Turkcell'in Canlı Yayınla Yeni Türk Ticaret Kanunu Eğitimiyle 81 İle Ulaşacak

  • 13 yıl önce eklendi
  • 2475 defa incelendi
  • Puan : star star star star 56 incelemede 3,95 puan almıştır.
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği işbirliğinde 14 ilde Şirketlere Yönelik Yeni Türk Ticaret Kanunu Eğitim ve Tanıtım Toplantıları düzenlenecek. TTK’nın iş dünyasına getirdiği fırsatlar, yenilikler ve yükümlülüklerin ele alınacağı toplantıların ilki 8 Şubat'ta gerçekleştirilecek ve Türkiye'de ilk defa Turkcell işbirliğiyle 81 ilde canlı olarak internetten ya da cepten takip edilebilecek.

Türkiye’nin lider iletişim ve teknoloji şirketi Turkcell, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)  tarafından düzenlenecek Şirketlere Yönelik Yeni Türk Ticaret Kanunu Eğitim ve Tanıtım Toplantıları’nın teknoloji ortağı olarak bir ilke imza attı: 7 bölgede, 14 ilde gerçekleştirilecek toplantıların ilki, Turkcell-TOBB işbirliğiyle  internetten canlı olarak yayınlanacak. Dileyenler video formatındaki içeriklere daha sonra da ulaşabilecekler.

6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu’nun iş dünyasına sunacağı fırsat ve yenilikler ile getireceği yükümlülükler, eğitim toplantılarında derinlemesine ele alınacak. Konunun uzmanları ve akademisyenler tarafından verilecek eğitimler sayesinde, kanun yürürlüğe girmeden önce şirketlerin gerekli hazırlıkları tamamlayarak rekabette sıkıntı yaşamalarının önüne geçilmesi hedefleniyor.

Türkiye’de bir ilk

14 ayrı ilde gerçekleştirilecek eğitim toplantılarının ilki 8 Şubat 2012 Çarşamba günü saat 13:30’da İstanbul Hilton Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek vewww.turkcell.com.tr/kurumsal adresinden canlı olarak yayınlanacak. Türkiye’de bir ilk olan bu uygulama ile 81 ilde dileyen herkes bilgisayarlar, tablet cihazlar ya da cep telefonları üzerinden eğitimleri takip edebilecek.

Bakan Yazıcıoğlu: Bu önemli eğitim faaliyetinin duyurulmasına sağlayacağı katkı için Turkcell’e teşekkür ederim

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı konuya özel önem veriyor. Bakan Hayati Yazıcı, konuya ilişkin açıklamasında şunları söyledi:

“Yeni Türk Ticaret Kanunu, ülkemizde yatırım ve iş yapma ortamının iyileştirilmesi, şirketlerimizde kurumsal yönetim ilkelerinin benimsenmesi, kayıt dışılığın önlenmesi, şeffaflığın ve hesap verilebilirliğin sağlanması, bilgi toplumuna uygun hizmetlerin ön plana çıkması gibi alanlarda önemli katkı sağlayacaktır. Bakanlığımızın himayesinde ve TOBB ile işbirliği içerisinde Türkiye genelinde 14 ilde yapılacak eğitim toplantılarında, Yeni Türk Ticaret Kanunu’nun iş hayatına getirdiği yenilikler ve yükümlülükler konunun uzmanları tarafından şirketlerimize anlatılacaktır. Bu önemli eğitim faaliyetinin kamuoyuna ve hedef kitleye duyurulmasına sağlayacağı katkı için Turkcell’e teşekkür ederim.”

Hisarcıklıoğlu: Şirketlere bedava danışmanlık hizmeti veriyoruz

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ise açıklamasında şu sözlere yer verdi:

“Yeni Türk Ticaret Kanunu, sanayicinin, tüccarın, esnafın anayasasıdır. Şirketlerimizin, özellikle de KOBİ’lerin bu yeni döneme uyum sağlaması için  önemli hazırlıklar yapması  gerekiyor. Bu hazırlığı yapmayan veya geciktiren şirketlerimiz, rekabette zorlanacaklardır. Kanun’un tüm maddelerinde mutabık kalmadık. İtirazımız olan yerler var. Ancak kanunun yürürlüğe girmeden bunların da çözülmesini bekliyoruz. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ile düzenleyeceğimiz toplantılarda kanunun şirketlere getirdiği fırsatlar ve yükümlülükler uzmanlar tarafından anlatılacak. Şirketlerimizin, yeni Ticaret Kanunu’na, ne ölçüde hazır olduklarını saptamak üzere, Deloitte ile işbirliği içinde, ''TTKmetre'' isimli bir anket de hazırladık. TOBB’un internet sayfasında kullanıma açtık. Şirketlere burada, bedava danışmanlık hizmeti veriyoruz. Şirketlere check-up yapıyoruz. Ayrıca Turkcell ile TTK eğitimlerini canlı yayında 81 ile yayıyoruz.”

