Kahve Dünyası Dondurmayla %40 Büyüyecek

  • 13 yıl önce eklendi
  • 1908 defa incelendi
  • Puan : star star star star 27 incelemede 3,89 puan almıştır.
Geçtiğimiz yıl dondurma üretimine başlayan Türkiye’nin en büyük kahve ve çikolata zinciri Kahve Dünyası, günlük sütle hazırlanan sağlıklı ve taze dondurmasının da katkısıyla 2012 sonunda %40 büyümeyi hedefliyor.

Kahve Dünyası’nın beslenme uzmanı Prof. Dr. Muazzez Garipağaoğlu’nun danışmanlığında, %100 salepten ve tamamen katkısız ürettiği dondurma çeşitleri arasında Madagaskar, Ekvador ve Kolombiya kakaosuyla üretilen farklı çikolatalı dondurmalar da yer alıyor.

Türkiye genelindeki 89 mağazalık zincirini 2011 yılının Kasım ayında Londra’da açtığı mağazasıyla 90’a çıkaran kahve ve çikolata devi Kahve Dünyası, dondurma sektörüne iddialı bir giriş yaptı. Çikolata ve kahveden sonra dondurma pazarından da büyük pay almayı hedefleyen Kahve Dünyası, yılda 3000 tonluk üretim kapasitesine sahip tesisini Kemerburgaz’da açtı. İlk yıl 800 ton dondurma üretimi yapmayı hedefleyen Kahve Dünyası’nın, %100 doğal salepten ürettiği, tamamen katkısız dondurma çeşitlerinin üretiminde beslenme uzmanı Prof. Dr. Muazzez Garipağaoğlu danışmanlık yapıyor.

Yeni mağazalar için New York, Boston ve Viyana hedefleniyor
İstanbul Kemerburgaz’daki toplam 3000 m2’lik bir alana kurulan tesiste düzenlenen basın toplantısında konuşan Kahve Dünyası Pazarlama Sorumlusu Eda Terçin, dondurmayla birlikte Kahve Dünyası’nın yıllık cirosunun 140 Milyon TL’ye yükselmesini hedeflediklerini söyledi. Şu anda 870 çalışanları olduğunu ve bu sayıyı 1100 seviyesine yükseltmeyi planladıklarını söyleyen Terçin konuşmasında, Kahve Dünyası’nın 2012 yılında dondurma üretimiyle %40 büyüyeceğini ve 2012’de yeni mağaza açmak için sunulacak lokasyon tekliflerine de açık olacaklarını belirtti. 2013 yılı içinde 25 ile 30 arasında yeni mağaza açmayı planladıklarını söyleyen Terçin, yurtdışı yatırımlarının da süreceğini açıkladı. Londra’da açılan mağazalarından sonra Boston, Viyana ve New York’ta da yeni mağazalar açmayı hedeflediklerini kaydeden Terçin, yeni mağazalarının da kendi yönetimlerinde olmasını istediklerinin altını çizdi.

Dondurmada doğal hammadde var, katkı maddesi yok
Kahve Dünyası Dondurma Ürün Sorumlusu Nazlı Tarımcı, Kahve Dünyası’nın 7 çeşit dondurma, 3 çeşit sorbe hazırlayacağını belirterek, ürünlerinin doğal malzemelerle üretildiğinin altını çizdi. %100 salep kullanarak üretilen dondurmaların tamamının hammaddelerinin üreticisinden en taze şekilde temin edildiğini belirten Tarımcı, “Sakız ağacından elde edilen damla sakızlı dondurmamızı yerken sakız parçaları ağızda hissedilir. Frambuazlı, çilekli ve portakallı sorbelerimizde %100 gerçek meyveler kullanılır. Özellikle portakallı sorbemiz organik portakal kullanılarak üretilir. Ürünlerimizde hiçbir şekilde aroma veya boya kullanılmaz” dedi.

Madagaskar, Ekvador ve Kolombiya kakaosundan üç farklı çikolatalı dondurma
Sütlü ve bitter çikolatalı dondurma çeşitleri bulunan Kahve Dünyası, çikolatalı dondurma çeşitlerini arttırıyor. Kakao çekirdeklerinin menşeine göre farklı çikolatalı dondurma çeşitleri hazırlayan Kahve Dünyası’nda Madagaskar, Ekvador ve Kolombiya’dan getirilen kakao çekirdekleriyle hazırlanmış üç ayrı çikolatalı dondurma seçeneği sunuluyor.

