Samsung SUHD TV İle TV Deneyiminde Devrim Yaratıyor

  • 10 yıl önce eklendi
  • 1432 defa incelendi
  • Puan : star star star 8 incelemede 2,75 puan almıştır.
Smart Ultra High Definition TV (SUHD TV); Samsung’un patentli ekran teknolojisi, SUHD re-mastering görüntü iyileştirme motoru ve Tizen destekli Akıllı TV fonksiyonları ile televizyon deneyiminde çığır açıyor 

Art arda dokuz yıldır ev eğlence sistemlerinde liderliğini koruyan Samsung Electronics tanıttığı SUHD TV ürün serisi ile premium UHD içeriğinde yeni bir standarda imza attı ve televizyon izleme deneyiminde yeni bir dönemi başlattı.

Yenilikçi SUHD TV, Ultra HD alanında önemli bir dönüm noktasını simgeliyor. Önceki ekranların kısıtlamalarını aşarak, şaşırtıcı bir kontrast, göz alıcı bir parlaklık ve muhteşem renklerden oluşan üstün bir görüntü kalitesi sunuyor.

Samsung SUHD TV’ler ilgi çekici birçok yeni özelliğe sahip. SUHD re-mastering görüntü iyileştirme motoru izleyicilere benzersiz bir televizyon izleme deneyimi vaat ederken, şık kavisli tasarımı daha gerçekçi bir televizyon izleme deneyimi sunuyor ve kullanıcılar, Tizen Smart TV fonksiyonları sayesinde en sevdikleri içeriklere daha kolay erişim olanağı buluyor.

Samsung Electronics Görüntüleme Sistemleri Bölümü Başkanı HS Kim konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “Yenilikçi vizyonumuz ve ruhumuzla, ev eğlence sistemleri sektörünün sınırlarını aşarak, yeni olanaklar oluşturmayı sürdürüyoruz. İçerik kaynağı ne olursa olsun, sektördeki en üstün görüntü kalitesini sunuyoruz ve yeni Samsung SUHD TV’lerle bu iddiamızı sürdürüyor. Ev eğlence sistemlerinde tüketicilere üstün deneyimler sunmaya devam etmeye kararlıyız.”

Benzersiz görüntü kalitesi, renkler 64 kat daha belirgin
Samsung SUHD TV’ler; Samsung’un patentli, çevre dostu nano-kristal teknolojisi ve akıllı SUHD re-mastering görüntü iyileştirme motoruna sahip. Bu sayede kontrast, parlaklık, renk reprodüksiyonu ve ayrıntılarda devrim yaratan yenilikler sayesinde izleyicilere üstün bir görüntü kalitesi sunuyor.
SUHD TV’nin nano-kristal yarı-iletkeni farklı ışık renklerini boyutlarına göre düzenleyerek, renkler ve ışık verimliliğini en saf haliyle iletiyor. Söz konusu teknoloji daha net renklerden oluşan çok geniş bir yelpaze üreterek, izleyiciler için geleneksel televizyonlara kıyasla renklerin 64 kat daha fazla dışavurumunu sağlıyor.

SUHD re-mastering görüntü iyileştirme motoru görüntülerin parlaklığını otomatik olarak analiz ederek, ekstra güç tüketimini en aza indiriyor, mükemmel kontrast seviyeleri sunuyor, çok daha koyu siyahlara sahip görüntüler üretiyor ve en net renkli görüntüyü sağlamak üzere parlaklık seviyesini geleneksel televizyonların 2.5 katına, renk ayar aralığını de iki katına çıkarıyor.

Sofistike ve geliştirilmiş kavisli tasarımlar
Samsung, kavisli tasarımı 2013’te tüketicilerin beğenisine sunarak, ev eğlence sistemleri deneyimini farklı bir boyuta taşıdı. Çağdaş sanat ve mimari ipuçlarıyla tasarlanan ve geliştirilen Samsung cihazları pek çok modern ve minimalist detaylarla öne çıkıyor.
Samsung’un Chamfer çerçeve tasarımına sahip Samsung SUHD TV JS9500’de TV ekranına daha fazla derinlik kazandırılırken, şık çerçevesi televizyonu duvara monte edildiğinde minimal çizgisiyle dikkat çekiyor. Arkası yumuşak ve dokulu Shirring tasarıma sahip olan SUHD TV JS9000 modeli ise televizyonun şık tasarımının her açıdan görünür olmasını sağlıyor.

