Toyota, 75. Yılını Autoshow 2012'de Kutluyor!

  • 12 yıl önce eklendi
  • 2425 defa incelendi
  • Puan : star star star 33 incelemede 2,67 puan almıştır.
Toyota, sınıfının en önemli oyuncularından biri olmaya hazırlanan Yeni Auris ile birlikte Yenilenen Verso’yu da Türkiye’de ilk defa Autoshow’da görücüye çıkarıyor. Hibrit teknolojisinin lideri Toyota, Prius Plug-in Hybrid ve Yaris Hybrid’in yanı sıra yarış otomobilinde devrim yaratan TS030 HYBRID modelini de sergiliyor. Fuarda 2 ayrı salonda yer alan Toyota, 2. Salonda geniş ürün gamıyla en yeni modellerini sergilerken, 9. Salondaki "adrenaline zone" simülatöründe GT86 sürüş deneyimi ve eğlencesini yaşatıyor.

Toyota Pazarlama ve Satış A.Ş. CEO’su Ali Haydar Bozkurt, Toyota’nın 75’nci kuruluş yıldönümünü kutladığını belirterek “75 yılda 200 milyonun üzerinde araç üreten Toyota, her zaman daha iyi otomobiller üretme vizyonuyla hareket ederek kalitesi, teknolojisi ve üretim anlayışıyla örnek gösterilen bir marka olmayı başardı. Bundan sonra daha da çekici tasarıma sahip modellerimiz ile müşterilerimizin beğeni ve bağlılığını kazanmayı hedefliyoruz. Toyota olarak bugün burada ilk kez sergilediğimiz Yeni Auris ve Yenilenen Verso modellerimiz ile 2013’te iddiamızı artıracağımıza ve pazardaki gücümüze güç katacağımıza inanıyorum.”dedi.

Toyota Avrupa Başkan Yardımcısı Daniele Schillaci de, Türkiye’deki ekonomik göstergelerin umut verici olduğuna değinerek “Türkiye, otomotiv sektöründe Avrupa pazarına göre daha olumlu bir tablo çiziyor. Toyota olarak da Avrupa’daki zorluklara rağmen güçlü satış hedeflerimize ulaşacağımıza eminim. Bunun başarılmasında önemli bir katkısı olduğuna inandığım, lideri ve öncüsü olduğumuz hibrit teknolojisine sahip modellerimizle Türk pazarında da iyi bir yer edinmek istiyoruz. Yaris Hybrid'in İstanbul gibi trafik yoğunluğu fazla olan şehirler için ideal olduğunu düşünüyoruz.“ dedi.

Toyota’nın dinamik ve çekici yüzü Yeni Auris, 2013’te Türkiye’de
Toyota, 2013 yılında pazara sunacağı C- hatchback modeli Auris’in yeni neslini Türkiye’de ilk kez İstanbul Autoshow’da otomobil meraklılarının beğenisine sundu. Görünüm ve donanımı baştan sona değişen Yeni Auris şimdi çok daha cesur ve dinamik özelliklere sahip bir otomobil olarak dikkatleri üzerinde topluyor. Bir önceki nesile göre 30 mm artırılarak uzunluğu 4275 mm’ye ulaşan Yeni Auris’in yüksekliği de 55 mm düşürülerek 1460 mm’ye indirildi. 2600 mm’lik dingil mesafesi ve 1760 mm’lik genişliği korunan Yeni Auris, zemine hakim güvenli ve ayakları yere daha sağlam basan bir görüntü kazandı.

Segmentinin en iyisi olan 0,28 Cd sürtünme katsayısı ile sürüş çevikliği artan Yeni Auris’in, bu mühendislik tasarımı sayesinde yakıt tüketimi de düşürüldü. Yeni nesil Auris’te sunulan en dikkat çekici yeniliklerden biri de iç mekan hissine etkili bir dokunuş yapan “Skyview” tavan. “Skyview”, C segmentindeki en büyük panoramik cam tavanlardan biri olarak yeni Auris’in iç mekanında daha fazla konfor ve ferah bir hacim sunuyor.

Türk aile otomobili Verso yenilendi
Avrupa’da tasarlanan ve Türkiye’deki üretimine devam edilecek olan Yenilenen Verso da Autoshow’da sahne alan bir başka Toyota modeli oldu. 2013 yılında müşterilerle buluşacak olan Yenilenen Verso, Toyota’nın “Keen Look - Keskin bakış” ve “Under Priority - Öncelikli” yeni tasarım anlayışını mükemmel bir şekilde yansıtıyor. Geliştirilmiş geniş iç hacmi ile ideal aile otomobili kimliğini vurgulayan ve C segmentindeki Toyota ürün atağının bir parçası olarak Autoshow’da sergilenen Yenilenen Verso’da çok yönlülük, genişlik ve pratik kullanım detayları düşünülerek 300’den fazla parça değiştirildi.

