Samsung IFA 2012'de İnovasyonun Sınırlarını Zorluyor

  • 12 yıl önce eklendi
  • 1980 defa incelendi
  • Puan : star star star star 40 incelemede 3,65 puan almıştır.
OLED TV, GALAXY Note II, GALAXY Camera ve Space Max Buzdolapları Samsung’un benzersiz kullanıcı deneyimi yaratma konusunda öne çıkan ürünleri arasında yer alıyor.

30 Ağustos 2012, İstanbul– Samsung Electronics, 2012’de tüketici elektroniği pazarına dönük vizyonunu açıklarken yeniliğin sınırlarını zorlayacak ürün ve hizmetlerini de tanıttı.

Samsung Electronics’te Tüketici Elektroniği Bölümü Başkanı ve Şefi Boo-Keun Yoon konuşmasında, “Bu yılın başlarında, cihazlarımız ile içerikleri arasındaki engelleri ortadan kaldıracağımıza söz vermiştik. Bugün, müşterilerimizi merkeze koyarak benzersiz deneyimler yarattığımız teknolojimizle ve müşterilerimize göre oluşturduğumuz tüm ürün, içerik ve hizmetlerimizle, bu hedefe ulaşma konusunda ne kadar yol kat ettiğimizi göreceksiniz” dedi.

Samsung olarak üst üste altı yıldır TV sektöründe lider konumunda olduklarını ve Side-by-Side buzdolaplarında geçtiğimiz altı yılın lideri olduklarını da belirten Yoon, “Gelecek için büyük hedeflerimiz var. 2015’te, dünyada on yıldır bir numaralı televizyon üreticisi ve yine dünyada tüm ev aletlerinin bir numaralı üreticisi olmayı hedefliyoruz” dedi.

Samsung, 55 inç ES9500 OLED TV, devrim niteliğindeki Space Max buzdolapları ve Eco Bubble çamaşır makineleri, GALAXY Note II ve GALAXY Camera'nın da aralarında bulunduğu bir dizi yeni cihazın da tanıtımını gerçekleştirdi. Kullanıcılara daha fazla bağlantı ve kontrol olanağı sunan AllShare özelliği de platformda ele alınan konular arasındaydı.

Şirketin tüm ürün serisi 31 Ağustos ile 5 Eylül arasında Messe Berlin’de, 20 (tüketici elektroniği) ve 5.1 (beyaz eşya ürünleri) numaralı salonlarda sergilenecek.

Yeni Nesil Smart TV’ler Televizyon İzlemeyi Yeniden Tanımlıyor
Samsung merakla beklenen 55 inç ES9500 OLED TV ve 75- inç LED ES9000 Smart TV ürünlerinin Avrupa’daki ilk tanıtımını gerçekleştirerek sektör liderliği konumunu güçlendirdi. Üstün görüntü kaliteleri, kapsayıcı içerikleri ve interaktif deneyimleriyle Samsung’un bu son ürünleri, şirkete üst üste yedinci yılda da dünyanın bir numaralı televizyon üreticisi olma yolunu açıyor.

Samsung’un 55- inç ES9500 OLED TV’si, sınırsız kontrast oranı, daha zengin renkleri ve daha hızlı tepki süresiyle, televizyon sektöründe yeni bir dönemin başlangıcına işaret ediyor. ES9500’ün her pikselinin tek tek aydınlatılması sayesinde, renkler LED TV’lerdekine oranla yüzde 20 oranında daha canlı oluyor. Bu da, seyirciyi daha fazla saran bir izleme deneyimi yaratıyor. Aynı zamanda siyahın farklı tonlarına göre farklılık da gösteren teknoloji, gölgeleri, şekilleri ve göze çarpmayan renkleri benzersiz bir hassasiyetle gösteriyor. Ayrı bir ışık kaynağına ihtiyaç duymayan ES9500, LCD TV’den bin kat hızlı tepki süresine sahip. Bu sayede aksiyon sahneleri ve spor müsabakaları, hareket bulanıklığı ve ses karışması olmaksızın gerçekçi bir 3D deneyimiyle ekrana yansıtılıyor.    

Samsung’un merakla beklenen OLED TV’si Samsung Multiview özelliğiyle birlikte sunuluyor. Bu özellik, iki kişiye aynı ekranda ve aynı anda iki farklı televizyon programı izleme olanağı sağlıyor. İzleyiciler, entegre kulaklıklı Samsung Multi View 3D gözlükleri kullanarak her programı ayrı ayrı dinleyebiliyor. Bu benzeri görülmemiş özellik, OLED TV’nin yüksek işlem hızı ve Samsung’un yenilikçi kablosuz ses sistemi sayesinde mümkün oluyor.

