğü “Kardelenler” projesi dahilinde eğitim bursu alan 470 kız öğrenci, üniversite sınavında başarılı oldu. Kurums...
    13 Eylül 20112221 defa incelendi
  • Turkcell Turkcell'in Kardelenler'i Bilişim Alanında da

    Turkcell'in Kardelenler'i Bilişim Alanında da "Geleceği Yazıyor"

    Turkcell, Uluslararası Telekomünikasyon Birliği (International Telecommunication Union) tarafından başlatılan “Bilişimde Kızlar Günü”nde, kızların bilişim alanında daha etkin olması ve sektö...
    24 Nisan 20141175 defa incelendi
  • Turkcell Turkcell'in 500 Kardeleni Daha Üniversiteli Oldu

    Turkcell'in 500 Kardeleni Daha Üniversiteli Oldu

    Turkcell’in Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’yle (ÇYDD) birlikte yürüttüğü “Kardelenler” projesi kapsamında eğitim bursu alan 500 kız öğrenci üniversite sınavında başarılı olarak tercih etti...
    30 Ağustos 20131740 defa incelendi
  • Turkcell Turkcell'den Kardelenler'e Dijital Dönüşüm Desteği

    Turkcell'den Kardelenler'e Dijital Dönüşüm Desteği

    Turkcell, 16 yıldır sürdürdüğü Türkiye’nin en köklü sosyal sorumluluk projelerinden olan Kardelenler ile kız çocuklarının gelişimine verdiği kesintisiz desteği “Kardelenler Gelişim Yolculuğu...
    17 Mart 20161349 defa incelendi