Turkcell Cup Nefes Kesen Maçlardan Sonra Sahiplerini Buldu

  • 13 yıl önce eklendi
  • 1757 defa incelendi
  • Puan : star star star 15 incelemede 2,8 puan almıştır.
Türk tenisinin en prestijli ulusal turnuvası kabul edilen Turkcell Cup Türkiye Büyükler Tenis Şampiyonası, tek erkeklerde Barış Ergüden, tek kadınlarda ise Pemra Özgen’in şampiyonluğu ile sona erdi. Bu sene ilk defa bir markanın adıyla düzenlenen turnuvada yine ilk defa toplam 50 bin TL para ödülü dağıtıldı.

Türkiye Tenis Federasyonu’nun ulusal takvimindeki en önemli tenis turnuvası olan Turkcell Cup Türkiye Büyükler Tenis Şampiyonası, nefes kesen maçların ardından sona erdi.

Rekor sayıda katılımla Antalya Tenis İhtisas Kulübü’nde düzenlenen turnuvanın son gününde tek erkeklerde, Türkiye’nin 32 numaralı raketi Barış Ergüden, büyük bir sürprize imza attı. eleme maçlarından gelerek 1 ve 3 numaralı seribaşlarını yenen Ergüden, finalde turnuvanın 2 numaralı seribaşı Haluk Akkoyun ile karşılaştı. Maçı 6-4, 7-6’lık setlerle 2-0 galip götüren Ergüden, rakibinin sakatlığı nedeniyle oyundan çekilmesiyle şampiyon oldu. Tek kadınlarda ise 1 numaralı seribaşı Pemra Özgen, rakibi 2 numaralı seribaşı Melis Sezer’i 6-3, 6-4’lük setlerle 2-0 geçerek kupaya uzandı. Çift erkeklerde, Barkın Yalçınkale/Anıl Yüksel çifti, Tuna Altuna/Mehmet Cem İlkel ikilisini 6-3’lük iki setle 2-0 yendi. Çift bayanlarda ise Melis Sezer, Büşra Kayrun ikilisi, Cemre Anıl/Eylül Benli çiftini 6-0, 5-7 ve tie-break setinde 10-4 yenerek turnuvada birinci oldular.

Zorlu mücadelelerin ardından Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Mustafa Akaydın, Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Ayda Uluç, Antalya Tenis İhtisas Kulübü Başkanı Orhan Oflaz ve Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Koray Öztürkler, düzenlenen törenle zafere ulaşan sporculara kupa ve ödül çeklerini verdi.

En prestijli turnuvada toplam 50 bin TL. para ödülü dağıtıldı

Türkiye’nin en iyi 200 raketinin mücadele ettiği Turkcell Cup elemeler dahil 200 maça sahne oldu. Türkiye’deki en prestijli ulusal turnuva olan Türkiye Büyükler Tenis Şampiyonası bu sene ilk defa bir markanın sponsorluğu adı altında ve toplam 50 bin TL para ödüllü olarak düzenlendi.

“Ulusal takvimin en prestijli şampiyonasına Turkcell adını vermekten mutluyuz”

Turkcell Kurumsal İletişim ve İlişkilerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Koray Öztürkler, konuyla ilgili açıklamasında Türk sporunun başarıya ulaşabilmesi için sürdürülebilir desteğin öneminine dikkat çekerek, “Turkcell olarak Türk tenisinin başarılarının yarınlara taşınabilmesi ve kalıcı olabilmesi için desteğimizi artırarak sürdürüyoruz. Türkiye Tenis Federasyonu ile işbirliğimiz ve Marsel İlhan, Çağla Büyükakçay sponsorluklarımızın ardından, Türk tenisinin en prestijli turnuvasına ismimizi vermiş olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Her geçen yıl Türk tenisi aşama kaydediyor.

Turkcell Cup’ta izlediğimiz maçlarda da bunu gördük. Şampiyon tenisçilerimizi kutluyor, turnuvaya katılan tüm tenisçilerimize, izlemeye gelen tenisseverlere ve Tenis  Federasyonu’na uyumlu işbirliği için teşekkür ediyor, önümüzdeki yılki şampiyonayı sabırsızlıkla bekliyorum” dedi.

Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Ayda Uluç da, “Türkiye’de tenis kısa bir zaman dilimi içinde büyük bir gelişme kaydetti. Dünya, Türk tenisini artık tanıyor ve saygı duyuyor. En iyi ulusal raketlerimizin mücadele ettiği Turkcell Cup süresince oldukça kaliteli maçlar izleme şansını bulduk. Turnuvaya katılan tüm tenisçilerimizi gösterdikleri yüksek performanstan dolayı kutluyorum. Ayrıca tenisseverlere de turnuvaya gösterdikleri ilgi için çok teşekkür ediyorum. Bu turnuvaya ismini veren Turkcell’e de Türk tenisine katkılarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.





İlgili etiketler : Turkcell Cup, Tenis Şampiyonası,

Haber Sahibi

Turkcell
  • Eklenme Tarihi

    : 21 Kasım 2011
  • Güncelleme Tarihi

    : Güncelleme Yapılmamış
  • Geçerlilik Tarihi

    : 31 Aralık 2011
  • Trafik

    : 1757

Diğer Turkcell Haberleri