Peugeot Bir Depo Total Excellium Benzin ile Avrupa'yı Ortadoğu'ya Bağladı

  • 13 yıl önce eklendi
  • 3490 defa incelendi
  • Puan : star star star star 61 incelemede 4,18 puan almıştır.
Peugeot, Türkiye'de ilk defa gerçekleştirilen bir “yakıt tüketim” testine imza attı. Peugeot, benzinli motorlarının verimliliğini ve yakıt ekonomisini Türkiye yol şartlarında ispat etmek için Volkan Işık Akademi ile yola çıktı. Bu yolculukta Peugeot'nun D Segmenti'ndeki yeni modeli 508 kullanıldı. Peugeot 508 1.6 lt VTi 120 hp Auto6R, bir depo yakıt ve 100 kilometrede ortalama 4,7 litrelik tüketim değeri ile Edirne'den Hatay'a 1531 kilometre'yi geride bırakarak Avrupa'yı Ortadoğu'ya bağladı. Seyahat boyunca Total Excellium benzini ve Total Quartz Ineo ECS 5W-30 motor yağı kullanıldı.

Peugeot, 120 hp güç üreten benzinli motor ve otomatikleştirilmiş 6 ileri manuel şanzıman Auto6R ile daha önce Türkiye'de hiç yapılmamış bir “Yakıt Tüketim Testi”ni yapmak üzere Volkan Işık Akademi ile bir araya geldi. Söz konusu test Peugeot'nun D segmentindeki yeni modeli Peugeot 508 ile gerçekleştirildi.

Edirne'den start alınan tüketim testinde Hatay il sınırına kadar süren 1531 kilometre uzunluğunda bir yolculuk geride bırakıldı. 30 saat süren yolculuk sırasında konaklama da dahil olmak üzere genel ihtiyaçlarla birlikte yaklaşık olarak 12 saat mola verildi.

Bu yolculuk sırasında izlenen rota Edirne, Çanakkale, İzmir, Uşak, Afyon, Konya, Adana ve en sonunda Hatay olacak şekilde belirlendi. Bu sayede bir depo benzin ile 1531 kilometrelik bir yolun geride bırakılması sağlandı.

Test,  değişken hava koşulları altında gerçekleştirildi. Gündüzleri 35-36 derecelere varan hava sıcaklıkları gece 11-12 derecelere indi. Güzergah boyunca izlenen yolda şehir içi geçişleri, trafik ışıkları, yol çalışmaları, molalar için sıklıkla otomobilin durmasına neden olan olaylarla karşılaşıldı. Ayrıca belirlenen yol üzerinde Kazdağları (Çanakkale), Spil Dağı (Manisa) ve Toros Dağları geride bırakıldı. Dağ yollarında dik rampa çıkışları ve inişleri ile karşılaşıldı.

Test güzergahında otoyol kullanımı ise toplam rotanın sadece yüzde 15'lik bir bölümünü kapsıyordu. Geride bırakılan tüm yollar şehiriçi trafik koşullarındaydı. Geçilen tüm yollarda trafik kurallarına her an uyum sağlandı.

Edirne'den başlayan yolculuk İzmir'e ulaştığında gece olduğu için aracın tüm aydınlatma sistemi devreye girdi. İzmir ile Afyon arasında geride bırakılan yaklaşık 330 kilometre uzunluğunda bir yol gece katedildi.

Testin sonucunda ise benzersiz bir başarı yakalandı. Dizel motorlar için dahi önemli bir başarı sayılabilecek olan 100 kilometrede sadece 4,7 litrelik bir tüketim sonucu benzinli bir araç ile elde edilmiş oldu. Bu tüketim değeri ortaya çıkarken aracın yol boyunca ortalama hızının 72 km/s olduğu gözlemlendi. 72 litrelik yakıt deposu bulunan 508'in bir depo yakıt ve 100 kilometrede 4,7 litrelik tüketim değeri ile 1531 kilometreyi geride bıraktığı ispatlandı. Bu sonuçlar Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu TOSFED tarafından onaylandı.

* Fabrika seri üretimi ve trafik şartlarına tamamen uygun olan otomobil ile yola çıkılmıştır. Edirne'den Çanakkale-İzmir-Uşak-Afyon-Konya-Adana rotası takip edilerek Hatay'da son bulan test sonucunda 72 litre yakıt tüketilerek 1.531 km. yol katedilmiştir. Katedilen mesafe sonucunda Peugeot 508 1.6 Vti Auto6R modeli ile elde edilen ortalama yakıt tüketim değeri 100 km'de 4.7 litre olarak tespit edilmiştir. Bu test Volkan Işık Akademi tarafından Tosfed onayı ile gerçekleştirilmiştir.


İlgili etiketler : Peugeot, Yakıt Tüketim Testi, Total Excellium,

Haber Sahibi

Peugeot
  • Eklenme Tarihi

    : 28 Eylül 2011
  • Güncelleme Tarihi

    : 28 Eylül 2011
  • Geçerlilik Tarihi

    : 31 Ekim 2011
  • Trafik

    : 3490

Diğer Peugeot Haberleri

Benzer Haberler