Turkcell Global Bilgi Üçüncü Kez Dünyanın En İyisi

  • 12 yıl önce eklendi
  • 2372 defa incelendi
  • Puan : star star star 110 incelemede 2,65 puan almıştır.
Turkcell Global Bilgi, çağrı merkezi sektörünün dünya  çapındaki en büyük organizasyonu “ContactCenterWorld”un “2012 Top Ranking Performers” ödüllerinde “En İyi Dış Kaynak İş Ortaklığı”kategorisinde dünya birincisi olurken; “En İyi Self Servis Teknoloji Uygulaması” kategorisinde ise dünya ikinciliği elde etti.

Turkcell Global Bilgi bu organizasyonda 2011 yılında “Dünyanın En İyi Çağrı Merkezi” ve “En İyi Performans Gelişimi Programı” kategorilerinde de dünya birincisi olmuştu. Böylece Turkcell Global Bilgi son iki yıl içerisinde üçüncü kez dünya şampiyonu olarak Türkiye’nin sektör adına gururu oldu.

Türkiye’nin lider müşteri ilişkileri yönetim merkezi Turkcell Global Bilgi, çağrı merkezi sektörünün dünya çapındaki en prestijli organizasyonlarından ContactCenterWorld.com’un düzenlediği ve sektörün en iyilerinin belirlendiği  “2012 Top Ranking Performers” ödüllerinde
“En İyi Dış Kaynak İş Ortaklığı” kategorisinde dünya birincisi olurken,  “En İyi Self Servis Teknoloji Uygulaması” kategorisinde  de dünya ikinciliğini elde etti.  2 Kasım 2012 Cuma gecesi ABD’nin Las Vegas kentinde düzenlenen ödül töreninde, Asya Pasifik, EMEA ve Amerika kıtası birincileri dünyanın en iyisi olmak için yarıştı.

Bahadır Pekkan: “Dünya standartlarında bir çağrı merkeziyiz”
Turkcell Global Bilgi Genel Müdürü Bahadır Pekkan konu ile ilgili yaptığı açıklamada; “Kurulduğumuz günden bu yana sektörümüzü ilgilendiren birçok alanda önemli başarılara imza attık ve bu başarılarımızı hem yurt içinde hem yurt dışında aldığımız bir çok ödülle taçlandırdık. Çağrı merkezi sektörü için dünyanın bu en prestijli yarışma organizasyonundan biri olan “ContactCenterWorld“un dünya finallerinde aldığımız “En İyi Dış Kaynak İş Ortaklığı”kategorisindeki dünya birinciliği ve “En İyi Self Servis Teknoloji Uygulaması” kategorisindeki dünya ikinciliği ödülleri hem şirketimiz hem de ülkemiz adına gurur verici. Yüzde 45 pazar payıyla Türkiye’nin lider müşteri ilişkileri yönetim merkezi olarak yurt içi ve yurt dışında toplam 18 lokasyonda, 10.000 çalışanımızla aynı kararlılık, cesaret ve yenilikçi anlayışla Türkiye’ye ve müşterilerimize hizmet etmeye devam edeceğiz.” dedi.

Müşteri memnuniyeti için en kaliteli hizmet
Turkcell Global Bilgi, “En İyi Dış Kaynak İş Ortaklığı” kategorisindeki dünya birinciliği ödülünü, ÇSGB, İŞKUR ve SGK kurumlarının yaklaşık 300 hizmetinin entegre bir şekilde 7/24 sunulduğu Çalışma ve Sosyal Güvenlik İletişim Merkezi ALO 170 ile aldı. Karaman’da yüzde 50’si engelli olmak üzere 100, Şanlıurfa’da ise yüzde 75’i kadın olmak üzere 200 kişi ile hizmet veren merkezler, ilk temasta %87’lik yüksek çözüm oranı ve müşteri memnuniyeti ile  örnek kamu projesi olarak gösterildi. Ayrıca Çalışma ve Sosyal Güvenlik İletişim Merkezi, ülke ekonomisine bir yılda milyonlarca TL katkı sağladı. ALO 170 kayıt dışı istihdam ile mücadelede hedefe ulaşmada devlet ve vatandaş arasındaki en etkili kanal oldu.

Turkcell Global Bilgi bir diğer ödülünü ise dünyada örnek gösterilen Ses Tanıma Teknolojisi ile “En İyi Self Servis Teknoloji Uygulaması” dalında aldı. Turkcell Global Bilgi, bu teknoloji ile aboneler için teyit ve kimlik doğrulaması gerektiren konularda, anne kızlık soyadı gibi ek sorulara gerek kalmadan yönlendirme sağlayarak, teyit süresini ortalama 5 saniyeye indiriyor. Ses Tanıma teknolojisi ile kullanıcılar sesin, parmak izi ile yakalanan güvenlik düzeyinin de üzerinde olan taklit edilemez ve kişiye özel biyometrik özellikleri sayesinde işlemlerini, geleneksel şifreleme yöntemlerine göre çok daha güvenli bir şekilde gerçekleştiriyorlar.

