Sömestir Tatilinde Tüm Çocuklar Akmerkez'de

  • 8 yıl önce eklendi
  • 2166 defa incelendi
  • Puan : star star star 50 incelemede 2,92 puan almıştır.
Sömestir tatilinde çocuklar Akmerkez’de "Her Güne Bir Sanatçı" etkinliği ile dünyaca ünlü sanatçılar hakkında bilgi edinerek yaratıcı ve eğlenceli çalışmalar yapıyor.

Etkinlikler Kapsamında;
25 Ocak - PİCASSO ve Acayip Portreler!:
PİCASSO bir çoğumuz için çok acayip resimler yapan bir sanatçı. Esasında haklılar! PİCASSO hayata çok farklı bakan ve bunu eserlerinde yansıtan bir insandı. Özellikle de kübist portrelerinde! Gözler bir yerde ağız bir yerde! Ama şimdi biz de o'nun gibi kübist bir portre yapabiliriz. Ama resim değil de değişik bazı malzemeler kullanmaya ne dersin? Çok çılgın ve eğlenceli olacak!!!

26 Ocak - Vincent VAN GOGH ile Kendini İfade Et!: Vincent VAN GOGH renkler ve şekilleri kullanarak kendini ve ruh haline eserlerine aktarmış. Bizler de       onun izinden giderek ve bazı eserlerini inceleyerek kendimizi çok farklı bir şekilde renklerle ve resimle ifade edebilmeyi deneyebiliriz. Denemeye var mısın? Çok farklı ve renkli olacağına bahse girerim!

27 Ocak - Antoni GAUDİ ve Mozaikler!
: Antoni GAUDİ mozaik tekniğini       kullanarak inanılmaz binalar ve mekanlar yarattı. Şimdi bizler de aynı teknik ile çok farklı, yaratıcı ve renkli bir çalışma yapacağız! Boncukları kullanarak kolyeler, anahtarlıklar ve bardak altlıkları yapabiliriz. Tek sınır senin hayal gücün!

28 Ocak - Süleyman Saim TEKCAN ve Baskı Resim!: Türkiye'nin çok önemli Baskı Resim sanatçılarından Süleyman Saim TEKCAN'ı ve eserlerini inceledikten sonra onun kullandığı Baskı Resim tekniği ile çok yaratıcı bir çalışma yapacağız! Renkler ve yaratıcılık havada uçuşacak!

29 Ocak - Alexander CALDER ve Mobil Heykeller!: Amerikalı sanatçı Alexander CALDER 1900'lerin başında modern heykelin ilk örneklerini mobil heykel olarak bizlere sundu! Olduğu yerde duran ve değişmeyen heykel onun ilk defa olarak yaptığı, havada asılı duran ve dokunma/rüzgar ile harekete geçerek değişen, mobil heykeller hareket edip değişmeye başladı! Şimdi ise sıra çocuklarda! Çok farklı malzemeler ile kendi Mobil Heykellerimizi yaratabiliriz. Farklı ve eğlenceli bir aktivite!

30 Ocak - Hannah Höch ve Kolaj Portreler!: Farklılıklardan ve mantıksızlıktan beslenerek oluşan Dada sanat akımından etkilenen Alman kadın sanatçı Hannah Höch kolaj tekniğini kullanarak çok farklı, saçma, mantıksız ve etkileyici eserler yarattı! Bugün biz de onun yolundan giderek kolaj tekniğini kullanarak çok eğlenceli ve çılgın portreler tasarlayacağız! Bolca kesme ve yapıştırma olacak…

31 Ocak - Georges Seurat ve Noktalar!: Fransız sanatçı Georges Seurat için resimlerde ışık, gölge ve renk çok önemli idi! Her resmini binlerce noktalarla yaparak bunları muhteşem bir ahenk şeklinde kullandı. Şimdi sıra bizde! Biz de aynı onun gibi noktalar kullanarak çok renkli ve yaratıcı eserler yapabiliriz. Hatta bizim noktalarımız farklı boyutlarda olacak!

01 Şubat - Jackson POLLOCK - "Aman Sıçratma"!: Tam da Jackson POLLOCK'a uygun bir tanım, "Aman Sıçratma"! POLLOCK'ın sadece boyaları/renkleri tuvale sıçratarak duygularını ve hissettiklerini resimlerine aktardığını öğrenmek seni şaşırtabilir. Ama gerçek bu! Şimdi bizler de bu deneyimi       çok farklı malzemelerle sıçratmak yerine sıkarak yapacağız! Denemek istersin diye tahmin ediyoruz!!!
02 Şubat - Mimar SİNAN ve Mimarlık!!: İstanbul'da yaşayıp Mimar SİNAN'ı tanımamak imkansız! Yaptığı bazı eserleri inceleyerek öğrendikten sonra biz de İstanbul için değişik, renkli ve yaratıcı mimari eserler, binalar, kuleler ve köprüler tasarlayabiliriz!

