ING Bank Mevduat Müşteri Sayısı, Turuncu Hesap ile Katlanarak Büyüdü

  • 13 yıl önce eklendi
  • 3796 defa incelendi
  • Puan : star star star star star 85 incelemede 4,74 puan almıştır.

Türkiye’nin tasarruf mevduat bankası olarak konumlanan ING Bank, Ocak ayında piyasaya sürdüğü Turuncu Hesap ile “serbest tasarruf hesabı” olarak sektörde yeni bir kategori yarattı. Turuncu Hesap’ın performansını değerlendirmek üzere gerçekleştirilen basın toplantısında 2011 yılı ilk yarı rakamları açıklandı.

Buna göre; 2011 yılı ilk altı aylık rakamlarına göre ING Bank, Turuncu Hesap ile bireysel bankacılık TL tasarruf mevduatında yüzde 40 büyüdü. Bu artışla ING Bank’ın bireysel bankacılık TL mevduat rakamlarında sektördeki payı yüzde 2,2’den 2,8’e yükseldi. Turuncu Hesap’ın ING Bank toplam bireysel mevduattaki payı ise yüzde 50 oldu. Turuncu Hesap’la birlikte mevduat müşterisi sayısı ise 2011 yılının ilk 6 ayında yüzde yüz arttı; toplam yeni müşteri sayısının yüzde 30’u Turuncu Hesap’tan geldi. Diğer yandan Turuncu Hesap müşterilerinin yüzde 70’i ING Bank’ın yeni müşterisi. ING Bank müşterisi olmayan kişilerin Turuncu Hesap açtırmak için internetten yaptığı başvuru sayısı ilk haftada 1400’ü, bir ayın sonunda da 5000’i buldu. Turuncu Hesap’ta bir günde açılan en fazla Turuncu Hesap sayısı da 9014’e ulaştı.

Piyasa şartlarına göre cazip, rekabetçi faiz oranı sunan Turuncu Hesap, ilk hesap açılışını takip eden 30 gün boyunca sabit yüzde 11 Hoşgeldin Faizi sunuyor.

Cenk Tabakoğlu: “Turuncu, büyüme stratejimizin kilometre taşı”
Türkiye’nin tasarruf oranının dünya ve gelişmekte olan ülkeler ortalamalarının oldukça altında olduğunu belirten ING Bank Bireysel Bankacılık Pazarlama ve Özel Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Cenk Tabakoğlu; “Rakamlar Türk halkının tasarruf etmeyi ertelediğini gösteriyor. Değişen demografik yapı önümüzdeki dönemde bu oranın artacağına işaret etse de, yüksek yatırım oranını artırarak sürdürmek isteyen bir ülke için bu tek başına yeterli olmayacaktır. Tasarrufa yönelik ürün çeşitliliğinin artması, tasarruf kültürünün gelişmesine destek olacaktır. Turuncu Hesap’ı sunarken amacımız Türk tüketicilerinde ‘tasarruf’ bilinci oluşturmak ve Türkiye’nin tasarruf mevduat bankası olmaktı. Yaklaşık 7 aydır müşterilerimize sunduğumuz bu ürün, TL bireysel mevduatta yüzde 40, müşteri sayısında da yüzde 100 artış ile ING Bank’ın bireysel bankacılıkta ciddi büyüme kaydetmesini sağladı. Bu sonuçlar gösteriyor ki; Türk halkı Turuncu ile tasarrufu çok sevdi. Önümüzdeki dönemde de sunacağımız avantajlarla, sektörde tasarruf alanında öncülüğümüzü sürdüreceğiz” dedi.

Turuncu Hesap’ın ING Grup bünyesindeki ülkelerde ‘Orange Account’ olarak sunulduğunu hatırlatan Tabakoğlu, diğer ülkelerin 5 yıl içerisinde yakaladığı başarı oranlarını 7 aylık bir süre içerisinde geride bırakarak Almanya ve Avusturya’nın ardından en yüksek pazar payına ulaşan ülke olduğu nu söyledi.

Turuncu Hesap, Türkiye’de tasarruf mevduat sistemini değiştirdi
Müşteri ihtiyaçları ile tam örtüşen bir ürün olan Turuncu Hesap, Türkiye’de mevduat sistemini de değiştirdi. ING Bank’ın, 250.000 TL altındaki toplam mevduat oranı yüzde 78, sektör ortalaması ise yüzde 38. 1 milyon TL üzerindeki mevduatın toplamdaki payı ise ING Bank’ta yüzde 11 iken sektörde ortalama yüzde 47. Müşteri başına ortalama bakiye ise 20.000 TL. Bu oranlarla ING Bank, mevduatı en fazla tabana yayılan bankalardan biri konumunda.

Turuncu ile müşteri memnuniyeti önemli ölçüde arttı
Piyasaya sürüldüğü 2011 Ocak ayından bu yana büyük ilgi gören Turuncu Hesap, birçok alanda kazandığı başarılar ile ING Bank’a müşteri memnuniyetinde belirgin artış yaşattı. ING Bank müşteri memnuniyeti ölçümleme sistemi olan “Net Tavsiye Skoru” çalışmasına göre; süreçlerle ilgili müşteri memnuniyet oranı 2 katına çıktı.

Turuncu, örnek başarı hikayesi seçildi
Turuncu Hesap’ın başarısı Türkiye’nin yanı sıra, hem ING Grubu hem de global iş çevrelerince kabul gördü. ING Bank Türkiye’nin, Turuncu Hesap için yürüttüğü başarılı kampanya Amsterdam’da düzenlenen ING Uluslararası Konferansı’nda “En İyi Uygulama” bölümünde üst düzey ING yöneticilerine anlatıldı. ING Bank Türkiye Turuncu Hesap kampanyası, ING Grubu’nun faaliyet gösterdiği 40 ülke içinde örnek kampanya seçildi.

Turuncu Hesap, iş dünyasında uluslararası alanda da ödüllendirildi. 50’yi aşkın ülkeden 3000’in üzerinde proje arasından seçilerek, iş dünyasının en prestijli ödüllerinden birinin sahibi oldu. International Business Awards’ta “İletişim ve PR” kategorisinde “Yılın En İyi Pazarlama ve Tüketici Hizmetleri” dalında onur ödülü Turuncu Hesap ile ING Bank’ın oldu.

Turuncu, ING Bank marka algısına da pozitif etki etti.
Kısa sürede Turuncu Hesap ile ilgili farkındalık ve bilinirlik seviyesinde ciddi bir artış yaşandı. ING Bank’ın Turuncu Hesap’a yönelik gerçekleştirdiği araştırmalar da bu verileri destekliyor. Araştırma sonuçlarına göre; her 3 kişiden 1 tanesi Turuncu Hesap’ı biliyor, bunların da yüzde 71’i, ürünü ING Bank ile özdeşleştiriyor. Hayata geçirilen çalışmalarla Turuncu Hesap, sosyal ağalarda da gündem yaratırken, ING Bank marka değerine pozitif katkı sağladı. Lansmanının yapıldığı ilk 10 günde facebook’taki hayran sayısı yüzde 100’ün üzerinde artış sağlayarak altı aylık bir süre içerisinde 18 bin 541’e ulaştı.




İlgili etiketler : Ing Bank, Turunçu Hesap,

Haber Sahibi

ING Bank
  • Eklenme Tarihi

    : 18 Ağustos 2011
  • Güncelleme Tarihi

    : Güncelleme Yapılmamış
  • Geçerlilik Tarihi

    : 30 Eylül 2011
  • Trafik

    : 3796

Diğer ING Bank Haberleri