Holosko, Stoch ve Elmander, Ülker Metro İçin Buluştu

  • 13 yıl önce eklendi
  • 2099 defa incelendi
  • Puan : star star star star 89 incelemede 4,42 puan almıştır.
Kasım ayından bu yana Türkiye'de 9 üniversiteyi dolaşan ve öğrencilerin bisikletle enerji üretmesini sağlayan Metro Enerji Testi, İstanbul Teknik Üniversitesi Ayazağa Kampüsü'nde düzenlenen etkinliklerle sona erdi. 22 Şubat Çarşamba günü gerçekleştirilen kapanış etkinliğine Beşiktaş'tan Holosko, Fenerbahçe'den Stoch ve Galatasaray'dan Elmander katıldı.

Futbolcular, İTÜ Ayazağa Kampüsü'nde öğrenciler için takım formaları şeklinde hazırlanmış kartları imzaladı, ayrıca öğrencilerle birlikte fotoğraf çektirdi.

Bütün gün süren kapanış etkinliğinde öğrenciler Karizma Show'un ilginç gösterilerini izleme, değişik oyunlarla ödüller kazanma fırsatı da yakaladı.

Metro Enerji Testi hakkında:
Ülker Metro, dünyada insan enerjisi ile üretilen elektrik ile reklam filmi çeken ilk marka oldu. Metro yiyen 36 bisikletçi, beş gün boyunca reklam filmi çekimi için sette kameraların, ışıkların ihtiyaç duyacağı enerjiyi üretti. İTÜ Enerji Enstitüsü, film için ihtiyaç duyulan enerjinin üretimi için gerekli tüm teknik alt yapıyı hazırladı ve enerjinin doğru bir şekilde depolanmasını ve ölçülü bir şekilde kullanılmasını sağladı.

Metro Enerji Testi, Kasım ayından itibaren Türkiye'deki üniversiteleri dolaşmaya başladı ve üniversitede gençlerin bisikletle enerji üretmesini sağladı. Metro Enerji Testi ile Türkiye'de 9 üniversitede 90 bin öğrenci bisikletle enerji üretti. Proje kapsamında, Karadeniz Teknik, Eskişehir Anadolu, Süleyman Demirel, Konya Selçuk, Çukurova, Akdeniz, Ege, Dokuz Eylül ve İstanbul Teknik Üniversite'leri ziyaret edildi. Öğrencilerin bisikletlerde Metro yiyerek ve pedal çevirerek ürettikleri enerjiyle ısıtılan su ile öğrencilere çay ve kahve ikramı yapıldı. Ayrıca üniversiteli gençler belli miktarda enerji üretmeyi başardıklarında, Turkcell'den T20 cep telefonu ve 20 TL'lik konuşma kartı kazandı.

Öğrenciler ürettikleri enerji ile bir sosyal sorumluluk projesine de katkıda bulunacak. Türkiye'nin doğusundan seçilecek 5 okulun basketbol sahası, üniversite öğrencilerinin katkılarıyla yapılacak.



İlgili etiketler : Metro Enerji Testi, Ülker Metro,

Haber Sahibi

Ülker Metro
  • Eklenme Tarihi

    : 24 Şubat 2012
  • Güncelleme Tarihi

    : Güncelleme Yapılmamış
  • Geçerlilik Tarihi

    : 31 Mart 2012
  • Trafik

    : 2099

Diğer Ülker Metro Haberleri