Nokia’dan Series 40 Telefonlar İçin 1 Milyon Euro’luk Yarışma

  • 13 yıl önce eklendi
  • 1968 defa incelendi
  • Puan : star star star star 37 incelemede 3,51 puan almıştır.
Nokia’nın dünya çapındaki Create for Millions uygulama yarışmasında geliştiriciler Series 40 Java ve web uygulamalarıyla 1 milyon Euro değerinde çeşitli ödüller ve nakit para kazanma şansı yakalayacak. Nokia Türkiye ekibinin birinci olarak seçeceği uygulamanın sahibi İspanya, Barselona’da düzenlenecek olan 2012 Mobile World Congress’e ücretsiz katılacak.

Nokia, uygulama geliştiricileri ve kullanıcıları, Series 40 telefonları için yeni uygulamalar oluşturmak amacıyla bir araya getiren bir yarışma düzenliyor. Create for Millions yarışması dünya genelindeki tüm geliştiricilere Java ve web uygulamalarını ulaştırarak, toplam 1 milyon Euro değerinde çeşitli ödüller ve nakit para kazanma şansı tanıyor. Halen yarım milyardan fazla tüketici Nokia’nın dünyadaki en geniş cep telefonu platformu olan Series 40 telefonlarını kullanıyor.

Türkiye’den katılımcılara özel hediye
Türkiye’den gönderilen tüm başvurular içinden Nokia Türkiye ekibi tarafından birinci olarak seçilecek uygulamanın sahibi İspanya, Barselona’da düzenlenecek olan 2012 Mobile World Congress’e ücretsiz katılım hakkı kazanacak.

Geliştiricilere bir milyon Euro değerinde çeşitli ödüller ve nakit para 
Nokia’nın bir milyar kişiye daha mobil telefon ve servisleri götürme stratejisine paralel olarak, bu tip cihazlarda çalışacak olan yüksek nitelikli uygulamalara talebin büyük ölçüde artacağı öngörülüyor. Bunlar arasında Series 40 telefonlarda insanları bilgilendiren, eğiten ve bir araya getiren uygulamalar da yer alıyor. Geçtiğimiz iki ayda, Nokia Mağaza’da Series 40 telefonlarından kaynaklanan uygulama indirmeleri yüzde 35’ten fazla arttı. Yarışma geliştiricilerin bu büyüyen fırsattan yararlanmaları için büyük bir şans tanıyor.

Geliştiriciler yarışmaya Series 40 Nokia telefonlar için geliştirdikleri Java ve web uygulamalarıyla dört kategoride katılabilecekler: “Haberdar olun”, “Oyun ve eğlence”, “Duygusal yakınlık”, “Bilgiye erişim”.

Bu dört yarışma kategorisinin her birinde, birinciye 50.000 Euro olmak üzere 10 farklı nakit ödülü verilecek. Kazanan uygulamalar küresel çapta çevrimiçi, sosyal medya ve bültenler gibi Nokia’nın kendi mecralarında tanıtılacak. Ayrıca, her dört kategorinin birinci uygulaması Nokia’dan ücretsiz kullanıcı deneyimi danışmanlığı ve lider bir ajanstan uygulamaları tanıtan “spotlight” görselleri için tasarım desteği alacak.

Yarışmada ek olarak bu seneye özel verilecek üç özel ödül ise şöyle sıralanıyor:
• Location API kütüphanesini en iyi kullanan Series 40 Java uygulaması özel ödülü: 25.000 EUR
• Dokunmatik ekranı en iyi kullanan Series 40 Java uygulaması özel ödülü: 25.000 EUR
• En iyi Series 40 web uygulaması özel ödülü: 50.000 EUR.

Nokia, kazanan uygulamayı, içeriğin uygun olduğu ülkelerde Nokia Browser açılış ekranına konumlandıracak. Bu şekilde, uyumlu Nokia Series 40 telefonlarında tarayıcı açan herkes bu ödül kazanan uygulamayı görecek.

