İzmir Park 4. Babalar Günü Tavla Turnuvası Başlıyor

  • 6 yıl önce eklendi
  • 2016 defa incelendi
  • Puan : star star star 61 incelemede 3,31 puan almıştır.
İzmir’in en baba tavla turnuvası başlıyor!

Bu sene dördüncüsü gerçekleştirecek İzmir Park Tavla Turnuvası’na katılmak için 12 Haziran’a kadar kayıt yaptırabilir, birbirinden güzel hediyelerin sahibi olabilirsiniz!

Eleme müsabakalarının 11, 12 Haziran tarihlerinde yapılacağı turnuvanın finali 13 Haziran’da gerçekleşecektir. Katılım bedelinden elde edilecek gelir İzmir Down Sendromu Derneği’ne bağışlanacaktır.

Turnuvada 1. olan yarışmacıya LG 55" LED TV, 2. ye Acer 15.6" Core i3 Notebook ve 3. ye Samsung 7" Galaxy Tablet hediye edilecektir.

TURNUVADA UYGULANACAK SİSTEM:
Turnuvada,  eleme usulü uygulanacaktır.
Eleme usulünde; oyuncular tek torbadan kuraya girer, kura sonucu eşleşmeleri belirlenir, tamamı  ilk tur müsabakalarına çıkarlar. Turlarda galip olan oyuncular mücadeleye      devam ederken mağlup olan oyuncular elenir. Turlar 5 sayı üzerinden      oynanır.
11 ve 12 Haziran tarihlerinde saat 14.00 ve 19.00’da 32’şer katılımcıyla düzenlenecek, katıldığı seansta son dörde kalan oyuncular 13 Haziran Çarşamba günü saat 14.00’de yapılacak olan finale katılacak, toplamda 16 oyuncunun mücadele etme şansı bulacağı final aktivitesiyle de turnuva sona erecektir.

OYUN İÇİ KURALLAR:
Pulların dizilişine göre oynama yönüne ve pul rengine oyuncular aralarında anlaşarak karar      verirler. Anlaşmazlık halinde taraflar birer zar atarak, büyük zarı atan taraf seçimini yapar.
Zar atılırken fincan kullanılması önerilmektedir. Fakat iki tarafın mutabık kalmasıyla zarlar  elle atılabilir. Her iki durumda da karşılıklı saygı gereği zarların rakibin barına çarptırılarak atılması rica olunur.
Herhangi bir anlaşmazlığa sebebiyet vermemesi açısından, zarlar pulların üzerinde      durduysa kırık sayılarak tekrar atılmalıdır.
Herhangi bir atışta gelen zarlardaki iki rakam istenilen sırayla oynanabilir. Eğer rakamlardan sadece bir tanesi oynanabiliyorsa büyük rakamın oynanması zorunludur.
Her maç için oyunculara skor tabelası dağıtılır, her oyun sonucunda skorlar oyuncular      tarafından bu tabelaya işlenir. Maç sonucunda oyuncular (galip oyuncunun beyanı yeterli olacaktır) maç sonucunu görevlilere onaylatır ve galip ilan      edilir.
Bir hamle esnasında yerinden kaldırılan pul oynanmak zorundadır, pul bir haneye bırakıldıktan sonra  geri alınamaz.
Hatalı bir hamle üzerine zar atıldığı andan itibaren (zarlar kırık geldiyse veya hala      dönüyor olsalar bile) bu hamle geçerlilik kazanır, geri alınmaz.
Oyunlarda “Vur-Kaç” hamleleri yapmak serbesttir.
Bir oyuncu, herhangi bir sebepten dolayı, bir süreliğine de olsa turnuva mekanından ayrılacak      olursa mutlaka önceden görevlileri haberdar etmelidir. Aksi halde bu      oyuncunun rakibine, bulunamadığı her 5 dakika için 1 penaltı puanı      verilir.
Oyuncular, sadece oyun aralarında olmak üzere, bir maç boyunca 1`er kere mola alabilirler.      Mola süreleri 5`er dakikadır. Mola almak isteyen taraf, görevliyi yanına      çağırarak talebini iletir.

