Tepe Nautilus AVM'de Ruhumuza Dokunan Notalar İle Atamızı Anıyoruz!

  • 12 yıl önce eklendi
  • 2261 defa incelendi
  • Puan : star star star star 57 incelemede 3,89 puan almıştır.
Anadolu yakasının buluşma noktası Tepe Nautilus AVM, 10 Kasım Atatürk’ü anma töreni kapsamında piyanist Tuluyhan Uğurlu’nun “Mustafa Kemal Atatürk ve Güneşin Askerleri isimli eserini seslendireceği çok özel bir konsere ev sahipliği yapıyor. Cumartesi günü 15.00 ile 16.00 saatleri arasında gerçekleşecek konserde “Atatürk’ün yaşamı, kurtuluş savaşı ve devrimlerin” anlatıldığı senfonik eser, barkovizyon görüntüleriyle desteklenerek seslendirilecek. Her notası Atatürk olan, hüznün ve heyecanın bir arada yaşanacağı bu konsere tüm İstanbul halkı davetlidir.

İstanbul Anadolu yakasının 11 yıldır çekim merkezi olma özelliğini koruyan Tepe Nautilus AVM, 10 Kasım Atatürk’ü anma etkinliği çerçevesinde 15.00 ile 16.00 saatleri arasında Tuluyhan Uğurlu tarafından gerçekleşecek konserde duygu dolu anlara tanıklık yapacak. 
Uğurlu konserde, Atatürk için yazılan en önemli eserler arasında yer alan “Mustafa Kemal Atatürk ve Güneşin Askerleri” isimli senfonik eserini seslendirilecek. Tepe Nautilus AVM’de gerçekleşecek konser, aynı anda görüntülerle de desteklenecek. Bir saate yakın sürecek konserde "Dolmabahçe'de Hüzünlü Sonbahar", Sofya'da Dans", "Biz Cumhuriyet'i Çok Sevdik", "Cumhuriyet'in Kızları", "Cumhuriyet Trenleri" adlı eserleri ile sahne alacak Uğurlu'ya kavalda Murat Toraman, elektrogitar ve yaylı tamburda Uğur Varol, kontrbasta Umut Sel, vurmalı enstrümanlarda Gürkan Özkan eşlik edecek.  

“Mustafa Kemal Atatürk ve Güneşin Askerleri” hakkında…

Tuluyhan Uğurlu yedi yaşında konservatuar öğrencisiyken Anıtkabir’i ziyaret ettiği gün bu eseri yazmaya karar verdi. Mermer mozolenin altında yatan Atatürk’ü bu devasa anıtta çok yalnız olduğunu düşünen çocuk müzisyen, kendi piyanosunun başına geçip, Atatürk için hissettiklerini notalarla ifade etmeye çalıştı. Yüksek müzik eğitimini devlet desteği ile yurt dışında tamamlayan Tuluyhan Uğurlu, 1994 yılında vatani görevini yapmak için Ankara’ya geldi. Başkentte askerliğini yaparken Atatürk’ü sık sık ziyaret etti ve onun için bir eser yazmaya başladı. Mustafa Kemal Atatürk ve Güneşin Askerleri isimli senfonik çalışma Cumhuriyet’in 75. Yılında dinleyicisi ile buluştu.

Tarih    : 10 Kasım, Cumartesi
Saat    : 15.00-16.00
Mekan: Tepe Nautilus AVM, 1. Kat




İlgili etiketler : Tepe Nautilus Avm, 10 Kasım, Atatürk, Tuluyhan Uğurlu,

Haber Sahibi

Tepe Nautilus
  • Eklenme Tarihi

    : 7 Kasım 2012
  • Güncelleme Tarihi

    : 7 Kasım 2012
  • Geçerlilik Tarihi

    : 10 Kasım 2012
  • Trafik

    : 2261

Diğer Tepe Nautilus Haberleri

Benzer Haberler