Tetra Pak ve Migros'tan İnteraktif Çevre Günü Aktivitesi

  • 11 yıl önce eklendi
  • 1691 defa incelendi
  • Puan : star star star star 39 incelemede 4,26 puan almıştır.
Migros ve Tetra Pak, MMM Bahçeşehir Migros ve MMM Kartal Atalar Migros mağazalarında gerçekleştirilecek ‘Küçük Şeyler Doğayı Yeniler’ çevre etkinliği ile 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nü kutluyor. Çocuklara geri dönüşüm konusunda interaktif eğitimler 1 – 9 Haziran tarihleri boyunca, her gün 12:00– 18:00 saatleri arasında katılıma açık olarak verilecek.

Tüm dünyada yüz milyonlarca insanın günlük gereksinimlerini karşılayan güvenli, yenilikçi ve çevreci ürünler sağlayan Tetra Pak, çevre bilincine ve geri dönüşüm konusuna vurgu yapmak için Migros ile birlikte Dünya Çevre Günü’nü çeşitli aktivitelerle kutluyor.

Tetra Pak’ın çevre ve özellikle de geri dönüşüm bilincini artırmak için 2004’ten beri ilköğretim okullarında yürüttüğü, 2011 yılında da içeriğini yenilediği ‘Küçük Şeyler Doğayı Yeniler’ eğitimleri 2 yıldır Migros mağazalarında öğrencilerle buluşuyor. Uygulamalı eğitimlerde küçük çaba ve dokunuşlarla doğanın nasıl korunabileceği gösteriliyor.

Migros’un MMM Bahçehir ve MMM Kartal Atalar’daki  mağazalarında yapılacak ‘Küçük Şeyler Doğayı Yeniler’ çevre etkinliği ile çocuklara geri dönüşüm konusu animasyon karakterleri ile anlatılacak.

Kaşif Arı ve Yaprak’la geri dönüşüm macerası
Eğitimlerde geri dönüşüm bu projeye özel yaratılan iki kahraman Kaşif Arı ve Yaprak ile anlatılıyor. Uygulamalar sırasında çocuklar sürpriz hediyeler de kazanacak.
Etkinlik alanına kurulan geri dönüşüm seti ile hem çocuklar hem de Migros müşterileri süt ve meyve sularının karton ambalajlarını geri dönüştürerek, kendi kâğıtlarını üretebilecek.
Dünya Çevre Günü kutlamaları kapsamında, MMM Bahçeşehir Migros ve MMM Kartal Atalar Migros mağazalarının içerisinde de geri dönüşümün önemini vurgulayan mesajlar verilecek.  Migros’a gelen misafirler ise getirdikleri ambalaj atıklarını mağazada içinde bulunan çevreci kiosklara bırakabilecek.
Migros’a gelen müşteriler getirdikleri ambalaj atıklarını mağaza içinde yer alan geri dönüşüm kioskuna bırakabilecekler. Migros Grubu ilk kez mağazalarında 2010 yılında devreye aldığı Geri Dönüşüm Kiosk’u ile müşterilerinin, geri dönüşüme katkıda bu¬lunmak amacıyla getirdikleri kağıt, metal, cam, plastik, pil ve boş ambalaj malzemelerini bu kioskların ilgili bölümlerine atılıp, geri dönüşüme kazandırılmasına aracılık ediyor. Çevreci kiosklardan bugüne kadar 8 milyon adet atık toplandı.
‘50 binin üzerinde öğrenciyi eğittik’

