Garanti Bankası Minik Basketbolcuların Yanında

  • 8 yıl önce eklendi
  • 1493 defa incelendi
  • Puan : star star star star star 26 incelemede 4,73 puan almıştır.
Garanti Bankası, 2002 yılından bu yana sponsorluğunu üstlendiği “12 Dev Adam Basketbol Okulları” (12 DABO) kapsamında, 17 – 19 Mayıs tarihlerinde Çanakkale’de düzenlenecek Türkiye Ligi Finalleri öncesi, geleceğin basketbolcularını cesaretlendirmek, hayallerine tercüman olmak amacıyla çok özel bir film hazırladı. Filmin kahramanı, 11 yaşındayken Batman 12 DABO öğrencisi olarak basketbolla tanışan ve bugün Batman 12 Dev Adam Basketbol Okulları’nın antrenörlüğünü yürüten Gökhan Aytekin üstleniyor.

Aytekin, minik sporcuların 12 DABO yılları boyunca yaşadığı heyecanı ve mutluluğu, takım olmanın, birlikte başarmanın ve sporun bir çocuğun hayatındaki önemini anlatırken; bir anlamda bugün sayıları binlerle ifade edilen 12 DABO öğrencilerinin de duygularına ortak oluyor ve hayallerin peşinden koşmanın güzelliğini vurguluyor. Sertaç Yüksel tarafından hazırlanan Garanti’nin 12 DABO filmi, internet ve sosyal medya platformlarından izlenebiliyor.

12 DABO organizasyonu ve hazırlanan filmle ilgili görüşlerini bildiren Garanti Bankası Kurumsal Marka Yönetimi ve Pazarlama İletişimi Birim Müdürü Elif Güvenen, “Garanti Bankası Türkiye’de basketbolun en uzun soluklu ve en büyük sponsorlarının başında geliyor. Türkiye Basketbol Federasyonu ile 2001 yılında ‘12 Dev Adam’la başlayan birlikteliğimiz bugün erkek ve kadın milli takımları ile 12 Dev Adam Basketbol Okulları’nı kapsayan geniş bir çerçevede devam ediyor. Kurum olarak felsefesiyle kendimize çok yakın bulduğumuz, gönülden desteklediğimiz basketbolda, bugüne kadar 55 binden fazla çocuğun hayatına dokunan, basketbolla tanıştıran ve kişisel gelişimlerine katkı sağlayan 12 DABO projesini fazlasıyla önemsiyoruz. Çocuklarımıza ve dolayısıyla topluma büyük değer kattığını düşündüğümüz 12 DABO’ya dahil olan birçok küçük sporcu, bugün Türkiye liglerinde, milli takımlarda oynuyor, basketbol camiasında farklı görevler üstleniyor. Biz bu organizasyonun değerine bir kez daha vurgu yapmak, basketbol için çarpan minik kalplerin heyecan ve mutluluğuna tercüman olmak için bir film hazırladık. Sporun çocukların gelişimindeki önemini, insan hayatında yerini basit ancak çok içten duygularla anlatan bir film olduğu inancındayız, umarız küçük Dev Adamlarımız ve Perilerimiz de filmimizi beğenirler.” dedi.

Garanti Bankası’nın desteğiyle Türkiye Basketbol Federasyonu’nun organize ettiği 12 Dev Adam Basketbol Okulları’nda, bugüne kadar ülke genelinde 81 merkezde 55 binden fazla öğrenci basketbolla tanıştı. Garanti, 2002 yılında basketbol kültürünü küçük yaştaki çocuklara benimsetmek, basketbolun Türkiye genelinde yaygınlaşmasını ve tabana yayılmasını sağlamak amacıyla, Türkiye Basketbol Federasyonu ile 12 Dev Adam Basketbol Okulları’nı hayata geçirdi.

Her yıl öğrencilerin yıl boyunca gösterdikleri çabanın ödülü niteliğinde gerçekleştirilen, 12 DABO Türkiye Ligi Şöleni bu yıl 13. kez düzenleniyor. Geçtiğimiz günlerde Kayseri ve Bolu’da yapılan Güney-Doğu ve Kuzey-Batı Lig Şölenlerinin ardından, 17 – 19 Mayıs tarihlerinde Çanakkale’de Lig Şöleni Finalleri gerçekleştirilecek. 12 DABO Türkiye Ligi Şöleni finaline, Türkiye’nin dört bir yanından seçilen 100 sporcu ile 30 antrenör katılacak.


İlgili etiketler : Garanti Bankası, Basketbol Okulu,

Haber Sahibi

Garanti BBVA Bankası
  • Eklenme Tarihi

    : 16 Mayıs 2016
  • Güncelleme Tarihi

    : Güncelleme Yapılmamış
  • Geçerlilik Tarihi

    : 31 Mayıs 2016
  • Trafik

    : 1493

Diğer Garanti BBVA Bankası Haberleri