C-MPV sınıfının önemli temsilcilerinden Yenilenen Verso, geniş iç hacmi ile sınıfının en iyisi olarak öne çıkarken, 7 koltuklu Easy Flat sistemi 32 farklı oturma seçeneği sunuyor. Bagaj kapasitesi 3’ncü sıra koltukların yatırılmasıyla 440 litreye çıkabilen Yenilenen Verso, gerçek çok amaçlı otomobil olarak dikkat çekiyor. Yenilenen Verso’nun en çekici tasarım detaylarından biri de “Skyview” tavan.

Sportif tasarım ve üstün hibrit teknolojisi Yaris Hybrid’de
Dünyada 4 milyon adedin üzerinde hibrit satışına sahip olan Toyota, Autoshow’da B segmentinin ilk hibrit otomobili Yaris Hybrid ile sahne aldı. Dışarıdan şarj gerektirmeden elektrikli ve benzinli motorun en verimli şekilde çalışması, fren esnasında kendi kendini şarj ve benzin harcamadan gerçekleştirilen 0 emisyonlu elektrikli sürüş imkanı sunan Yaris Hybrid ile hibrit teknolojisi Türk halkı için de erişilebilir hale geliyor. Cool ve Spirit olmak üzere iki versiyon ile sunulan Yaris Hybrid’in kokpit tasarımında yüksek donanım kalitesi ve segmentinin en üst teknolojileri sunuluyor.

Şehiriçi yakıt tüketimi sadece 3,4 lt/100km olan ve benzinli kompakt hibrit sistemiyle toplam 100 beygir güç sunan Yaris Hybrid, sadece 85 g/km CO2 emisyonu ile segmentindeki en düşük CO2 emisyon değerine de imza atıyor ve çevreciliğini kanıtlıyor. Sınıfının en iyi performans ve yakıt ekonomisi dengesini sunan Yaris Hybrid, sürüş ekonomisinin yanı sıra hibrit teknoloji sayesinde debriyaj pedalı, debriyaj plakası, vites kutusu, marş motoru, V-kayışı ve triger kayışı bulunmadığı için bu parçalara ait herhangi bir bakım masrafına da yol açmıyor.

Çevreci teknolojilerin yeni referansı: Prius Plug-in Hybrid
Toyota’nın ilk şarj edilebilen elektrikli hibrit aracı olan ve tam hibrit teknolojisinin en yenisi ve en çevrecisi olarak dikkat çeken Prius Plug-in Hybrid de Autoshow’daki yerini aldı. Toyota Prius Plug-in Hybrid, gelişiminin önemli bir bölümü ise kullanıcıların geri bildirimleriyle kazandı. Test projesi kapsamında Japonya, Amerika ve Avrupa’nın 18 ülkesinde 600 prototip araç seçilen müşterilerce test edildi.

Şarj edilebilir hibrit Prius Plug-in Hybrid, Toyota’nın güvenilirlik standartlarını karşılamak amacıyla geliştirilen 80 kilogramlık kompakt lityum iyon pil ile donatıldı. Yüksek kapasiteli lityum iyon pil 1,5 saat içinde şarj edilebiliyor. Menzil kaygısı taşımayan Prius Plug-in Hybrid bir depo benzin ile 1200 km’nin üzerinde menzil sunuyor. Prius Plug-in Hybrid, 100 km’de sadece 2,1 litre yakıt tüketirken, otomobilde benzeri görülmemiş bir şekilde yalnızca 49* gr. CO2 salımı gerçekleşiyor. Elektrikli kullanımda (EV Mod) Prius Plug-in Hybrid 85 km/s maksimum hıza ulaşabiliyor ve 25 km’lik menzilde 0 emisyon gerçekleştiriyor. Prius Plug-in Hybrid, 1.8 VVT-i motor ile 60 kW elektrikli motora sahip bulunuyor. Benzin ve elektrik motorunun kombineli çalışması durumunda hibrit sistem gücü 136 PS (100 kW’a) çıkıyor.

Üstün performanslı hibrit teknolojisi TS030 HYBRID’te
Toyota’nın motor sporlarında devrim yaratan yüksek performanslı hibrit teknolojisi ile geliştirdiği TS030 HYBRID İstanbul Autoshow’da motor sporları tutkunlarının gözdesi oldu. FIA World Endurance Championship yarışlarında başarılarıyla dikkat çeken TS030 HYBRID, Sao Paolo ve Fuji 6 saat yarışından sonra Şangay’da da birinciliğe uzandı. 300 beygir gücündeki TS030 HYBRID hibrit yarış otomobili, 2012 yılında 6 yarışın 3’nde podyumun en üst basamağına çıkarken 3 de pole pozisyonu elde etti. Toyota, 2006 yılından bu yana hibrit yarış otomobilleri geliştiriyor.

