Kredi Yönetiminde İnovasyon Ödülü Turkcell'in

  • 12 yıl önce eklendi
  • 2465 defa incelendi
  • Puan : star star star star star 44 incelemede 4,68 puan almıştır.
Telekom dünyasının en saygın yayınlarından Global Telecoms Business (GTB) dergisi tarafından, dünya çapında en yenilikçi projelere verilen GTB İnovasyon Ödülleri sahiplerini buldu. Turkcell, “Dolandırıcılık ve Kredi Risk Yönetimi Projesi” ile “Kredi Yönetiminde İnovasyon” kategorisinde ödüle layık görüldü. Turkcell, 2011 yılında da GTB’den “Finansal Risk İnovasyonu” ödülü almıştı.

Türkiye’nin lider iletişim ve teknoloji şirketi Turkcell, Global Telecoms Business dergisinin bu yıl altıncısını düzenlediği The Global Telecoms Business Innovation Awards’dan ödülle döndü. Turkcell ve projede kullanılan yazılımı geliştiren Neural Technologies firması,  “Kredi Yönetiminde İnovasyon” kategorisinde, “Dolandırıcılık ve Kredi Risk Yönetimi Projesi” ile ödüle layık görüldü.

Londra’da gerçekleştirilen ödül törenine dünya çapında sektöre öncülük eden 360 lider katıldı. Törende ödülü Turkcell adına Hazine ve Risk Yönetimi Bölümü Yöneticisi Erdim Burdu aldı. GTB dergisi, İnovasyon Ödülleri’ni her yıl telekom operatörleri ile tedarikçi firmaların bir arada çalıştığı en yenilikçi projelere veriyor. Neural Technologies’in geliştirdiği yazılım, Minotaur adını taşıyor.

Turkcell ve Neural Technologies, dolandırıcılık ve kredi riski uygulamalarını bir risk yönetimi çözümünde başarıyla ve yenilikçi şekilde bir araya getirmeleri nedeniyle ödüle hak kazandı. Dolandırıcılık ve Kredi Risk Yönetimi platformu, yeni servis ve ürünlerle paralel finansal risklerin izlenmesini ve önlem alınmasını sağlıyor. Platform bugüne dek Turkcell’e hem zaman ve kaynaklar bakımından kazanımlar getiriyor hem de maddi tasarruf olanağı yaratıyor. Bunun yanında, proje sayesinde Turkcell’in belirlediği risk tanımı ile ödeme hatırlatan SMS’ler, çağrı merkezi üzerinde planlanan hatırlatıcı çağrılar, web ve IVR üzerinden bildirimlerde müşteri iletişiminin otomasyonu geliştiriliyor. Bu gelişim, müşteri memnuniyeti açısından kayda değer bir fayda yaratıyor.

Turkcell, 2011 yılında da GTB’den “Finansal Risk İnovasyonu” ödülü almıştı.



İlgili etiketler : Turkcell, Global Telecoms Business, Gtb, İnovasyon Ödülleri, Kredi Yönetiminde İnovasyon, Ödül, Başarı,

Haber Sahibi

Turkcell
  • Eklenme Tarihi

    : 18 Haziran 2012
  • Güncelleme Tarihi

    : Güncelleme Yapılmamış
  • Geçerlilik Tarihi

    : 30 Haziran 2012
  • Trafik

    : 2465

Diğer Turkcell Haberleri

Benzer Haberler