Geniş bir ekran, üstün bir tasarım ve zenginleştirilmiş görüntü kalitesi arayan tüketiciler için, Samsung aynı zamanda 75-inç LED ES9000 Smart TV’sinin de tanıtımını gerçekleştirdi. İnanılmaz incelikteki 7.9 milimetrelik çerçevesi ve çarpıcı kırmızı altın rengi kaplamasıyla ES9000, her tür ev dekorasyonuna zamandan bağımsız bir lüks ve çok yönlü bir içerik katıyor. ES9000’in üstün tasarımını gizli bir açılır kapanır kamera tamamlıyor. Böylelikle kullanıcı Samsung’un en geniş Smart TV’sinin performansına tam anlamıyla dahil olmuş oluyor.

Öte yandan, bunlardan daha da önemlisi; hem ES9500 OLED TV, hem de ES9000 Smart TV, tüketicilerin özgürce ve yeni keşifler yapmalarına olanak sağlayarak onlara benzersiz deneyimler yaşatıyor. Ses Kontrolü, Hareket Kontrolü ve Yüz Tanıma özelliklerine sahip Akıllı Etkileşim (Smart Interaction) özelliğinin yanı sıra benzersiz uygulamalar, oyunlar ve hizmetler sayesinde sunulan üst kalite Akıllı İçerik (Smart Content) tüketicilere bu olanağı sunuyor.

Kendini İfade Etmenin Bir Aracı Olarak Teknoloji
Tüketicinin, tüketici teknolojisi ürünlerini deneyimleme şekli değiştikçe, tüketicinin bu ürünlerle etkileşimi de değişecek. Samsung bunun bilinciyle, daha sezgisel, daha kişiye özel ve kendini daha yaratıcı ifade etmeyi sağlayan akıllı mobil cihazlarını geliştirdi.

GALAXY Note II ile Kendini Daha İyi İfade Et ve Yaratıcı Ol
GALAXY Note II kullanıcılarınn kendilerini kişisel ve yaratıcı biçimde ifade etmelerine olanak sağlayan ilk  akıllı telefonu GALAXY Note’un başarısını daha da ileri taşıyor.

5.5 inç genişliğindeki (140.9mm) HD Super AMOLED ekranı ile GALAXY Note II, nefes kesici görsellik ve kristal berraklığında detaylar eşliğinde, mükemmel bir görüntüleme deneyimi sunuyor.

Air View uygulaması S Pen ile; e-posta, S Planner, fotoğraf galerisi veya video üzerinde gezinerek içeriği açmaksızın ön izleme yapma olanağı sunuyor. Kullanıcıların S Note uygulamasını, ekranın herhangi bir yerinde anlık olarak pop-up penceresi şeklinde açmalarını sağlayan Popup Note özelliği ise, kolay ve sezgisel bir çoklu görev yönetimi sunuyor.

Geliştirilmiş S Pen; mükemmel bir kavrayış için artık çok daha ergonomik bir tasarıma sahip. Bu nedenle çok daha kusursuz, rahat ve doğal bir yazma deneyimi sunuyor. GALAXY Note II, kişiselleştirilmiş içeriğin oluşturulmasında benzersiz bir kullanıcı deneyimi sunuyor ve hareket halindeyken bile ideal bir akıllı telefon olma özelliği taşıyor.

Android™ 4.1, Jelly Bean ve 1.6GHz dört çekirdekli işlemciye sahip GALAX Note II, içerik oluşturma ve paylaşımda güçlü performansı ile çoklu görev yönetim becerisini bir araya getiriyor.

GALAXY Camera, görüntülü iletişim cihazlarında yepyeni bir standart belirliyor
Mobil alandaki liderliğini, fotoğraf makinesi konusundaki inovasyonuyla birleştiren Samsung bugün, iletişimde gün geçtikçe görselliğin öne çıktığı bir çağda, tüketicilerin iletişim kurma yöntemlerindeki değişime uyum sağlamak üzere hazırlanan yepyeni bir mobil cihaz kategorisini tanıtıyor: GALAXY Camera.