Geliştiricilerin ihtiyaç duyacağı araçlar
Series 40 için web ve Java uygulamaları geliştirmek için gerekli tüm kaynak ve araçlara developer.nokia.com adresinden erişilebilir.

Geliştiriciler yarışmaya nasıl katılacak?
Nokia’nın “Create for Millions” yarışmasına katılmak isteyenler tüm bilgilere http://developer.nokia.com/create4millions adresinden ulaşabilirler. Yarışmaya son katılım tarihi 1 Kasım 2011.

Nokia Servisler Müdürü Salih Özkan şöyle konuşuyor: “Yeni nesil Series 40 telefonlarında Cell-ID tabanlı konumlama, Haritalar, 3G, Wi-Fi bağlantı, dokunmatik ekran gibi akıllı özelliklerin pek çoğu sunuluyor. Series 40 sunduğu tüm bu özelliklerle dünyanın en yaygın platformu olmaya devam ediyor. Yarışma kullanıcıları geliştiricilerin yaratıcılık ve yetenekleriyle buluşturarak yerel uygulama sayısının daha da artmasını ve bu büyüme fırsatını daha da geliştirmeyi hedefliyor.”





İlgili etiketler : Nokia, Series 40, Create For Millions, Yarışma,

Haber Sahibi

Nokia
  • Eklenme Tarihi

    : 20 Eylül 2011
  • Güncelleme Tarihi

    : Güncelleme Yapılmamış
  • Geçerlilik Tarihi

    : 31 Ekim 2011
  • Trafik

    : 1968

Diğer Nokia Haberleri

Benzer Haberler

  • Amway Body Series Cildinizi Şımartıyor!

    Body Series Cildinizi Şımartıyor!

    Dünyanın önde gelen doğrudan satış şirketlerinden Amway’in gliserin ve doğal bal ile zenginleştirilmiş vücut bakım ürünleri markası Body Series G&H mükemmel bir bakım sunarak cildinizi ş...
    31 Temmuz 20123288 defa incelendi
  • Reebok Reebok One Series Koleksiyonu İle Antrenmanlarınızdan Maksimum Verim Alın!

    Reebok One Series Koleksiyonu İle Antrenmanlarınızdan Maksimum Ve

    Reebok’ın antrenman kategorisinde yer alan yenilikçi tekstil koleksiyonu, sahip olduğu BareMOVE teknolojisi ile hareket özgürlüğü, nefes alabilirlik ve koruma özelliklerini bir arada sunuyor...
    8 Nisan 20141715 defa incelendi
  • Nokia Villagers, Nokia ile Salon'da

    Villagers, Nokia ile Salon'da

    Nokia'nın dijital müzik platformu Ovi Müzik’in katkılarıyla düzenlenen "Ovi Müzik Series by Nokia" konser serisi 16 Nisan'da Salon'da sahne alacak İrlandalı indie-rock topluluğu Villager...
    15 Nisan 20112394 defa incelendi
  • Vodafone Vodafone FreeZone 18. Liselerarası Müzik Yarışması Başlıyor!

    Vodafone FreeZone 18. Liselerarası Müzik Yarışması Başlıyor!

    Vodafone FreeZone 18. Liselerarası Müzik Yarışması için geriye sayım başladı. Sadece Lise öğrencilerinin katılabildiği yarışma grup veya solo olarak katılabilirsiniz. vodafonefreezone.com/...
    9 Aralık 20143605 defa incelendi
  • Vodafone Vodafone Freezone 16. Liseler Arası Müzik Yarışması

    Vodafone Freezone 16. Liseler Arası Müzik Yarışması

    Liseli gençlere özel Türkiye’nin en büyük müzik yarışması olan geleneksel Vodafone FreeZone Liselerarası Müzik Yarışması’nın 16.’sı gerçekleşecek. Sen de grubunla katıl, içindeki cevheri ...
    4 Ocak 20133238 defa incelendi