Sevgililer Günü'ne Özel Aşk Dolu Hediyeler GittiGidiyor'da!

  • 7 yıl önce eklendi
  • 1089 defa incelendi
  • Puan : star star star 30 incelemede 2,57 puan almıştır.
Türkiye'de e-ticaretin ev sahibi GittiGidiyor, sosyal anket servisi Poltio.com üzerinden tüketicinin 14 Şubat Sevgililer Günü'ne yaklaşımını inceledi. Toplamda 13 bin 552 kişinin cevapladığı sorular ortaya çarpıcı sonuçlar çıktı. “Sevgililer Günü'nü kutlar mısınız?” sorusuna en fazla “Evet” yanıtını yüzde 41 payla evli erkekler verdi. Evli kadınların Sevgililer Günü'nü kutlama oranı yüzde 31'de kaldı. Diğer yandan bekarlarda ise bu günü kutlama oranı evlilere kıyasla oldukça düşük seviyede. Ankette bekar erkeklerin sadece yüzde 23'ü, kadınların ise yüzde 24'ü Sevgililer Günü'nü kutladığını belirtti.
 
Sonuçlara göre, Sevgililer Günü'nde en çok tercih edilen kutlama şekli, akşam yemeğine çıkmak. Bekar erkeklerin yüzde 51'i, kadınların yüzde 67'si ve evli erkeklerin yüzde 47'si, kadınların yüzde 64'ü Sevgililer Günü'nde sevgilileri ile yemeğe çıkmayı tercih ettiklerini belirtti. Yemek seçeneğini evde yapılacak özel bir kutlama planı takip etti. Bekar erkeklerin yüzde 39'u, kadınların yüzde 24'ü ve evli erkeklerin yüzde 48'i, kadınların yüzde 36'sı evde kutlamadan yana.
 
Evliler, bekarlara kıyasla daha fazla hediye alıyor
Anketteki “Sevgililer Günü için hediye alır mısınız?” sorusunu yanıtlayan evlilerin yüzde 40'ı, bekarların ise yalnız yüzde 31'i “Evet” dedi. Bekar erkeklerin yüzde 30'u, bekar kadınların yüzde 33'ü Sevgililer Günü'nde hediye aldıklarını belirtti. Evli erkeklerde ise hediye alma oranı yüzde 44'e kadar çıkarken, evli kadınlarda yüzde 41 olarak hesaplandı.
 
Erkekler çiçek, kadınlar giyim ürünü hediye ediyor
Alışveriş alışkanlıklarına da ışık tutan “Sevgililer Günü için ne tür hediyeler tercih edersiniz?” sorusunu yanıtlayan erkeklerin yüzde 34'ü çiçek, yüzde 28'i takı ve mücevher hediye ettiğini belirtti. Kadınların yüzde 42'sinin ise hediye seçimini giyim ürününden yana kullandığı ortaya çıktı. Bekar erkeklerin yüzde 31'i takı ve mücevher, yüzde 22'si çiçek ve yüzde 16'sı giyim ürünü hediye ettiklerini söylerken bekar kadınlarda ise sıralama yüzde 36 ile giyim, yüzde 21 ile hobi ve eğlence ürünleri ve ardından yine yüzde 21 ile takı ve mücevher ürünleri şeklinde oldu.
 
Evli erkeklerde ise sıralama yüzde 46 ile çiçek, yüzde 24 ile takı ve mücevher, yüzde 13 ile giyim ürünleri olurken evli kadınların hediye tercihinde ise yüzde 50 ile giyim, yüzde 20 ile kozmetik ve yüzde 10 seyahat ilk üç sırayı aldı.
 
50-150 TL arası hediyeler daha fazla tercih ediyor
Sonuçlara göre en çok 50-150 TL aralığındaki hediyeler tercih ediliyor. Bekar erkeklerin yüzde 32'si, kadınların yüzde 35'i, evli erkeklerin yüzde 30'u, kadınların ise yüzde 33'ü bu fiyat aralığındaki hediyeleri satın alıyor.
 
İnternetten alınan hediye elden veriliyor
Anketten çıkan bir diğer önemli sonuç ise hem evli hem de bekarlarda internetten alınan hediyelerin kargo ile gönderilmesi yerine doğrudan elden verilmesinin tercih edilmesi. Hediyelerini kendileri verenlerin oranı erkeklerde yüzde 77, kadınlarda yüzde 80. Hem bekar erkek ve kadınlar hem de evli erkekler bu şekilde daha özel olacağını düşündükleri için hediyelerini elden vermeyi tercih ederken evli kadınlar ise sürpriz yapmak için hediyelerini elden verdiklerini belirtiyor. Erkeklerin yüzde 17'si hediyeyi kendisi vermezse sevgilisinin üzülebileceğini düşünürken, kadınlarda bu oran yüzde 10.
 