Yeni Smart TV geleceğin eğlence sistemleri deneyimini yeniden tanımlıyor
SUHD TV de dahil olmak üzere 2015’te piyasaya çıkacak yeni Samsung Smart TV’lerin tümü TV uygulamaları geliştirmeye yönelik web standardını destekleyen açık kaynaklı bir platform olan Tizen ile çalışıyor olacak. Tizen sayesinde Samsung’un yeni Smart TV platformu sadece pek çok yeni özelliğe sahip olmakla kalmayacak, aynı zamanda tüketicilere sezgisel erişim, daha entegre bir eğlence deneyimi ve her zamankinden daha da fazla içerik seçeneği sunacak.
 
• Samsung Smart Hub’ın kullanımı daha kolay ve daha eğlenceli olan yeni kullanıcı arayüzü, kullanıcıların istedikleri içeriklere daha rahat erişmelerini sağlıyor. Basitleştirilerek tek bir ekrana indirgenen televizyonda en son görüntülenen içerikler ve daha fazla eğlence seçeneği için özel içerik önerileri sunuluyor.
• Quick Connect özelliğine sahip Samsung Smart TV’ler bir kez BLE (Bluetooth Low Energy – Bluetooth Düşük Enerji) teknolojisiyle eşleştirildikten sonra, Samsung akıllı telefonları otomatik olarak tanıyor. Tüketiciler Samsung akıllı telefonlarındaki video içeriğini tek bir tuşa basarak Smart TV’lerinde paylaşabilirler. Ayrıca, kullanıcılar herhangi bir uygulamaya veya karmaşık ön ayarlara gerek olmaksızın mobil cihazlarından televizyon izleyebilirler.
• Tüketiciler; Amazon, Comcast, DIRECTV ve M-GO gibi içerik sağlayıcılardan UHD film ve TV programlarını izleyebilecekler. Ayrıca Samsung, Technicolor ile DreamWorks Animation’ın ortak girişimi bir premium TVOD hizmeti olan M-GO ile yaptığı ortaklık kapsamında, mevcut UHD Video Pack’ini kullanarak yeni bir UHD film indirme hizmeti başlattı. SCSA (Secure Content Storage Association – Güvenli İçerik Depolama Birliği) standartlarının geçerli olacağı bu film indirme hizmeti çerçevesinde 2015’te hem Samsung SUHD, hem de UHD TV’ler için en yüksek kalitede içerikler sunulacak.
• Samsung Sports Live kullanıcıların canlı maçları izlemelerini ve eş zamanlı olarak aynı ekranda takım ve oyuncu istatistiklerini izleyebilmelerini mümkün kılıyor. Samsung, geniş kapsamlı ve çok çeşitli bir katalog için dünya çapında spor kulüpleriyle de ortaklıklar gerçekleştiriyor.
• Samsung, tüketicilerin internetteki en iyi videoları kusursuz bir biçimde keşfedip izlemeleri, arşivlemeleri ve paylaşmaları için kendi Milk Video platformunu kuruyor. Milk Video, Internet’teki en popüler ve en ilginç video klipleri topluyor ve sayıları 50’ye varan ve hızla artan içerik ortaklarının premium içeriklerine erişim olanağı sunuyor.
• Samsung Smart TV sahipleri Briefing on TV özelliği sayesinde artık sabahları daha kolay uyanabilecekler. Samsung Smart TV’ler, Samsung mobil cihazlarla senkronize alarm özelliğine sahip ve saat, hava durumu ve günlük program gibi bilgileri büyük ekranda kullanıcıların karşısına getiriyor.
•  Samsung’un Tizen platformu sayesinde Samsung Smart TV’ler çok büyük bir içerik ekosisteminin birer parçası haline geliyor ve Samsung’un içerik ortaklıklarına en üst seviyede erişim olanağı sunuyor.
• Tizen’in diğer cihazlarla uyumluluğu Samsung Smart TV’lerin Akıllı Evler için birer kontrol merkezi haline gelmesini sağlıyor. Samsung’un yeni Tizen Smart TV’si geleceğin Smart TV’leri için standardı belirliyor ve eğlence deneyimini yeniden tanımlıyor.
Samsung yeni SUHD TV serisini 48 inç ile 88 inç arasında değişen dokuz ekran boyutu ve üç model – JS9500, JS9000 ve JS8500 ile sunuyor. Böylece tüketiciler sadece en iyi görüntüyü değil, ihtiyaçlarına en iyi uyan televizyonu satın alabilecekler.



İlgili etiketler : Samsung, Samsung Suhd Tv, Smart Ultra High Definition, Televizyon,

Haber Sahibi

Samsung
  • Eklenme Tarihi

    : 8 Ocak 2015
  • Güncelleme Tarihi

    : Güncelleme Yapılmamış
  • Geçerlilik Tarihi

    : 31 Ocak 2015
  • Trafik

    : 1432

Diğer Samsung Haberleri

Benzer Haberler