Tetra Pak Büyük Ortadoğu Bölgesi Geri Dönüşüm Teknik Yöneticisi ve Tetra Pak Türkiye ve Kafkaslar Çevre Müdürü Ferid Ekmekcioğlu  ‘Küçük Şeyler Doğayı Yeniler’ projesi sayesinde çocuklara geri dönüşümü ve önemini uygulamalı olarak anlattıklarını söyledi. Migros ile yaptıkları işbirliği ile bu eğitimleri okul dışına da taşıdıklarını ifade eden Ekmekcioğlu, “Projemizde iki çizgi karakter var; Kaşif ve Yaprak… Bu iki sevimli arı, çocukların çevreye ve geri dönüşüme yönelik merak ettiği sorulara yine çocukların anlayacağı bir dille yanıt veriyor. Eğitim içeriğinde enerji ve su tasarrufuna dikkat edilmesi; yenilenebilir kaynakların ve bunlardan üretilmiş malzemelerin kullanımına öncelik verilmesi; ambalaj atıklarının değerli bir hammadde olduğunu ve bunların yaş atıklardan ayrı toplanması konuları ayrıntılı olarak anlatılıyor. Eğitimlerimizde uzman eğitmenlerle çalışıyoruz. Okullara geri dönüşümü uygulamalı olarak anlatabileceğimiz geri dönüşüm setini kuruyoruz. Çocuklar içtikleri meyve suyu veya süt kutusunu öğretmenleriyle birlikte kâğıda dönüştürüyor. Projemizle bugüne kadar bir milyonun üzerinde öğrenciye ulaştık” dedi.




İlgili etiketler : Tetra Pak, Migros, Küçük Şeyler Doğayı Yeniler, Çevre Etkinliği, Dünya Çevre Günü,

Haber Sahibi

Migros
  • Eklenme Tarihi

    : 31 Mayıs 2013
  • Güncelleme Tarihi

    : Güncelleme Yapılmamış
  • Geçerlilik Tarihi

    : 9 Haziran 2013
  • Trafik

    : 1691

Diğer Migros Haberleri

Benzer Haberler

  • Ülker Smartt Ülker Smartt'tan Çevre Bilincine Destek

    Ülker Smartt'tan Çevre Bilincine Destek

    Ülker Smartt, yeni nesillere yenilenebilir kaynakların önemini aktarmak ve doğanın nasıl korunabileceği konusunda bilgi vermek üzere “Küçük Şeyler Doğayı Yeniler Projesi”ne destek veriyor. 7...
    22 Mayıs 20122204 defa incelendi
  • Capitol AVM Dünyadaki Tüm Küçük Prensler Capitol'de!

    Dünyadaki Tüm Küçük Prensler Capitol'de!

    276 dil ve lehçe de Küçük Prens Koleksiyon Kitabı Sergisi...Küçük Prens’in Gezegenler Arası Yolculuğunu Yaşatan Etkinlik Alanında Küçük Prens’ in Dünyası’nı deneyimleme şansı...Küçük Prens’i...
    1 Ekim 20152505 defa incelendi
  • Beylikdüzü Migros AVM Beylikdüzü Migros AVM'de Haydi Dans Et!

    Beylikdüzü Migros AVM'de Haydi Dans Et!

    Hepimiz dans hakkında bir şeyler biliriz. Dansın bir müzik ve ritim işi olduğunu, bedenin müzik ve ritimle uyumuna dayandığını, bir tedavi ya da ifade şekli olduğunu… Ama insanlık tarihi kad...
    11 Nisan 20132455 defa incelendi
  • Beylikdüzü Migros AVM Beylikdüzü Migros AVM'de Sömestir Tatilini Muhteşem Bir Etkinlikle Kutluyor!

    Beylikdüzü Migros AVM'de Sömestir Tatilini Muhteşem Bir Etkinlikl

    Beylikdüzü Migros AVM‬ Çocukları Sömestr Tatilinde Maceraya Davet Ediyor! Beylikdüzü Migros Alışveriş Merkezi 2013-2014 eğitim öğretim yılının sömestir tatilini muhteşem bir etkinlikl...
    17 Ocak 20142535 defa incelendi
  • Antalya Migros AVM Caillou ve Arkadaşları Orkestrası Konseri Antalya Migros AVM'de

    Caillou ve Arkadaşları Orkestrası Konseri Antalya Migros AVM'de

    Ece Türkiye tarafından yönetilen Antalya Migros Alışveriş Merkezi minik ziyaretçilerine sürprizler sunmaya devam ediyor. Çocuklar kadar anne babaların da ilgi ile seyrettikleri ve en çok se...
    29 Ocak 20142826 defa incelendi