Ciliv: Turkcell 3G kalitesiyle bu eğitimleri 81 ile anında ulaştırmaktan mutluyuz

Turkcell’in her zaman küçükten büyüğe tüm işletmelerin ihtiyaçlarını düşündüğüne dikkat çeken Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv deYeni TTK’ya yönelik eğitim toplantılarının kamuoyuna internet üzerinden en yaygın şekilde ulaştırılmasını sağlamak Turkcell’in bilgi toplumu hedefleriyle örtüşüyor. Hem ekonomik bakımdan ülkemizin belkemiğini oluşturan iş dünyasına bu olanağı sunmak hem de mobil cihazlardan Turkcell 3G kalitesiyle müşterilerimize eğitimleri ücretsiz takip edebilme fırsatı sağlamak bize mutluluk veriyor. Eğitimler canlı yayından takip edilebileceği gibi isteyenler internetten yayınlanan bu içeriklere daha sonra da ulaşabilecekler. Yani aslında, artık TTK’ya ilişkin akıllarına takılan tüm sorular için ellerinin altında her an her yerden ulaşabilecekleri bir video-kılavuz olacak. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ve TOBB’u henüz kanun yürürlüğe girmeden böyle bir proje başlattıkları için tebrik ediyorum” dedi.





İlgili etiketler : Turkcell, Yeni Türk Ticaret Kanunu Eğitimi, Canlı Yayın,

Haber Sahibi

Turkcell
  • Eklenme Tarihi

    : 7 Şubat 2012
  • Güncelleme Tarihi

    : Güncelleme Yapılmamış
  • Geçerlilik Tarihi

    : 31 Mart 2012
  • Trafik

    : 2475

Diğer Turkcell Haberleri

Benzer Haberler

  • Garanti BBVA Bankası Garanti Facebook'da Yeni TTK'nun KOBİ'lere Etkilerini Anlatıyor!

    Garanti Facebook'da Yeni TTK'nun KOBİ'lere Etkilerini Anlatıyor!

    17 Ağustos saat 14:00'te tüm KOBİ'ler Facebook Garanti Bankası sayfasında buluşuyor! Garanti Facebook'da yeni Türk Ticaret Kanunu'nun KOBİ'lere etkilerini anlatıyor! Türk Ticaret Kanunu'nd...
    12 Ağustos 20113540 defa incelendi
  • Türkiye İş Bankası İş Bankası Adanalı KOBİ'lere Yeni Türk Ticaret Kanunu'nu Anlattı

    İş Bankası Adanalı KOBİ'lere Yeni Türk Ticaret Kanunu'nu Anlattı

    Türkiye İş Bankası’nın “İş’te Seminer” eğitim toplantılarının ilki 23 Şubat tarihinde Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi’nde gerçekleştirildi. Yaklaşık 150 KOBİ yöneticisinin katıldı...
    23 Şubat 20122504 defa incelendi
  • Antares AVM Canlı Yayın Keyfi Antares AVM'de

    Canlı Yayın Keyfi Antares AVM'de

    Antares AVM, Baharla birlikte sımsıcak etkinliklere ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Başkent’in Yıldızı Antares her Perşembe ziyaretçilerine canlı yayın keyfi yaşatıyor. AVM içerisine ku...
    3 Nisan 20124708 defa incelendi
  • Mavi Jeans Mavi'nin Kıvanç'lı Yeni Reklam Kampanyasının Lansmanı Canlı Olarak İnternette!

    Mavi'nin Kıvanç'lı Yeni Reklam Kampanyasının Lansmanı Canlı Olara

    Mavi’nin 2013 Sonbahar-Kış Koleksiyonu reklam filminin lansmanı 17 Eylül Salı günü Kıvanç Tatlıtuğ’un da katılımıyla gerçekleştirilecek. "Modada Jean Efsanesi" sloganlı yeni reklam filmini b...
    16 Eylül 20131985 defa incelendi
  • TTNET TTNET Vitamin ile Öğrenciler Gerçek Bir SBS Deneyimi Yaşayacak

    TTNET Vitamin ile Öğrenciler Gerçek Bir SBS Deneyimi Yaşayacak

    TTNET Vitamin, Canlı SBS Denemeleri ile öğrencilere gerçek bir SBS deneyimi yaşatıyor. Canlı SBS Denemeleri, ilköğretim 7. ve 8. sınıf öğrencilerinin eksiklerini görmeleri ve bunları tamamla...
    13 Mayıs 20113551 defa incelendi