Garanti Caz Yeşili Kapsamında, Neşet Ruacan Band Konserleri Başlıyor...

  • 12 yıl önce eklendi
  • 1295 defa incelendi
  • Puan : star star star 7 incelemede 3 puan almıştır.
Garanti Caz Yeşili konserleri kapsamında Türkiye caz sahnesinin virtüöz ismi Neşet Ruacan, kendi adını taşıyan grubu “Neşet Ruacan Band” ile Şubat ayı boyunca her Cuma saat 22:00’de Living Room’da cazseverlerle buluşacak. Ruacan’ın yanı sıra davulda Deniz Dündar, bas gitarda Deniz Kançelik ve vokalde Evrim Özşuca’dan oluşan gruba, her hafta farklı bir konuk sanatçı eşlik edecek.

Neşet Ruacan Band, 1 Şubat’ta gitarist Bora Çeliker’i, 8 Şubat’ta ünlü piyanist Nilüfer Verdi’yi, 15 Şubat’ta vokalist Ferhat Öz’ü ve 22 Şubat’ta ise saksafon ustası Meriç Demirkol’u ağırlayacak. Müzisyenlerin karşılıklı atışmaları ve sürpriz performanslarıyla dinleyicilere bir caz ziyafeti sunacağı konserler, Şubat ayının önemli etkinlikleri arasında yer alıyor.

Konuk sanatçılar ve konserler hakkında...
Bora Çeliker – 1 Şubat Cuma
Son dönemde caz sahnesinin öne çıkan isimlerinden biri olan gitarist, Bilgi Üniversitesi Müzik Bölümü’nde Performans üzerine yüksek lisans eğitimini tamamladı. Sarp Maden, Nilüfer Verdi, Neşet Ruacan, Cem Aksel, Erdal Akyol, Burak Bedikyan, Kağan Yıldız, Ferit Odman, İmer Demirer, Selim Selçuk, Ricky Ford ve daha birçok müzisyenle çalışmalarını sürdürüyor.

Bora Çeliker ve Neşet Ruacan’ın karşılıklı atışmalarına sahne olacak konserde caz gitar meraklıları, iki önemli gitaristin özgün tekniklerini izleme fırsatı bulacak.

Nilüfer Verdi – 8 Şubat Cuma
Ülkemizin ilk kadın caz piyanisti olarak dikkat çeken Nilüfer Verdi, New York’taki New School’da ve ardından müzik eğitiminde bir ekol olan  Berklee College of Music’te eğitimine devam etti. Bu okullarda Jack Reilly, Bob Winter, Ray Santisi, Billy Pierce gibi hocalardan piyano, kompozisyon ve harmony dersleri almış olan piyanist, gerek yurtiçinde gerekse yurtdışında birçok festivalde Türk ve yabancı sanatçılar ile aynı sahneyi paylaştı. 1997 senesinde ilk albümü olan Mânâ’yı ardından ikinci albümü İzhar’ı yayınlayan piyanist, özgün yorumuyla dikkat çekiyor.

Neşet Ruacan ve Nilüfer Verdi’nin yıllanmış sahne deneyimleri ve özgün tekniklerini dinleyicileriyle paylaşacakları gecede, Verdi’nin bestelerinde öne çıkan etkileyici tarz, Neşet Ruacan’ın büyülü anlatımıyla buluşacak.

Ferhat Öz – 15 Şubat Cuma
Caz vokaller arasında kendine özgü tarzıyla öne çıkan Ferhat Öz, klasik müziğin yanısıra gitar, çello ve piyano eğitimiyle başladığı eğitim hayatına, Bilgi Üniversitesi müzik bölümüne burslu kabul edilerek devam etti. Ferhat Öz caz müziğinin ekol vokallerinden Nukhet Ruacan’ın öğrencisi oldu. Estonya Nomme Jazz Festivali bünyesindeki  6. Uluslararası Genç Jazz Vokal Yarışması’nda Türkiye’yi temsil ederek “Halk Birinciliği” ile ödüllendirildi.

Ferhat Öz, Neşet Ruacan Band’ın büyüleyici performansına, zaman zaman soul tınılara bürünen özgün yorumuyla renk katacak.

