Karacakılavuzlu Kadınlar El Emekleriyle Orion'da

  • 11 yıl önce eklendi
  • 1961 defa incelendi
  • Puan : star star star star 58 incelemede 3,84 puan almıştır.
Orion AVM, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla anlamlı bir etkinliğe ev sahipliği yapacak. Tekirdağ'ın Karacakılavuz beldesinde örgütlenerek S.S. Karacakılavuz Küçük Sanat Kooperatifi'ni kuran çiftçi kadınlar için, el emeği ürünlerini satabilecekleri standlar kurulacak. 7 Mart Cuma günü Orion alt kat etkinlik alanında kurulacak olan standlarda, üç gün boyunca Karacakılavuzlu kadınların ürettiği ürünler satılacak. Satılan ürünlerle kooperatifi oluşturan kadınlar desteklenirken, Karacakılavuz dokumalarının tanıtımı ve gelecek nesillere aktarılması projesinde de faydalanılacak.

Geleneksel usüllerle köylü kadınlar tarafından yapılan tarhana, erişte, kesme, kuskus, mangır, turşu, salça, tereyağı, zeytin, zeytinyağı gibi doğal ürünler, günlük olarak yapılmış çeşitli yöresel yemekler etkinlikte satışa sunulacak. Doğal gıda ürünlerinin yanı sıra ziyaretçilerimiz, kadınların el emeği göz nuru yöresel kilimleri, el dokuma dekoratif eşyaları, çantaları, takıları ve çeşitli aksesuarları satın alabilecekler.

Tekirdağ'da geleneksel gıda ve el sanatları eserlerinin geliştirilmesi ve tanıtılması amacıyla çeşitli resmi kurumlar tarafından da desteklenen Karacakılavuz kadınları, yöreye özgü dokumaların tanıtımı amacıyla Orion'da bir de sergi oluşturacaklar. Sergide, kadınların atalarından ninelerinden miras kaldığını söyledikleri çok özel el emeği dokumalar yer alacak. Satış standları ve dokuma sergisi 9 Mart Pazar gecesine kadar Orion'da olacak.


İlgili etiketler : Orion, Orion Avm, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, Etkinlik, Kadınlar Günü,

Haber Sahibi

Orion AVM
  • Eklenme Tarihi

    : 3 Mart 2014
  • Güncelleme Tarihi

    : Güncelleme Yapılmamış
  • Geçerlilik Tarihi

    : 8 Mart 2014
  • Trafik

    : 1961

Diğer Orion AVM Haberleri

Benzer Haberler