En uygun hediyeyi dijital asistanı bulacak
Diğer yandan GittiGidiyor, hediye seçiminde kararsız kalanlara kolaylık sağlayacak bir uygulama başlattı.  Facebook Messenger'ın chatbot özelliğini kullanarak hediye bulma ve önerme projesi GittiGidiyor'da ilk kez bu yıl Sevgililer Günü'nde hayata geçirildi. Bot, GittiGidiyor Facebook hesabının messenger uygulaması üzerinden çalışıyor. Chatbot, ayrıca GittiGidiyor'un Sevgililer Günü özel kampanya sayfasının ekranından da kullanılabiliyor. En uygun hediyeyi önermek üzerine kurgulanan bot, messenger'a gelenlere sorduğu soruların yanıtlarına göre uygun hediye alternatiflerini sunarak kullanıcıya asistanlık yapıyor.
 
Geçen yıl en çok kolye satıldı
Tüm bunların yanı sıra hediye alımını daha da kolaylaştırmak amacıyla GittiGidiyor, geçen yıl Sevgililer Günü'nde en çok satılan ilk 10 ürününü de açıkladı. Bu ürünler sırası ile kolye, romantik hediye paketi, kol saati, parfüm, akıllı saat, fotoğraf makinesi, cep telefonu, tablet, bilgisayar ve oyun konsolu.
 
Sevgililer Günü'nde yüzde 50'yi aşan indirim
GittiGidiyor, “Aşk her yerde, hediyesi GittiGidiyor'da” sloganı ile bir kampanya da başlattı. Kozmetik ve kişisel bakımdan spora, giyim ve aksesuardan ev dekorasyona kadar birçok kategoride yüzde 50'yi aşan özel indirimler, ücretsiz kargo seçenekleri ve farklı fırsatlar sevgililerini mutlu etmek isteyenlere sunuluyor.



İlgili etiketler : Gittigidiyor, Gittigidiyor Sevgililer Günü, Sevgililer Günü 2017, Sevgililer Günü Hediyesi,

Haber Sahibi

GittiGidiyor
  • Eklenme Tarihi

    : 4 Şubat 2017
  • Güncelleme Tarihi

    : Güncelleme Yapılmamış
  • Geçerlilik Tarihi

    : 19 Şubat 2017
  • Trafik

    : 1089

Diğer GittiGidiyor Haberleri

Benzer Haberler

  • Swatch Swatch Sevgililer Günü Koleksiyonu

    Swatch Sevgililer Günü Koleksiyonu

    Swatch Sevgililer Günü'nde Sevdiklerine mükemmel bir hediye almak isteyenler için  saat ve bijuteri koleksiyonu sizin beğeninize sunuyor. Swatch Sevgililer günü için hazırladı kolleks...
    19 Ocak 201212978 defa incelendi
  • Marks & Spencer Sevgililer Günü'nde Onu Özel Hissettirecek Hediyeler Marks & Spencer'da

    Sevgililer Günü'nde Onu Özel Hissettirecek Hediyeler Marks & Spen

    Modanın yüksek kaliteyle buluştuğu Marks & Spencer, giyim, ev dekorasyonu, kozmetik ve çok özel iç giyim ürünleriyle her zevke uygun hediye seçenekleri sunuyor. Yeni sezonun olmazsa olma...
    31 Ocak 20171361 defa incelendi
  • Mavi Jeans Mavi'den En Uyumlu Sevgililer Günü Hediyeleri

    Mavi'den En Uyumlu Sevgililer Günü Hediyeleri

    Mavi, Sevgililer Günü’nde, koleksiyonundaki yeni ürünleri mükemmel çiftlerle buluşturuyor. Uyumlu hediye seçenekleriyle stil sahibi öneriler sunuyor. Jean aşıklarına Mavi’nin çeşit çeşit ...
    13 Ocak 20172412 defa incelendi
  • Desa Deri Desa'dan Sevgililer Gününe Özel Tasarımlar

    Desa'dan Sevgililer Gününe Özel Tasarımlar

    Deri giyim ve aksesuar modasında 40. Yılını kutlayan DESA, yıllardır aynı aşk’la moda severlerle birlikte Sevgililer Günü’nü kutluyor… Sevgililer Günü’ne özel olarak tasarlanan bileklikler,...
    29 Ocak 20132401 defa incelendi
  • Özsüt Sevgililer Günü'nün En Tatlı Sürprizleri Özsüt'ten

    Sevgililer Günü'nün En Tatlı Sürprizleri Özsüt'ten

    75 yıllık tatlı ustası Özsüt, 14 Şubat Sevgililer Günü için tadına doyulmaz seçenekler sunuyor. Özsüt’ün bu özel gün için hazırladığı leziz pastası “Balım” ve “Cake Pops”, Sevgililer Günü’nü...
    4 Şubat 20134050 defa incelendi