Meriç Demirkol – 22 Şubat Cuma
Değerli  müzisyenler ile başladığı eğitim hayatına Bilkent Sahne Sanatları Fakültesi'nden onur belgesi alarak nokta koyan Meriç Demirkol;  Eskişehir AnadoluÜniversitesi'nde obua bölümünü açarak ögretim görevlisi oldu. İstanbul’a yerleştikten sonra 11. ve 12. Uluslararası İstanbul Caz Festivali’ne İstanbul Superband ile katılan Meriç Demirkol, halen İstanbul Superband ve İstanbul Radyosu TRT Caz Orkestrası’nda müzik çalışmalarına devam ediyor.

Müzikal birikiminin tarzına kattığı güçlü etkiyle dikkat çeken Meriç Demirkol, Neşet Ruacan’ın ekolleşmiş tarzının karşısında güçlü kimliğiyle dikkat çekiyor. Konseri, tüm cazseverlerin ama özellikle nefesli sazlara ilgi duyanların kaçırmaması öneriliyor.


İlgili etiketler : Garanti Bankası, Garanti Caz Yeşili, Neşet Ruacan Band, Konser,

Haber Sahibi

Garanti BBVA Bankası
  • Eklenme Tarihi

    : 23 Ocak 2013
  • Güncelleme Tarihi

    : Güncelleme Yapılmamış
  • Geçerlilik Tarihi

    : 10 Şubat 2013
  • Trafik

    : 1295

Diğer Garanti BBVA Bankası Haberleri

Benzer Haberler

  • Garanti BBVA Bankası Garanti Caz Yeşili konserlerinin Ocak durağı, Nublu!

    Garanti Caz Yeşili konserlerinin Ocak durağı, Nublu!

    Garanti Caz Yeşili konserleri, 2014 yılında her ay, farklı bir mekânda cazseverleri buluşturuyor. Yeni yılın ilk durağı Nublu; Ocak ayında MOP MOP ve Nadéah’i hayranlarıyla bir araya getiriy...
    30 Aralık 20131418 defa incelendi
  • Garanti BBVA Bankası Garanti Caz Yeşili, 2017’ye Şubat Ayındaki İki Konserle Başlıyor

    Garanti Caz Yeşili, 2017’ye Şubat Ayındaki İki Konserle Başlıyor

    Garanti Caz Yeşili, 2017’ye Şubat ayındaki iki konserle başlıyor. Babylon Bomonti’de gerçekleşecek Garanti Caz Yeşili konserleri biletlerini Garanti Bankası kredi kartlarıyla satın alanlara ...
    11 Ocak 20171476 defa incelendi
  • Garanti BBVA Bankası Garanti Caz Yeşili, Paris Combo'yla, Fransız Kabare Müziğinin Neşesini Babylon'a Taşıyor!

    Garanti Caz Yeşili, Paris Combo'yla, Fransız Kabare Müziğinin Neş

    Ünlü Fransız grup Paris Combo, kabere müziği ve Swing’in eğlenceli ritmlerini, Garanti Caz Yeşili kapsamında, 19-20 Aralık Çarşamba ve Perşembe akşamları Babylon sahnesine taşıyor. Grup, Fra...
    4 Aralık 20121389 defa incelendi
  • TroyPark AVM Troypark Bahar Konserleri Başlıyor

    Troypark Bahar Konserleri Başlıyor

    Çanakkale Troypark AVM'de festival var Çanakkale’nin yeni cazibe merkezi TroyPark AVM, ünlü isimleri Çanakkaleli hayranlarıyla buluşturmaya devam ediyor. Troypark Alışveriş Merkezi 21 Mayı...
    18 Mayıs 20161915 defa incelendi
  • Garanti BBVA Bankası Garanti Caz Yeşili Konserlerinin Şubat Durağı, Salon İKSV!

    Garanti Caz Yeşili Konserlerinin Şubat Durağı, Salon İKSV!

    Garanti Caz Yeşili konserleri, cazseverleri buluşturmaya devam ediyor. Salon İKSV Şubat ayında; Sleep Party People, Soap and Skin ve Moddi’yi hayranlarıyla buluştururken, Charlie Parker’ın a...
    6 Ocak 20151359 defa incelendi