GALAXY ailesinin yeni üyesi, hem fotoğraf makinası, hem de akıllı telefon dünyasının en iyi özelliklerini tek bir cihazda bir araya getirdi. En iyi fotoğrafçılık özelliklerini bir araya getiren cihazın 21x optik zum özelliği, 16 megapiksel BSI CMOS Sensör ve “Smart Pro” modu sayesinde kullanıcılar, birkaç kolay adımda yüksek kaliteli ve profesyonel fotoğraflar çekebiliyor. GALAXY Camera, akıllı telefon dünyasının özelliklerinden ise 3G/4G bağlantı, internet tarayıcı desteği, Google Play Market ve Samsung Apps üzerinden 600 binden fazla uygulamaya erişim sağlıyor ve bu özelliklerin hepsi, son sürüm Android™ 4.1 Jelly Bean işletim sistemiyle bir arada sunuluyor.

Bu özelliklere olağanüstü parlak 4.8 inç HD Süper Net LCD Ekran üzerinden ulaşılabilecekler. Böylece kullanıcılar, avuç içiyle görüntü çekebilecek ve bunları düzenleyebilecekler. Hareket halinde daha rahat kullanım sağlamak amacıyla GALAXY Camera aynı zamanda kullanıcıların “Zum Yap” ve “Çek” gibi bir dizi komutu sesle vermelerini sağlayan bir Sesli Kumanda opsiyonuna da sahip.

Samsung ATIV Akıllı PC – Akıllı Cihazlarda Yeni Seri
Samsung’un yeni ATIV serisinde, kategoriler arası yakınsama en önemli özellik. Dizüstü bilgisayarlardan tabletlere ve akıllı telefonlara kadar, Samsung’un Windows 8 ile çalışan, özenle geliştirilmiş cihazları verimliliği artırmalarının yanı sıra kusursuz kullanıcı deneyimi de sunacaklar.

Samsung akıllı ürünlerinde kusursuzluk, yalnızca dış görünüşle sınırlı kalmıyor; aynı zamanda cihazların içinde de hissediliyor ve böylece estetik ve ürünün, benzersiz bir uyumu ortaya çıkıyor. ATIV SMART PC de bu uyumun önde gelen örnekleri arasında yer alıyor.

Hem tablet hem de dizüstü bilgisayar olarak kullanılabilir bir PC olan Samsung’un 11.6 inç Smart PC’si, hareket halinde kullanım sağlarken, rahatlık da sunuyor. Ayrıca, MS Office ve Windows 7 ile uyumluluk gibi özelliklere sahip bu “Smart PC” yüksek performans ve özellikler de sağlıyor. Ayrılabilir klavye sisteminin yanı sıra 10 parmaklı çoklu dokunmatik ekran ve ultra hassas S-Pen gibi özelliklere de sahip olan ATIV Akıllı Bilgisayar, hareket halindeyken olağanüstü verimlilikle birlikte güçlü bir çalışma ortamı sunuyor.

AllShare ile Kendi Ağınızı Oluşturun
Samsung’un en yeni ürünleri, tüketicilerin içerik yaratma ve kontrol etmelerine olanak sağlayan bir bağlantı ağıyla destekleniyor. Bu birbirine bağlantılı ekosistem; AllShare Play, AllShare Cast ve AllShare Control’den oluşan AllShare ile hayata geçiyor.

-    AllShare Play: Akıllı telefon, tablet, bilgisayar ve televizyon da dahil olmak üzere herhangi bir Samsung cihazda bulunan tüm video, fotoğraf, dosya ya da satın alınmış müzik dosyasına erişim.
-    AllShare Cast: Herhangi bir kablo bağlantısına gerek kalmadan, Samsung akıllı telefon ya da tablette bulunan bir içeriğin televizyon ya da monitör gibi ekranı bulunan diğer cihazlara aktarılması.
-    AllShare Control: Samsung akıllı telefon üzerinden tüm cihazlar üzerinde genel kontrol sağlanması.

Sizi ve Evinizi Anlayan Ev Aletleri
Samsung, tüketicilerin içerik ve cihazlara erişimini değiştirirken, aynı zamanda tüketicilerin ev aletlerini kullanma şekillerini de değiştiriyor. Samsung, hem tüketiciyi hem de evini anlayan, alışkanlıklarını öğrenen ve ev halkının ihtiyaçlarına göre ayarlamalar yapabilen devrim niteliğindeki yeni Space Max buzdolapları ve Eco Bubble çamaşır makinelerini pazara sundu.

Samsung, müşterilerinin artan elektrik faturalarına, mutfaklarının sınırlı alana sahip olmasına ve ev aletlerinin çevre üzerindeki etkilerine büyük bir önem veriyor. Bu noktadan hareketle Samsung, buzdolapları için “Space Max” adı verilen çekirdek bir teknoloji geliştirdi. Bu teknoloji, buzdolabının ebatlarını ve boyutlarını değiştirmeksizin iç hacminin genişlemesine olanak sağlıyor.

