İşBankası'nın 81 İlde 81 Orman Projesine Uluslararası Arenada Ödül

  • 13 yıl önce eklendi
  • 2505 defa incelendi
  • Puan : star star 71 incelemede 2,44 puan almıştır.
Türkiye İş Bankası’nın “81 İlde 81 Orman” projesi Stevie Uluslararası İş Ödülleri (The Stevie International Business Awards)  çerçevesinde Avrupa’da Yılın Çevresel Sorumluluk Programı (Environmental Responsibility Program of the Year in Europe) kategorisinde “Onur Ödülü”ne layık görüldü.

Amerika merkezli bir iletişim ödülü olan ve 2003 yılından beri şirketlerin iletişim ve pazarlama faaliyetlerine verilen Stevie Uluslararası İş Ödülleri kapsamında, İş Bankası geçen sene de Yılın Kurumsal Sosyal Sorumluluk Programı kategorisinde Karneni Göster Kitabını Al kampanyası ile Onur Ödülü almıştı.

81 İlde 81 Orman projesi hakkında:
İş Bankası’nın, ormansızlaşma ile bağlantılı çevre sorunlarına dikkat çekmek amacıyla 2008 yılında başlattığı “81 İlde 81 Orman” projesi, ülkemizdeki en büyük kurumsal ağaçlandırma kampanyalarından biri olma özelliğini taşıyor. Proje, TEMA Vakfı ve Orman ve Su İşleri Bakanlığı işbirliğinde yürütülüyor. Fidan dikiminin yanı sıra, fidanların beş yıl boyunca bakımının da Banka tarafından üstlenildiği projeyle, beş yılda 1.500 hektarlık alana iki milyonu aşkın sayıda fidan dikilmesi planlanıyor. Çocuklarda çevre bilinci ve doğa sevgisi oluşturmak amacıyla, fidan dikim törenlerine özellikle ilköğretim öğrencilerinin katılımının sağlanmasına önem veriliyor.

İş Bankası, şehir dışında oluşturulan ormanlarla ilgili olarak farkındalık yaratmak ve bilinç oluşturmak amacıyla dikim gerçekleştirilen illerin şehir merkezlerinde de projenin sembolü olarak birer ağaç dikiyor.

Bugün itibariyle 53 ormana ulaşılan proje kapsamında 1000 hektarlık alana 1 milyon 100 bini aşkın fidan dikildi. 2011 yılı sonu itibariyle toplamda 65 ilde fidan dikiminin gerçekleştirileceği projede tüm illerdeki ağaçlandırma çalışmalarının 2012 yılında tamamlanması planlanıyor.

Proje, daha önce de Altın Pusula Halkla İlişkiler Ödülü ve Active Academy Kurumsal Sosyal Sorumluluk Ödülü’ne layık görülmüştü.


İlgili etiketler : İşbankası, 81 İlde 81 Orman Projesi,

Haber Sahibi

Türkiye İş Bankası
  • Eklenme Tarihi

    : 29 Temmuz 2011
  • Güncelleme Tarihi

    : Güncelleme Yapılmamış
  • Geçerlilik Tarihi

    : 31 Ağustos 2011
  • Trafik

    : 2505

Diğer Türkiye İş Bankası Haberleri