Turkcell Cep-T Cüzdan ile Cep Telefonları Mobil Cüzdana Dönüşüyor

  • 14 yıl önce eklendi
  • 3968 defa incelendi
  • Puan : star star star 59 incelemede 3,49 puan almıştır.
Turkcell’in alışveriş alışkanlıklarını kökten değiştirecek Cep-T Cüzdan servisi ile NFC destekli cep telefonları artık birer kredi kartı, sinema bileti ya da kimlik kartına dönüşecek, cüzdanlarda kart taşıma ihtiyacı ortadan kalkacak!

Türkiye’nin lider iletişim ve teknoloji şirketi Turkcell, yeni servisi Cep-T Cüzdan ile cep telefonlarını mobil cüzdana dönüştürecek ve tüketicilerin ödeme alışkanlıklarını değiştirecek yeni  bir dönemin kapılarını açıyor. Turkcell’in temassız ödeme teknolojileri alanındaki öncülüğünü yeni bir boyuta taşıyan Cep-T Cüzdan ile artık NFC (Yakın Saha İletişimi) özelliğine sahip cep telefonları birer kredi kartı, sinema bileti ya da kimlik kartına dönüşecek, cüzdanlarda kart taşıma ihtiyacı ortadan kalkacak.

Turkcell’in müşterilerine sunduğu Cep-T Cüzdan platformuna dahil olan ilk servis sağlayıcı Yapı Kredi oldu. Cep-T Cüzdan, Yapı Kredi’nin PayMobile servisi aracılığıyla MasterCard logolu kredi kartı sahiplerinin, temassız işlem kabul eden tüm iş yerlerinde tek seferde 35TL’ye kadar olan ödemelerini cep telefonuyla, şifresiz ve imzasız olarak gerçekleştirilebilmesini sağlıyor. 35 TL üzeri ödemelerde ise müşterinin belirlediği kart şifresi girilerek işlem yapılabiliyor. MasterCard PayPass temassız ödeme altyapısı ile çalışan Cep-T Cüzdan ile yurtiçinde 40 bin yurtdışında ise 300 bine yakın noktada temassız işlem yapmak mümkün.

Bayrakdar: Cep-T Cüzdan alışveriş deneyiminde yeni dönem başlatacak

Turkcell Ürün ve Servis Yönetiminden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Cenk Bayrakdar, Turkcell’in 2005’ten bu yana temassız ödemeler konusunda öncü çalışmalar yaptığına dikkat çekerek,

“Bugün, Mobil Cüzdan vizyonumuzu Turkcell Cep-T Cüzdan ile gerçeğe dönüştürmekten memnuniyet duyuyoruz. Ödeme alışkanlıklarını değiştireceğine inandığımız Cep-T Cüzdan platformunda  müşterilerimiz ilk etapta Yapı Kredi’ye  ait kredi kartlarını bulacak, ancak bu sürecin devamı hepimiz için çok daha heyecan verici olacak. Örneğin bir etkinlik biletini posterdeki etiketi cep telefonumuza okutarak satın alabilecek; konsere, maça, sinemaya yanımızda yalnızca cep telefonu taşıyarak girebileceğiz. Sadece cep telefonumuzu kullanarak otobüs, metro, tren gibi toplu ulaşım araçlarında ücret ödeyebileceğiz. Üstelik cep telefonumuz aynı zamanda kimliğimiz olacak. Giriş-çıkış için izin gerektiren yerlerde ya da turnike geçişlerinde cep telefonumuzu kullanabileceğiz. Turkcell’in lokasyon yetenekleri sayesinde en yakın alışveriş fırsatları cebe gelecek. Kısacası, Turkcell Cep-T Cüzdan sayesinde çok yakın zamanda evden çıkarken yanımıza cep telefonumuzdan başka bir şey almamıza gerek kalmayacak” dedi.

Cep-T Cüzdan servisini kullanmak için ne yapmak lazım?

Cep-T Cüzdan servisine Turkcell İletişim Merkezleri’nden başvurulabiliyor. Cep-T Cüzdan servisini kullanmak için Turkcell SIMPlus 256 SIM kart ve Samsung Star gibi NFC özellikli cep telefonu veya cep telefonunu NFC özellikli hale getiren Turkcell Cep-T Cüzdan Anteni gerekiyor.

Cep-T-Cüzdan uygulamasıyla alışverişte benzersiz deneyim

Mastercard logolu Yapı Kredi kredi kartı sahipleri kredi kartlarını bu uygulama üzerinden tanımlayarak Cep-T Cüzdan ile kullanmaya başlayabiliyor. Cep-T Cüzdan ile 35 TL’ye kadar olan ödemeler cep telefonu ile temassız bir şekilde  şifresiz gerçekleşirken; 35 TL üzeri ödemelerde ise müşterinin belirlediği kart şifresi girilerek işlem yapılabiliyor.

Turkcell Cep-T Cüzdan uygulamasını ise Turkcell Uygulama Dükkanı’ndan indirebiliyor. Özel olarak geliştirilen Turkcell Cep-T Cüzdan uygulaması ile kullanıcılar cüzdanlarında yer  alan kartlardan dilediklerini alışveriş işlemi için seçebiliyor, temassız olarak işlemini yapabiliyor; kartıyla ilgili son yapılan işlemler, son ekste bilgisi gibi detaylı bilgilere ulaşabiliyor Bu sayede cüzdanlarındaki kartların tam anlamıyla yönetimi müşterilerde oluyor.




İlgili etiketler : Turkcell, Cep-t Cüzdan, Mobil Cüzda, Paymobile, Mastercard Paypass,

Haber Sahibi

Turkcell
  • Eklenme Tarihi

    : 19 Nisan 2011
  • Güncelleme Tarihi

    : 19 Nisan 2011
  • Geçerlilik Tarihi

    : 30 Haziran 2011
  • Trafik

    : 3968

Diğer Turkcell Haberleri

Benzer Haberler