Prof. Dr. Muazzez Garipağaoğlu: “Dondurma süt sevmeyen çocuklar için en iyi alternatif”
Kahve Dünyası’nın dondurma konusunda danışmanlığını üstlenen İstanbul Medipol Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Muazzez Garipağaoğlu, sağlıklı dondurmanın özelliklerini sıraladı. “Önemli olan dondurma diye yediğiniz besinin içeriğidir. Dondurma günlük taze sütten, gerçek meyveden ve salepten yapılmalı ve önerilen miktarda tüketilmelidir” diyen Garipağaoğlu, doğru dondurmanın dört mevsim güvenle tüketilebileceğini söylüyor.

“Çocukların tatlı rüyası olarak kabul edilen dondurma, sütlü tatlılar arasında en hafif olanıdır. Ana maddesinin süt olması nedeniyle kemik sağlığı için olmazsa olmaz kalsiyumun zengin kaynaklarından biridir. Dondurmanın yazın tüketilebilen bir besin olduğu yanılgısını da Kahve Dünyası’nın dondurması ile değiştireceğimize inanıyorum” diye konuştu.

Dondurmanın bilindiğinin aksine haftada iki kez birer porsiyon olacak şekilde tüketildiğinde her yaş grubu için çok sağlıklı bir besin olduğunu söyleyen Garipağaoğlu, “Dondurma,  dünyada en çok Amerika ve Çin’de tüketiliyor. Amerika’da yılda 25 litre, Almanya’da 8 litre, Yunanistan’da ise 4.5 litre olan kişi başına düşen yıllık tüketim, ülkemizde 2008 verilerine göre 2.5 litredir. Bilinçli toplumlarda küçükten büyüğe kimse dondurmayı yaz-kış tüketmekte çekince duymuyor” dedi.



İlgili etiketler : Kahve Dünyası, Kahve Dünyası Dondurma, Çikolatalı Dondurma,

Haber Sahibi

Kahve Dünyası
  • Eklenme Tarihi

    : 30 Nisan 2012
  • Güncelleme Tarihi

    : 30 Nisan 2012
  • Geçerlilik Tarihi

    : 30 Mayıs 2012
  • Trafik

    : 1908

Diğer Kahve Dünyası Haberleri

Benzer Haberler

  • Kahve Dünyası Kahve Dünyası Dondurma Festivali İzmir’de

    Kahve Dünyası Dondurma Festivali İzmir’de

    Kahve Dünyası İzmir sokaklarını karnaval yerine çevirmeye geliyor. Mağazalarının bulunduğu illerde yaptığı etkinliklerle herkesin sevgisini kazanan Kahve Dünyası şimdi de İzmirlilerin eğle...
    5 Haziran 20116629 defa incelendi
  • Kahve Dünyası Bu yaz Kahve Dünyası’nın dondurma yazı olacak

    Bu yaz Kahve Dünyası’nın dondurma yazı olacak

    Kahve Dünyası, yeni dondurma koleksiyonunun tanıtımı için Büyükada’daki mağazasında gazetecilerle buluştu. Koleksiyonun sunumunun yapıldığı buluşmada gazeteciler, dondurma çeşitlerinin tad...
    5 Haziran 20113563 defa incelendi
  • Algida Kutlamaların Yeni Tadı, Brownie’li Çikolatalı Dondurmalı Pasta

    Kutlamaların Yeni Tadı, Brownie’li Çikolatalı Dondurmalı Pasta

    Kutlamaların yeni gözdesi Carte d'Or Brownie'li Çikolatalı Dondurmalı Pasta, brownie severlerin kaçırmaması gereken eşsiz bir lezzet şöleni! Evlere dondurma keyfini taşıyan Carte d’Or, Tü...
    5 Nisan 20117011 defa incelendi
  • Kahve Dünyası Ünlü İtalyan Dondurma

    Ünlü İtalyan Dondurma "Sihirbazı" Simon, Kahve Dünyası'nda

    Dünyaca ünlü İtalyan dondurma “sihirbazı” Simon, Kahve Dünyası’nın davetlisi olarak yeniden Türkiye’de! Simon, 15 gün boyunca Kahve Dünyası mağazalarında dondurma ile renkli gösteriler düzen...
    30 Ağustos 20122838 defa incelendi
  • Kahve Dünyası Kahve Dünyası “Metro”da, 15 istasyonda

    Kahve Dünyası “Metro”da, 15 istasyonda

    İstanbullu kahveseverlere müjde! Artık metroyla işe veya okula giderken de kahve keyfi yapabileceksiniz. Çünkü Kahve Dünyası, toplam 15 metro istasyonunda satış noktası açıyor. Üstelik Kahv...
    22 Mart 20113704 defa incelendi