Space Max teknolojisi, Samsung’un amiral gemisi olan ve şirketin bu kategoride üst üste altı yıldır, bir numarada kalmasını sağlayan 615 litrelik Gardırop tipi buzdolaplarında yer alıyor. Aynı şekilde bu teknoloji, Samsung’un Kombi tipi buzdolaplarının 600 milimetrelik derinlikle mutfaklara kolaylıkla sığabilecek şekilde, 520 litrelik geniş bir hacime sahip olmasını sağlıyor. Ayrıca, ince ve şık tasarımlı ve 400 litre kapasiteye sahip Samsung’un alttan donduruculu buzdolaplarında da Space Max teknolojisi kullanılıyor.

Bu yıl daha da akıllanan tek ürün grubu sadece buzdolapları değil. Samsung’un çamaşır yıkamada bir devrim yaratan ve mükemmel kumaş koruması sağlayan yeni EcoBubble çamaşır makineleri de artık çok daha akıllı. Bu makinelerde bulunan Eco Bubble™ teknolojisi, soğuk su ile sıcak sudaki kadar etkili yıkama performansı sağlarken, en hassas kumaşlarda bile mükemmel korumayı garanti ediyor. Üstelik bu teknoloji, soğuk suda yıkama yaparken yüzde 70’e varan enerji tasarrufu sağlayarak, tüketicilerin elektrik ve su faturalarının da düşmesine yardımcı oluyor.




İlgili etiketler : Samsung, Oled Tv, Galaxy Note Iı, Galaxy Camera, Ifa 2012,

Haber Sahibi

Samsung
  • Eklenme Tarihi

    : 30 Ağustos 2012
  • Güncelleme Tarihi

    : Güncelleme Yapılmamış
  • Geçerlilik Tarihi

    : 30 Eylül 2012
  • Trafik

    : 1980

Diğer Samsung Haberleri

Benzer Haberler

  • Samsung Samsung Galaxy Note 8'i Tanıttı

    Samsung Galaxy Note 8'i Tanıttı

    Samsung Galaxy Note 8 ile imkansız diye bir şey yok! Samsung uzun zamandır beklenen amiral telefonu Galaxy Note 8'i New York'ta gerçekleştirilen dev bir etkinlikte tanıttı. Güney Kore mer...
    23 Ağustos 20171751 defa incelendi
  • Samsung Samsung, Fotoğraf Makinası Pazarında Devrim Yapıyor

    Samsung, Fotoğraf Makinası Pazarında Devrim Yapıyor

    Samsung, Photokina 2012 Fuarı’nda, fotoğraf makinası pazarına yepyeni bir soluk kazandıracak yeniliklerini tanıttı. NX ekosistemini güçlendirip genişleten Samsung, Smart Camera pazarında GAL...
    19 Eylül 20122357 defa incelendi
  • Samsung Android ve 3G ile hayatı anında paylaşan Samsung GALAXY Camera Türkiye'de

    Android ve 3G ile hayatı anında paylaşan Samsung GALAXY Camera Tü

    Gücünü Android platformundan alan GALAXY Camera, en üst kalitede görüntüleri 3Gve Wi-Fi bağlantısı üzerinden anında paylaşma olanağı sağlayarak, yeni görsel iletişim çağını başlatıyor. Düny...
    18 Aralık 20121554 defa incelendi
  • Avea Samsung Galaxy Camera Avea'da

    Samsung Galaxy Camera Avea'da

    Samsung'un Android işletim sistemli akıllı kamerası Galaxy Camera, Avea İletişim Merkezleri’nde 1699 TL’ye satışa sunuldu Teknolojinin en son trendlerini ve cihazlarını müşterileri ile bulu...
    20 Aralık 20121329 defa incelendi
  • Samsung Samsung Galaxy S6 Edge+ ve Galaxy Note 5 Akıllı Telefonlarını Tanıttı

    Samsung Galaxy S6 Edge+ ve Galaxy Note 5 Akıllı Telefonlarını Tan

    Muhteşem multimedya deneyimi için çift tarafında kavisli ekran bulunan Galaxy S6 edge+ ve kalemi S Pen ile akıllı telefonlarda not alma deneyiminde çığır açan Galaxy Note 5 tanıtıldı. Sams...
    13 Ağustos 20151847 defa incelendi