Her yıl dünyada ilk üçe girmeyi başaran Turkcell Global Bilgi, geçen yıl ContactCenterWorld’un “2011 Top Ranking Performers” ödüllerinde  “Dünyanın En İyi Çağrı Merkezi” seçilmiş, ayrıca yine aynı yarışmada “En İyi Performans Gelişimi Programı” kategorisinde de dünya birinciliğini elde etmişti.

ContactCenterworld “Top Ranking Performers” hakkında
Çağrı merkezi sektörünün dünya çapındaki en büyük organizasyonu olan “ContactCenterWorld”un, sektörün en iyilerini belirlemek üzere düzenlediği yarışmanın dünya finalleri “Top Ranking Performers” olarak adlandırılıyor.

Contactcenterworld her yıl, dünyanın en iyi çağrı merkezlerini belirlemek üzere iki aşamalı bir yarışma gerçekleştiriyor. Dünyayı AMERICAS, APAC ve EMEA olmak üzere üç ayrı bölgeye ayıran Contactcenterworld.com, birinci aşama olan kıta finallerinde bölgelerin en iyi çağrı merkezlerini belirliyor. Kıta finallerinden başarıyla çıkan çağrı merkezleri de, dünya finallerinde 9 ayrı kategoride “dünyanın en iyisi” olmak üzere mücadele ediyor. Dünyanın en prestijli organizasyonlarından biri olarak görülen yarışmaya, her yıl binin üzerinde firma katılıyor.




İlgili etiketler : Turkcell, Turkcell Global, Self Servis, Başarı, Ödül,

Haber Sahibi

Turkcell
  • Eklenme Tarihi

    : 3 Kasım 2012
  • Güncelleme Tarihi

    : Güncelleme Yapılmamış
  • Geçerlilik Tarihi

    : 30 Kasım 2012
  • Trafik

    : 2372

Diğer Turkcell Haberleri

Benzer Haberler

  • Turkcell Turkcell Global Bilgi Bilişim 500'de Yine Birinci

    Turkcell Global Bilgi Bilişim 500'de Yine Birinci

    Turkcell Global Bilgi, İnterpromedya tarafından hazırlanan “İlk 500 Bilişim Şirketi Araştırması”nda “Çağrı Merkezi Hizmeti” kategorisinde satış gelirlerine göre birinci oldu. 4 yıldır birinc...
    26 Haziran 20131531 defa incelendi
  • Turkcell Turkcell Global Bilgi Yurt Dışından Yine Birincilikle Döndü

    Turkcell Global Bilgi Yurt Dışından Yine Birincilikle Döndü

    Turkcell Global Bilgi, çağrı merkezi sektörünün dünya çapındaki en büyük organizasyonu “ContactCenterWorld.com”un Viyana’da gerçekleştirdiği EMEA ( Avrupa- Orta Doğu ve Afrika) bölge finalle...
    8 Temmuz 20131334 defa incelendi
  • Turkcell Turkcell

    Turkcell "Cepten Sesli Betimleme"ye Dünya Birinciliği

    Turkcell, Mobil dünyanın Oscar’ı kabul edilen Global Mobil Ödülleri’nden (Global Mobile Awards) dördüncü kez ödülle dönüyor. Hayal Ortağım “Cepten Sesli Betimleme” “Erişilebilirlik ve Sosyal...
    23 Şubat 20161452 defa incelendi
  • Turkcell Kredi Yönetiminde İnovasyon Ödülü Turkcell'in

    Kredi Yönetiminde İnovasyon Ödülü Turkcell'in

    Telekom dünyasının en saygın yayınlarından Global Telecoms Business (GTB) dergisi tarafından, dünya çapında en yenilikçi projelere verilen GTB İnovasyon Ödülleri sahiplerini buldu. Turkc...
    18 Haziran 20122464 defa incelendi
  • Garanti BBVA Bankası Garanti İnternet Şubesi, Global Finance Ödüllerinde yine Türkiye'nin En İyisi Seçildi!

    Garanti İnternet Şubesi, Global Finance Ödüllerinde yine Türkiye'

    Garanti Bankası, geçtiğimiz yıl yenilenen internet şubesiyle, dünyanın en saygın iş ve finans dergilerinden Global Finance tarafından gerçekleştirilen “Avrupa’nın En İyi İnternet Bankal...
    2 Ağustos 20122108 defa incelendi