Turkcell'in Kardelenler Projesi Meyvelerini Vermeye Devam Ediyor

  • 11 yıl önce eklendi
  • 4627 defa incelendi
  • Puan : star 927 incelemede 1,02 puan almıştır.
Turkcell’in ÇYDD ile 13 sene önce hayata geçirdiği Kardelenler projesi meyvelerini vermeye devam ediyor. Kardelenler bursuyla eğitim hayatlarına devam eden Kardelenler’den2050’si liseden, 272’si üniversiteden mezun oldu.

Turkcell’in, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) ile ekonomik imkansızlıkları nedeniyle eğitimlerine devam edemeyen kız çocuklarına, eğitimde fırsat eşitliği sağlamak amacıyla yürüttüğü Kardelenler projesi, 2012-2013 eğitim yılının sona ermesi ile birlikte mezunlarını verdi. Bu sene 13. yılını dolduran proje kapsamında Türkiye’nin dört bir yanında 2050 Kardelen liseden, 272 Kardelen ise üniversiteden mezun oldu.

Her eğitim yılının sonunda bir mutluluk tablosu…
Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Koray Öztürkler, “Mezuniyet dönemleri, Kardelenler için bir hasat dönemi gibi… Her eğitim yılının sonunda, mezun olan Kardelenlerimizin çizdiği bir mutluluk tablosu ortaya çıkıyor. Bu sene de binlerce kızımız liseden ve üniversiteden mezun oldu. Geriye dönüp baktığımızda 13 sene içinde 17 bin kızımızın lise, 1800 kızımızın üniversite mezunu olduğunu görüyoruz. Kardelenler projemizle verdiğimiz burs sayısı 100 bine ulaştı veher yıl binlerce kızımıza burs vermeye devam ediyoruz. Bu çabamız sonucunda Kardelenlerimiz öğretmen, doktor, mühendis, avukat ve hemşireler olup, topluma hizmet ediyorlar. Mezun Kardelenlerimizi tebrik ediyor ve daha nice başarılara imza atmalarını diliyorum” dedi.

“Kardelenler tüm dünyaya örnek gösterilir hale geldi”
ÇYDD Genel Başkanı Prof. Dr. Aysel Çelikel de “Turkcell ile birlikte yürüttüğümüz ve Türkiye’nin en uzun soluklu projelerinden biri haline gelen Kardelenler hedefe ulaşmadaki başarısı, sürdürülebilir oluşu nedeniyle tüm dünyaya örnek gösterilir hale geldi.  Bu sene de binlerce Kardelenlerimiz mezun oldu ve bu yolumuza devam etmek için bize güç veriyor. Daha fazla kızımıza fırsat eşitliği sağlamaya yönelik yeni projeler için kurum ve kuruluşları işbirliğine davet ediyoruz” sözleriyle duygularını dile getirdi.



İlgili etiketler : Turkcell, Kardelen Projesi,

Haber Sahibi

Turkcell
  • Eklenme Tarihi

    : 30 Haziran 2013
  • Güncelleme Tarihi

    : Güncelleme Yapılmamış
  • Geçerlilik Tarihi

    : 31 Temmuz 2013
  • Trafik

    : 4627

Diğer Turkcell Haberleri