Kiler Alışveriş Halka Açılıyor

  • 14 yıl önce eklendi
  • 3950 defa incelendi
  • Puan : star star star star 62 incelemede 3,97 puan almıştır.
Türkiye'nin yerli sermayeli en büyük perakende zincirlerinden biri olan Kiler Alışveriş, hisselerinin yüzde 13,05'ini, ek satış ile birlikte toplam yüzde 15'ini halka arz etmek üzere SPK ve İMKB'ye başvurdu. Kiler Alışveriş'in halka arzına Oyak Yatırım aracılık edecek.

16 yıldır tüketicilerine kazançlı alışveriş olanaklarını sunan Kiler Alışveriş Hizmetleri Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş. ("Kiler Alışveriş"), halka arz için SPK ve İMKB2ye başvuruda bulunarak, yasal süreci başlattı.

Kiler Alışveriş, halka arz sürecini ve 2011 öngörülerini, 14 Ocak 2011 tarihinde düzenlenen basın toplantısı ile paylaştı. Basın toplantısına, Kiler Holding Perakende Grubu Başkanı Ümit Kiler, Kiler Alışveriş Genel Müdürü Nihat Özdemir, Oyak Yatırım Genel Müdür Yardımcısı Tayfun Oral ve Oyak Yatırım Grup Müdürü Buğra Baban katıldı.

Kiler Holding A.Ş.'nin ("Kiler Holding") amiral gemisi Kiler Alışveriş'in halka arz öncesi 121 milyon 120 bin TL olan ödenmiş sermayesinin halka arz sonrası 134 milyon 620 bin TL'ye yükseltilmesi planlanıyor. Kiler Alışveriş'in yüzde 10,03'ü sermaye artırımı, yüzde 3,02'si ise ortak satış yoluyla olmak üzere, yurt içi ve yurt dışında gerçekleşecek halka arzıyla, halka açıklık oranının yüzde 13,05 olması öngörülüyor. Gerçekleşecek talebe bağlı olarak Kiler Alışveriş, halka arz oranının yüzde 15'i kadar ek satış gerçekleştirebilecek.

Kiler Alışveriş'in halka arz süreci kapsamında 20-21 Ocak 2011 tarihleri arasında talep toplanacak. Kiler Alışveriş, Oyak Yatırım Menkul Değerler A.Ş. ("Oyak Yatırım") liderliğinde toplam 28 kurumdan oluşan geniş bir konsorsiyum ile halka açılacak. Kiler Alışveriş'in halka arz sürecinde halka arz fiyat aralığı ise 5,30 – 6,10 TL olarak belirlendi.

Ayağının tozuyla yurtdışı roadshow'dan gelen ve Kiler Alışveriş2in halka arz çalışmaları ile ilgili konuşan Kiler Holding Perakende Grubu Başkanı Ümit Kiler şunları kaydetti: " Türkiye'nin dünyadaki konumuna, ülke ekonomisindeki istikrara, sektörümüzün bugününe ve geleceğine güvenen bir şirketiz. Bugüne kadar öz sermayemizle yaptığımız yatırımların karşılığını bizi hiç yalnız bırakmayan müşterilerimiz sayesinde aldık. Aldıklarımızı da tekrar yatırım yaparak değerlendirdik. Halka arz uzun zamandır hazırlandığımız ve ev ödevlerimizi yaptığımız bir süreç. Bu süreçte halka açık bir şirket gibi yönetmeye çalışıyorduk Kiler'i. Kiler Alışveriş olarak son sekiz yılda ortalama yüzde 34 oranında büyüdük. Aynı büyüme oranımızı önümüzdeki yıllarda da yakalamaya çalışacağız. 2011 ve 2012 yıllarında hızlı büyümeyi planlıyoruz. Bugüne kadar tüketicimizden aldığımız destekle yakaladığımız başarıyı, halka arz ile taçlandırmayı planlıyoruz. Gelecek kaynak daha da büyümemize katkıda bulunacaktır. Hayalimiz hem yurt içinde hem de yurt dışında hissedarlarımızın olmasıydı. Halka arz planımız ile bunu gerçekleştiriyoruz. Yatırımcıların bizden beklentisini biliyoruz ve tüm iş planlarımızı buna göre yaptık, hazırlıklıyız. Biz hissedarlarımızdan gelecek kaynak ile yatırım yapmaya ve büyümeye devam edeceğiz. Kiler Alışveriş'in bu halka arzının Kiler'in diğer halka arzları için de öncü olmasını umuyoruz. "

