SHERPA, Arçelik, Beko ve Grundig Smart TV Deneyimini Yeniden Tasarladı!

  • 9 yıl önce eklendi
  • 1613 defa incelendi
  • Puan : star star star star star 22 incelemede 4,55 puan almıştır.
Arçelik, Beko ve Grundig Smart TV’ler, SHERPA tarafından kullanıcı merkezli tasarlanan yeni arayüzleri ile 100+ ülkede milyonlarca kullanıcıya daha keyifli bir TV izleme deneyimi yaşatıyor.

Masaüstü, mobil ve Smart TV’lerde yayınlanan dijital ürün ve servisler için kullanıcı deneyimleri tasarlayan SHERPA, bu sefer dünya için tasarladı. SHERPA’nın Arçelik, Beko ve Grundig’in tüm akıllı televizyonları için yürüttüğü araştırma, analiz, içerik stratejisi, kullanıcı deneyimi ve arabirim tasarımı süreçleri Ultra HD Smart TV’lerde ilk meyvesini verdi. İlk kez satışa sunulan Ultra HD Smart TV’lerde kullanıcıyla buluşan yeni arayüzleri, proje boyunca Arçelik takımının bir parçası haline gelen SHERPA tasarımcıları tarafından 3 ay gibi kısa bir zamanda geliştirildi.

TV kullanıcılarının daha hızlı, kolay ve keyifli bir TV izleme deneyimi yaşamaları için Arçelik, Beko ve Grundig’in tüm Smart TV’leri için yeniden tasarlanan arabirimler, titiz bir kullanıcı araştırma sürecinden geçerek yeni bir görsel kimliğe kavuştu. Arçelik, Beko ve Grundig’in yeni Smart TV’leri menüde en çok kullanılan ekranlar arasında daha pratik bir navigasyon ve kullanıcı merkezli interaktif bir deneyim sunuyor.

Projenin her aşamasından büyük bir heyecan duyduklarını söyleyen SHERPA UX Design Studio Kurucu Başkanı Yakup Bayrak, “SHERPA olarak ana hedefimiz Arçelik, Beko ve Grundig Smart TV'lerin işletim sistemi arayüzlerinin genel kullanıcı deneyimini geliştirmek ve daha çekici arabirimler üzerinden öngörülebilir bir mantıkla, kullanıcı merkezli interaktif bir TV deneyimi yaratmak oldu. Tasarladığımız yeni TV arabiriminin, sadece Türkiye’de değil; dünyanın büyük bir bölümünde, 100’den fazla ülkede yaşayan, 100’lerce farklı kültürden milyonlarca kullanıcının deneyimine sunulması bize ülkemiz adına gurur vermektedir.” dedi.

Arçelik Endüstriyel Tasarım Direktörü Serdal Korkut Avcı ise, “SHERPA, aynı hedefe doğru birlikte koştuğumuzu her fırsatta hatırlatan ve süreçte hep yanımızda olan bir ekibe sahip. Kendi proje takip yapıları ile dış dünyadaki gelişmelere çabuk adapte olan, birlikte çalıştığı ekipleri de bu seviyede tutmaya özen gösteren ve ılımlı yaklaşımı ile devamlı deneyen bir yapı. Tıpkı isminin çağrıştırdığı “yol gösteren” anlamındaki gibi… E-postaların durmadığı, projenin devamlı aktığı, denemelerin hızlıca yapıldığı bir çalışma sistemi yaşadık. Sonuç, hem bizleri hem kullanıcılarımızı memnun eden, hepimize evlerimizde daha hızlı ve kolay bir Smart TV deneyimi yaşatacak bir proje oldu.” dedi.



İlgili etiketler : Sherpa, Arçelik, Beko, Grundig, Smart Tv, Televizyon,

Haber Sahibi

Arçelik
  • Eklenme Tarihi

    : 16 Ekim 2015
  • Güncelleme Tarihi

    : Güncelleme Yapılmamış
  • Geçerlilik Tarihi

    : 31 Ekim 2015
  • Trafik

    : 1613

Diğer Arçelik Haberleri

Benzer Haberler