Rock'n Coke 2011 Müzik Kasabası Hazır

  • 13 yıl önce eklendi
  • 3048 defa incelendi
  • Puan : star star star 31 incelemede 3,06 puan almıştır.
Coca-Cola tarafından Pozitif organizasyonu ile düzenlenen Rock’n Coke Festivali’nin son hazırlıkları devam ediyor. Hezarfen Havaalanı’nda Rock’n Coke festivaline özel kurulan dev müzik kasabası 400 bin metrekarelik bir alanı kaplıyor. Bu alanın 230 bin metrekaresi ise açık alandan oluşuyor. 150 kişilik ekibin 1.5 ay boyunca çalışması ile kurulan Rock’n Coke müzik kasabası 16 – 17 Temmuz tarihlerinde dünyanın ve Türkiye’nin önde gelen müzik gruplarına ev sahipliği yapacak. Müzik kasabasının kurulumu için 24 bin metresi telefon, internet ve bankacılık hizmetleri, 6 bin metrekaresi de güvenlik kameraları olmak üzere toplam 30 bin metre kablo döşendi. Festival alanındaki etkinlikler için en küçüğü 10, en büyüğü 1000 metrekarelik 50 adet çadır kuruldu. Ana sahnesi 16.5 metre yüksekliğe sahip olan Rock’n Coke’un kulis alanı için toplamda 1200 metrekarelik iki adet ayrı bölüm ayrıldı.

Rock’n Coke’ta 10 Bin Kişi Görev Alıyor
Rock’n Coke Festivali boyunca 150 kişilik sağlık ekibi vardiyalı olarak 24 saat boyunca görev yapacak. Her vardiyada özel ve resmi 1000’e yakın güvenlik elemanı görev alacak. 100 kişilik izci ekibi organizasyona destek verecek. Rock’n Coke’ta görev alacak toplam çalışan sayısı ise 10 bin.

Rock’n Coke’un Ünü Türkiye Sınırlarını Çoktan Aştı
Rock’n Coke’un tanıtım toplantısında konuşma yapan Coca-Cola Pazarlama Müdürü Sinem Bozoklar 2003 yılında İstanbul’u Avrupa festivaller haritasına sokmak amacıyla yola çıktıklarını, bugün Rock’n Coke’un ününün Türkiye’nin ve Avrupa’nın sınırlarını aşarak dünyanın önde gelen müzik festivalleri arasındaki yerini aldığını belirtti. Festivale müzikseverlerden büyük ilgi olduğunun da altını çizen Bozoklar “Rock’n Coke Festivali’nin bilet satışları çok iyi gidiyor, kamp alanı için biletlerimiz tükenmek üzere. Tüm müzikseverleri Türkiye’nin en büyük açık hava müzik etkinliğine bekliyoruz” dedi.  Rock’n Coke Festivali’nin 2011 yılındaki yeniliklerinden de bahseden Sinem Bozoklar “Bu yıl Rnc Tv adını verdiğimiz bir TV platformumuz olacak ve rockncoke.com üzerinden yayın yapacak. Böylece festivale gelemeyen müzikseverler için festival alanını sanal platformda da yaşatacağız” dedi. Bozoklar konuşmasına şöyle devam etti “Bir diğer yeniliğimiz festival katılımcılarına, Rock’n Coke girişinde dağıtılacak RFID (radyo frekansla kimlik tanıma) bileklikler ve bu bilekliklerin katılımcıların yaşadıkları festival deneyimini aynı anda sosyal medya hesaplarına yansıtabilecekleri bir paylaşım uygulaması olan LikeMe’ye bağlanması. Bu uygulama ile katılımcılar, festival alanında vakit geçirirken eğlenceye ara vermeden paylaşımlarını gerçekleştirebilecekler.”

Rock’n Coke Prodüksiyon Direktörü Uluç Dündar ise “Evimizde döndüğümüz için mutluyuz. Türkiye’de şimdiye kadar yapılmış en büyük açık hava etkinliği olan Rock’n Coke’un skalasını bu sene 4 sahne ve 60’a yakın grupla daha da yükselttik” dedi.

Rock’n Coke İçin Geçici Bir Kasaba Kuruldu
Müzik kasabasında, festival süresince tüm katılımcıların iyi vakit geçirebilmeleri ve tüm ihtiyaçlarını rahatlıkla karşılayabilmeleri için; eğlence ve 15 mağazalık alışveriş alanı, yiyecek ve içecek standları, otopark, uzman doktorların görev yapacağı bir hastane, postane, lunapark ve internet cafe bulunuyor. Müzik kasabası festivalin bitişini takip eden iki hafta içerisinde (en geç 1 Ağustos 2011 tarihinde) yine 150 kişilik bir ekip çalışması ile kaldırılacak.

Ayrıca, festival alanında, Vodafone ‘Do it Live’ Canlı Karaoke, Garanti Extragenç,  McDonald’s Tırmanma Duvarı, Converse kay-kay parkı, Unilever kişisel bakım alanı ‘Backstage’, Mavi tasarım atölyesi, Sony’nin Playstation Gran Turismo 5 ı, Blackberry BBMe Jumper, Burn DJ Hero,  Tune-L Müzik davul atölyesi, penalarla tablo, Coca-Cola Dev Twister, 360 Derece Futbol, ufak bir lunapark (Disco, vortex, Crazy Dance), uçan balon ve alanda gezici geri dönüşüm bisikletleri ile festival katılımcılarına konserler dışında bir çok eğlence seçeneği sunulacak.

Dört Sahnede Muhteşem Müzik Şöleni
Bu sene önceki yıllardan farklı olarak, festivalseverlere dört sahnesinde müzik şöleni yaşatacak olan Rock’n Coke, Motörhead, Limp Bizkit, Moby, Travis, Skunk Anansie, Paulo Nutini gibi büyük isimlerin yanı sıra, The Kooks, Dum Dum Girls, Tunng, FM Belfast, Friendly Fires, Mogwai, Chapel Club, Gripin, Athena, Duman, Kurban, Çilekeş ve daha bir çok grubu ağırlıyor. Rock’n Coke’un dört sahnesiyle metal’den hardrock’a, britpop’tan elektronik müziğe kadar müzikseverler bir çok farklı müzik türünü dinleme imkanına sahip olacaklar.

Resmi Para Birimi Paracard Rock
Rock’n Coke Festivali’nin resmi para birimi müzikseverlere Garanti Bankası tarafından sunulan Paracard Rock. Festival katılımcıları festival süresince yiyecek, içecek ve çarşı harcamalarını Paracard Rock’la yapacaklar. Paracard Rock, festival boyunca Garanti Bankası’na ait bir Paracard Rock mobil şube, 3 ATM ve tüm kasalarda yer alan dolum noktalarında katılımcıların hizmetinde olacak.




İlgili etiketler : Rock'n Coke 2011, Rock'n Coke Festivali, Hezarfen Havaalanı,

Haber Sahibi

Coca Cola
  • Eklenme Tarihi

    : 14 Temmuz 2011
  • Güncelleme Tarihi

    : 14 Temmuz 2011
  • Geçerlilik Tarihi

    : 31 Temmuz 2011
  • Trafik

    : 3048

Diğer Coca Cola Haberleri

Benzer Haberler