Kiler Alışveriş Genel Müdürü Nihat Özdemir ise halka arz için 3 yıldır gerek sahada gerekse merkezde çalıştıklarını kaydederek şunları ekledi: “2010 yılı hedeflerimizi hayata geçirme açısından olumlu geçti. Tüm yapısal ve üretim süreçlerimizi halka arza hazır hale getirecek şekilde yapılandırdık. Bunun için de ciddi zaman ve emek harcadık. Bugün açılan mağazamızla birlikte şu an 26 ilde 173 mağazaya ulaştık. 2011 yılında öncelikli hedefimiz olduğumuz illerde yaygınlaşmak, ardından daha önce olmadığımız bölgelerde ve illerde mağaza açmak. Planlarımızda ilk olarak Doğu ve Güney Doğu Anadolu, Karadeniz ve Ege bölgeleri bulunuyor. Bu bölgelere güçlü girebilmek için de gıda perakendesinin en önemli ihtiyacı olan lojistik merkezlerini de devreye sokacağız. Halka arzdan elde edilecek kaynağın da yeni yatırımlara kullanılacağını söyleyebilirim."

Kiler Alışveriş'in halka arzında aracı kurum olarak görev alan Oyak Yatırım'ın Genel Müdür Yardımcısı Tayfun Oral ve Oyak Yatırım Grup Müdürü Buğra Baban ise halka arz sürecine ilişkin bilgileri paylaştı.

2010 yılı Eylül ayı itibariyle 12,5 milyon TL net kâra sahip olan Kiler Alışveriş'in faaliyet karı ise 25,9 milyon TL. Aktif büyüklüğü 569,9 milyon TL olan Kiler Alışveriş'in öz kaynakları ise 155,7 milyon TL.



İlgili etiketler : Kiler, Halka Arz, Borsa, Kiler Market, İmkb, Spk, Hisse Seneti,

Haber Sahibi

Kiler
  • Eklenme Tarihi

    : 14 Ocak 2011
  • Güncelleme Tarihi

    : Güncelleme Yapılmamış
  • Geçerlilik Tarihi

    : 31 Ocak 2011
  • Trafik

    : 3950

Diğer Kiler Haberleri

Benzer Haberler

  • Teknosa Teknosa Halka Arz Ediliyor

    Teknosa Halka Arz Ediliyor

    Teknosa hisseleri halka açılıyor. Halka arz kapsamında talep toplama tarihleri 9-10-11 Mayıs 2012, fiyat aralığı 7,00-8,25 TL olarak belirlendi. Kurulduğu 2000 yılından bu yana ‘Herkes ...
    7 Mayıs 20123303 defa incelendi
  • Kiler Kiler, Doğu ve Güneydoğu’ya Yeni Mağazalarını Açıyor

    Kiler, Doğu ve Güneydoğu’ya Yeni Mağazalarını Açıyor

    Türkiye’nin yerli sermayeli en büyük perakende zinciri Kiler Perakende Grubu, tüm Türkiye hedefinin önemli bir ayağı olan Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ne giriyor. Diyarbakır’da kurulan ...
    29 Mart 20113912 defa incelendi
  • Adese Market Adese Halka Açılıyor

    Adese Halka Açılıyor

    Türkiye perakende sektörünün yükselen değeri Adese, halka arzediliyor. Adese’nin halka arzı için talep toplama tarihleri 25-26-27 Ekim, fiyat aralığı 7,75 - 9,75 TL olarak belirlendi. İ...
    24 Ekim 20112616 defa incelendi
  • Bimeks Bimeks Halka Açılıyor

    Bimeks Halka Açılıyor

    Türkiye’nin ilk teknoloji perakendecisi olan Bimeks, hisselerinin yüzde 30’unu, ek satış ile birlikte toplam yüzde 31,7’sini halka arz etmek üzere başvurduğu Sermaye Piyasası Kurulu (SPK)ve ...
    4 Nisan 20113843 defa incelendi
  • Vakıfbank VakıfBank Bono Halka Arzı

    VakıfBank Bono Halka Arzı

    Vakıfbank Bonosunu İhraç Ediyor. Vakıfbank 03-04-05 Ağustos 2011 Tarihlerinde, 500 milyon TL nominal değerli, 31.01.2012 vadeli (176 gün), enterpolasyon yöntemi kullanılarak hesaplanan bile...
    30 Temmuz 20115164 defa incelendi