Güzel Bir Cilt İçin 10 Etkili Kural

  • 12 yıl önce eklendi
  • 1948 defa incelendi
  • Puan : star star star star 40 incelemede 3,95 puan almıştır.
Her kadının hayali pürüzsüz, sağlıklı, sivilcesiz bir cilde sahip olmaktır. Evoria.com, pürüzsüz ve güzel bir cilde kavuşmayı kolaylaştıracak 10 etkili öneriyi açıklıyor.

Düzenli Uyuyun
Uzmanlar cilt hücrelerinin geceleri, uyku sırasında yenilendiğini söylüyor. Evoria.com geç yatmanın metabolizmayı yorduğunu, bu yüzden cildin hem kendini yenilemesi hem de yorgun görünmemesi için günde 7-8 saat uyumayı tavsiye ediyor. 

Narenciye Tüketin
İçeriğinde yüksek oranda C vitamini olan greyfurt, limon, portakal, mandalina gibi narenciye türündeki meyveler cildi besleyerek parlak ve sağlıklı görünmesini sağlayacaktır. Evoria.com kış mevsiminde gerek vücut gerekse cilt için C vitaminli meyvelerin bolca tüketilmesini öneriyor.

Cildinizi Masajla Hareketlendirin
Yatmadan önce cildinize nemlendirici krem sürerken masaj yapın, bu işlem ciltteki kan dolaşımını hızlandırır ve parlak görünmesini sağlar. Cildin daha parlak görünmesi için Evoria.com’da indirimle satışa sunulan Clinique Krem Peeling’ler kullanılabilirsiniz.

Güneşten Korunun
D vitamini aldığımız güneşin yararlı etkilerinin yanı sıra zararlı ışınlar ve güneşin yarattığı lekeler ciltte kalıcı iz bırakabiliyor. Bu etkileri en aza indirmek için Evoria.com güneş koruma faktörlü cilt bakım ürünlerini öneriyor. Özellikle yaz mevsiminde güneşin zararlı ışınlarından korunmak için yüksek faktörlü kremlerin kullanılması gerekiyor.

Sivilceleri Sıkmayın
Sivilceleri sıkmak, cildin zarar görmesine ve sivilce izi kalmasına neden oluyor. Beyaz uçlu sivilceleri sıkılmaması gerekiyor. Sivilcelerden hızlıca kurtulmak ve iz kalmasını önlemek için Evoria.com’da indirimle satışa sunulan Neutrogena Sivilce Karşıtı ürünleri kullanabilirsiniz. Bu sayede sivilcenin kendi kendine kurumasını beklemeden çözüme kavuşturabilirsiniz.

Siyah Noktaları Temizleyin
Alın, burun, çene bölgesindeki siyah noktalar, güzelliği gölgeliyor ve sivilce oluşumuna zemin hazırlıyor. Siyah noktaların oluşumunu engellemek için cildi temiz tutmak gerekir. Evoria.com satışa sunulan cilt tipine uygun Roc Temizleme Jelleri ile cilt kolaylıkla siyah noktalardan arındırılır. Temizleme jellerinin yanı sıra derinlemesine temizleme özelliği bulunan siyah nokta bantları kullanılarak siyah noktalar yok edilebilir.  

Çikolata Yiyin
Çikolatanın cilde zararlı olduğunu söyleyenlerin aksine günde küçük bir parça bitter çikolata yemek; antioksidan özelliğiyle cildin genç kalmasını sağlar. Evoria.com çikolatanın az miktarda tüketilmesi gerektiğini, aksi halde kilo alımına sebep olabileceğinin altını çiziyor. Özellikle kakao miktarı yüksek çikolata tüketilmesinin ciltte daha iyi sonuç verdiği söyleniyor.

Bol Miktarda Su İçin
Suyun sağlığa faydası yadsınamaz bir gerçek. Günde 7-8 bardak su içmek; hem vücut sağlığınızı hem de cilt sağlığınızı korumaya yardımcı olur. Uzmanlar su içmeyi alışkanlık haline getirmek için su şişesi bulundurmayı faydalı görüyor. Bu konuda Evoria.com’da satışa sunulan Soğutucu Jel İçerikli Coolgear BPA içermeyen mataralar su içmeniz gerektiğini hatırlatan minik yardımcılarınız olacak. Özellikle aşırı sıcaklardan dolayı terlemenin arttığı ve vücudun su kaybettiği yaz mevsiminde, su içmeyi ihmal etmemek gerekiyor.

Egzersiz Yapmayı Unutmayın
Egzersiz yapmak hem formda kalmanızı hem de cildinizin ışıl ışıl parlamasını sağlıyor. Yapılan her spor, cilt güzelliğine büyük katkısı oluyor. Bunun için Evoria.com indirimle satışa sunduğu Voit spor ürünlerini tavsiye ediyor. Hiç spor yapmadıysanız ilk olarak günde 15-20 dakika yürüyüş yapabilir, asansör yerine merdivenleri kullanabilir, ev içinde spor aletleri kullanarak egzersiz yapabilirsiniz.

Cinsel Hayatınızı Düzene Sokun
Yapılan araştırmalara göre düzenli seks hayatı olanların, cilt sağlığının iyi olduğu görülmüştür. Bu durumun sebebi ise seks sırasında üretilen halk arasında mutluluk hormonu olarak bilinen endorfin hormonunun cilde fayda sağlamasıdır.




İlgili etiketler : Cilt Bakımı, Kozmetik, Güzellik, Cilt Bakımı Önelileri, Evoria.com,

Haber Sahibi

Evoria
  • Eklenme Tarihi

    : 20 Kasım 2012
  • Güncelleme Tarihi

    : Güncelleme Yapılmamış
  • Geçerlilik Tarihi

    : 31 Aralık 2012
  • Trafik

    : 1948

Diğer Evoria Haberleri

Benzer Haberler