GENEL:
Oyun sırasında rakibin konsantrasyonunu dağıtıcı her türlü hareket ve konuşma yasaktır.
Oyun sırasında tüm  sorularda ve çıkabilecek her türlü anlaşmazlık durumunda oyuncular      yerlerinden kalkmadan görevli kişiyi yanlarına çağırarak anlaşmazlığa      çözüm bulurlar.
Turnuva görevlilerinin herhangi bir şahsın turnuvada yer almasını sebep      göstermeksizin reddetme hakkı saklıdır.
Herhangi bir sebepten  dolayı şampiyonadan ihraç edilen veya hükmen mağlup sayılan oyuncuların katılım ücretleri geri verilmez.
Turnuva boyunca yapılacak harcamalar oyuncuların şahsına aittir.
Turnuvadan elenen oyuncular yer olması ve hiç katılmamış oyunculara öncelik verilmesi      şartıyla başka seanslara da katılabilirler, isterlerse elendikleri andan  itibaren turnuva mekanını terk edebilirler. Kalmak isteyenler izleyici   olarak mekan da bulunmaya devam edebilirler.
Turnuvaya 18 yaşından küçükler katılamazlar.
Katılım ücretlerinden elde edilen gelir “İzmir Down Sendromu Derneği”ne bağışlanacaktır.



İlgili etiketler : İzmir Park, İzmir Park Etkinlikleri, Tavla Turnuvasıi Turnuva, Babalar Günü,

Haber Sahibi

İzmir Park AVM
  • Eklenme Tarihi

    : 1 Haziran 2018
  • Güncelleme Tarihi

    : 1 Haziran 2018
  • Geçerlilik Tarihi

    : 12 Haziran 2018
  • Trafik

    : 2016

Diğer İzmir Park AVM Haberleri

Benzer Haberler

  • İzmir Park AVM İzmir Park 2. Babalar Günü Tavla Turnuvası

    İzmir Park 2. Babalar Günü Tavla Turnuvası

    Bileğine güvenen tüm tavla tutkunları İzmir Park’ta buluşuyor! Kayıtlar 6 - 17 tarihleri arasında, danışma birimimizden yapılacak; turnuva 15 – 17 Haziran tarihleri arasında devam edecek ve...
    3 Haziran 20162584 defa incelendi
  • İzmir Park AVM İzmir Park 3. Tavla Turnuvası

    İzmir Park 3. Tavla Turnuvası

    İzmir’in en baba tavla turnuvası başlıyor! Bu sene üçüncüsünü gerçekleştireceğimiz İzmir Park Tavla Turnuvası’na katılmak için 16 Haziran’a kadar kayıt yaptırabilir, birbirinden güzel hediye...
    6 Haziran 20171872 defa incelendi
  • İzmir Park AVM En Baba Tavlacılar İzmir Park'ta

    En Baba Tavlacılar İzmir Park'ta

    Bileğine güvenen tüm tavla tutkunları İzmir Park’ta buluşuyor! Kayıtlar 8 – 19 tarihleri arasında, danışma birimimizden yapılacak; turnuva 17 – 19 Haziran tarihleri arasında devam edecek ve...
    15 Haziran 20152121 defa incelendi
  • Agora İzmir AVM Agora İzmir'de Babalar Günü'ne Özel Tavla Turnuvası Başlıyor

    Agora İzmir'de Babalar Günü'ne Özel Tavla Turnuvası Başlıyor

    Ege Orman Vakfı yararına düzenlenen Agora Alışveriş Merkezi 14. Geleneksel Babalar Tavla Turnuvasında Kayıtlar 16 Haziran’a Kadar Devam Ediyor! Babalar günü yaklaşırken; her sene erkeklerin...
    13 Haziran 20161957 defa incelendi
  • Agora İzmir AVM Agora İzmir Babalar Tavla Turnuvası Başlıyor

    Agora İzmir Babalar Tavla Turnuvası Başlıyor

    Ege Orman Vakfı yararına düzenlenen Agora Alışveriş Merkezi 15. Geleneksel Babalar Tavla Turnuvasında Kayıtlar 15 Haziran’a Kadar Devam Ediyor! Katılım ücretinin 20 TL olduğu organizasyonun...
    7 Haziran 20172103 defa incelendi