GT 86 ile "Toyota Adrenaline Zone" ve interaktif deneyimler
Toyota’nın 50 yıllık spor otomobil birikimini GT86 ile İstanbul Autoshow’a taşıdı. Spor otomobil meraklılarının beğeni ile karşıladığı ve dünyada sadece Toyota’da sunulan önden yatay (boxer) motor ve arkadan itiş özelliklerinin hayat bulduğu sürücü odaklı GT86, aerodinamik öncelikli “Neo Functionalism” anlayışı ile ince detaylarla tasarlandı.

Gerçek ve saf sürüş keyfini en eğlenceli biçimde sunan GT86, Autoshow’da 9’ncu Salon’daki Toyota standındaki simülatör ile ziyaretçilerine heyecan kasırgası da yaşatıyor. Katılımcılar hareketli koltuklara oturarak, ses ve ışık sistemiyle kendilerini GT86’nıniçinde hissettikleri simülatörde, fonu İstanbul olan  adrenalini yüksek bir maceranın başrolünde oluyorlar.  Toyota, İstanbul sokaklarında müthiş bir kovalamaca yaşamak isteyenleri “Toyota Adrenaline Zone”a davet ediyor.

2. Salondaki Toyota standına gelenler, “Gel, beraber hibrit olalım” standında, kendileri ile arkadaşlarının nasıl "hibrit" olduğunu görebiliyorlar.

Ayrıca, Toyota Türkiye Facebook sayfasını (facebook.com/ToyotaTurkiye) takip edenler, Autoshow boyunca davetiye ödüllü yarışmaya katılabiliyor.

Toyota Tüm Ürün Gamı ile Autoshow’da
2012 İstanbul Autoshow Toyota standında ayrıca; teknolojik ve eğlenceli Yeni Yaris, Toyota’nın prestij simgesi Yeni Avensis ve Avensis Station Wagon, Toyota’nın arazi araçlarındaki Toyota birikimini günümüze taşıyan ve etkileyici bir görünümle Yenilenen Land Cruiser V8, heybetiyle her türlü zorlu şartın üstesinden gelirken şıklığı ile de göz kamaştıran Land Cruiser Prado, kompakt SUV model RAV4 ve dayanıklılığı, gücü ve prestijiyle haklı bir üne sahip olan Hilux da sergileniyor.


İlgili etiketler : Toyota, Autoshow 2012, Otomobil, Otomobil Fuarı,

Haber Sahibi

Toyota
  • Eklenme Tarihi

    : 3 Kasım 2012
  • Güncelleme Tarihi

    : Güncelleme Yapılmamış
  • Geçerlilik Tarihi

    : 11 Kasım 2012
  • Trafik

    : 2425

Diğer Toyota Haberleri

Benzer Haberler

  • Volkswagen Volkswagen, İstanbul Autoshow 2012'de!

    Volkswagen, İstanbul Autoshow 2012'de!

    Volkswagen Binek Araç, 2-11 Kasım tarihleri arasında düzenlenen İstanbul Autoshow’da Volkswagenseverlerle en son modellerini buluşturuyor. Fuar’da, Volkswagen’in ilk kez 1,4 litrelik TSI mot...
    3 Kasım 20122825 defa incelendi
  • Tüyap Fuarcılık İstanbul AutoShow 2012 Açıldı

    İstanbul AutoShow 2012 Açıldı

    TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde 2 - 11 Kasım tarihlerinde düzenlenen İstanbul AutoShow 2012, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün ve Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın katılımlarıyla ...
    1 Kasım 20122523 defa incelendi
  • Tüyap Fuarcılık Autoshow 2012 Kadınlar İçin De Çok Keyifli

    Autoshow 2012 Kadınlar İçin De Çok Keyifli

    2- 11 Kasım 2012 tarihleri arasında TÜYAP’ta düzenlenecek olan İstanbul Autoshow 2012, bu yıl sadece otomobil meraklılarının ziyaret edecekleri bir ortam olmanın çok ötesinde bir konsept ile...
    10 Ekim 20122168 defa incelendi
  • Toyota Heyecan ve Eğlence Dolu Sürpizler İstanbul Autoshow Toyota Standında!

    Heyecan ve Eğlence Dolu Sürpizler İstanbul Autoshow Toyota Standı

    İstanbul Autoshow'a çok az kaldı! Toyota modellerinin yanı sıra, heyecan ve eğlence dolu sürpizler 2 Kasım'dan itibaren TÜYAP'ta Toyota standında! 2-11 Kasım tarihleri arasında TÜYAP Beylik...
    27 Ekim 20122684 defa incelendi
  • Honda Autoshow 2012'de Honda Dünyasının Gücünü Keşfedin

    Autoshow 2012'de Honda Dünyasının Gücünü Keşfedin

    2-11 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek Autoshow 2012’de 12 otomobil ve iki motosiklet sergileyecek, yeni CR-V ile yeni Civic Hatchback’in Türkiye prömiyerini gerçekleştirecek. Autoshow ...
    3 Kasım 20122316 defa incelendi