03 Şubat - Roy LİCHTENSTEİN ve Pop Art Kolyeler!: Roy LİCHTENSTEİN çizgi romanve karikatürleri kullanarak çok farklı ve değişik eserler üreterek Pop Art akımının öncülerinden olmuştu. Şimdi de biz onun bu çizgisinden yürüyecek ve çok farklı, renkli ve yaratıcı kolyeler yaratacağız! Bu çalışma için katılımcılardan en sevdikleri çizgi roman ve/veya karikatürleri getirmelerini istiyoruz.
04 Şubat - Jean-Michel BASQUİAT ve İkonlarımız!: Çok farklı bir hayatı olan ve sokaklarda duvarlara resimler yapan BASQUİAT' nın "Six İcons" adı kendi ikonlarını resmettiği eserinden yola çıkarak biz de kendimiz için önemli olan birinin resmini aynı BASQUİAT gibi dev boyutlarda yapacağız! Belki de yapacağımız resimlerimiz bizimle aynı boyda olur!!!

05 Şubat - Romero BRİTTO ve Kumaş Resimler!: Brezilyalı-Amerikal sanatçı Romero BRİTTO Neo Pop sanatı içeren eserlerinde çok sade ama renkli ve bol desenli eserler yaratmıştı! Onun eserlerini inceledikten sonra bizler de bir tabaka/karton üzerine değişik kumaşlar ve boyalarla çok farklı ve eğlenceli bir çalışma yapabiliriz!



İlgili etiketler : Sömestir Tatili, Akmerkez, Akmerkez Etkinlikleri, Çocuk Etkinlikleri,

Haber Sahibi

Akmerkez AVM
  • Eklenme Tarihi

    : 20 Ocak 2016
  • Güncelleme Tarihi

    : Güncelleme Yapılmamış
  • Geçerlilik Tarihi

    : 7 Şubat 2016
  • Trafik

    : 2166

Diğer Akmerkez AVM Haberleri

Benzer Haberler

  • Akmerkez AVM Akmerkez Yeni Pop-Up Mağazasıyla Yaz Sezonunu Açtı

    Akmerkez Yeni Pop-Up Mağazasıyla Yaz Sezonunu Açtı

    Akmerkez, büyük ses getiren Akmerkez FashiOnAir etkinliklerini çok özel bir koleksiyonla sürdürüyor. 60’a yakın genç tasarımcının ürünlerinden oluşan Akmerkez FashiON The Beach 2 Pop-Up mağ...
    21 Haziran 20113718 defa incelendi
  • Akmerkez AVM Akmerkez Çocuk Kitapları Festivali

    Akmerkez Çocuk Kitapları Festivali

    Hafta sonu Akmerkez Çocuk Kitapları Festivali’ne davetlisiniz! Akmerkez Alışveriş Merkezi; Ara tatil dopdolu geçsin çocuklar ve aileler eğlensin diye harika bir festival düzenliyoruz. Dün...
    12 Kasım 20211085 defa incelendi
  • Akmerkez AVM Akmerkez Kasım Ayı Çocuk Etkinlikleri

    Akmerkez Kasım Ayı Çocuk Etkinlikleri

    Gerçekleştirdiği renkli ve eğlenceli etkinlikler ile çocukların yaratıcılıklarının gelişmesinde katkıda bulunan Akmerkez, Kasım ayı için çocuklara dolu dolu hem eğlenceli hem eğitici atölyel...
    4 Kasım 20132456 defa incelendi
  • Akmerkez AVM Atatürk'ün Sevdiği Şarkılar Akmerkez'de

    Atatürk'ün Sevdiği Şarkılar Akmerkez'de

    Akmerkez, Ulu Önder Atatürk'ün ölüm yıldönümünü "Atatürk'ü Anma Haftası" ile 9-10 Kasım tarihlerinde gerçekleştireceği etkinliklerle bir kez daha saygıyla anıyor. Renkli ve eğlenceli etkinl...
    8 Kasım 20132337 defa incelendi
  • Akmerkez AVM Ufuk Tarhan ile Geleceğe Dair Sohbet Akmerkez'de

    Ufuk Tarhan ile Geleceğe Dair Sohbet Akmerkez'de

    Geleceğin başarılı insan modelini anlattığı ‘T İnsan’ kitabıyla son dönemde tüm dikkatleri üzerine çeken fütürist Ufuk Tarhan, 18 Ekim Çarşamba günü Yaşam Akademisi Söyleşileri’nin konuğu ol...
    18 Ekim 20171557 defa incelendi