Forum Kayseri'nin Ramazan Etkinlikleri Bu Yılda Çok Özel!

  • 10 yıl önce eklendi
  • 1925 defa incelendi
  • Puan : star star star star 27 incelemede 4,26 puan almıştır.
Kayseri ve çevre illerde yaşayanların buluşma noktası olan Forum Kayseri, Ramazan ayı boyunca birbirinden keyifli etkinliklere sahne olacak. Forum Kayseri, Ramazan etkinlikleri kapsamında mini konserler, şöyleşiler, Karagöz-Hacivat oyunları, fasıl dinletileri, canlı heykel performansları ve Ramazan temalı çocuk ve yetişkin atölyeleri ile ziyaretçilerine farklı ve eğlenceli bir Ramazan yaşatacak.

Sunay Akın’la Mahya Işıkları.
Şair, yazar ve gazeteci Sunay Akın, 2 Temmuz Çarşamba günü Forum Kayseri ziyaretçileriyle buluşarak, ‘Mahya Işıkları’ adlı tek kişilik gösterisini sergileyecek. Ramazan öyküleri ve tarihten bilinmeyen anekdotlarla keyifli bir sohbet gerçekleştirecek olan Sunay Akın, Forum Kayseri ziyaretçilerini eski Ramazanlara doğru yolculuğa çıkaracak.

Suzan Kardeş’le Balkan türküleri…
Balkan ve Rumeli türkülerinin sevilen sesi Suzan Kardeş, Ramazan ayında Forum Kayseri’de sevenleriyle bir araya gelecek. Farklı dillerde söylediği şarkılarla izleyenleri coşturan Suzan Kardeş, en keyifli ve eğlenceli türkülerini, 5 Temmuz Cumartesi akşamı bu kez Forum Kayseri ziyaretçileri için seslendirecek.

İsmail Baki Şov Forum Kayseri’de
Yaptığı taklitlerle geniş bir hayran kitlesine sahip olan komedyen İsmail Baki de 12 Temmuz Cumartesi günü yapacağı şovla Forum Kayseri sahnesinde olacak.

Forum Kayseri, Sultan Kızlar Grubu’nun 6 Temmuz Pazar günü ve Alaturka Grubu’nun 19 Temmuz Cumartesi günü gerçekleştireceği konserler ile ziyaretçilerine müzik ziyafeti sunmaya devam edecek. 26 Temmuz Cumartesi günü ise Canlı Osmanlı Heykel sergisi ve Orta Oyunu gösterisi gerçekleşecek.

Forum Kayseri’de Ramazan boyunca her akşam 19.00-21.30 saatleri arasında Fasıl ekibi sahne alırken;  ziyaretçilerin damakları, her akşam iftardan sonra ikram edilecek geleneksel Ramazan lezzetleri ile daha da tatlanacak.

Forum Kayseri ziyaretçileri ayrıca, her Perşembe ve Cuma akşamı düzenlenecek canlı Karagöz-Hacivat oyunuyla bir Ramazan geleneğini paylaşacaklar.

Ramazan boyunca, her Cumartesi - Pazar gerçekleşecek Atölyeler’de çocuklar için ''Ebru, Ramazan Davulu Süsleme, Hacivat-Karagöz Yapımı, Fes Süsleme, Topaç Boyama ve Parmak Kukla Yapımı'' çalışmaları olacak. Yetişkinler ise "Ahşap ve Cam Boyama,Takı ve Mum Yapımı Atölyesi'' gibi farklı etkinliklere katılabilecekler.

Forum Kayseri, küçük büyük herkesi geleneksel Ramazan keyfini birlikte yaşamaya davet ediyor.

Forum Kayseri’de Ramazan ayı etkinlikleri
Ramazan Temalı Çocuk Atölyeleri: Ramazan süresince her hafta  Cumartesi, Pazar  ve Arife haftasında (28 - 29 Haziran, 5 - 6 - 12 - 13 - 19 -20 - 25 - 26 – 27 Temmuz) 13.00 - 19.00 saatleri arasında.

Yetişkin Atölyeleri: Ahşap Boyama, Cam Boyama, Takı Atölyesi, Mum yapımı Atölyesi çalışmaları yapılacak. (28 - 29 Haziran, 5 - 6 - 12 - 13 - 19 -20 - 25 - 26 – 27 Temmuz) 13.00 - 19.00 saatleri arasında.

Canlı Hacivat-Karagöz Oyunu: Ramazan süresince her hafta Perşembe ve Cuma günü                            (3 – 4 – 10 – 11 - 17 – 18 – 24 – 25  Temmuz) 45 dakikalık iki bölüm olarak sergilenecek.

Sunay Akın’la Mahya Işıkları: 2 Temmuz Çarşamba

Suzan Kardeş Konseri: 5 Temmuz Cumartesi

Sultan Kızlar Konseri: 6 Temmuz Pazar

İsmail Baki Şov: 12 Temmuz Cumartesi

Alaturka Konser: 19 Temmuz Cumartesi



İlgili etiketler : Forum Kayseri, Ramazan Etkinlikleri, Forum Kayseri Etkinlikler, Ramazan 2014,

Haber Sahibi

Forum Kayseri
  • Eklenme Tarihi

    : 27 Haziran 2014
  • Güncelleme Tarihi

    : Güncelleme Yapılmamış
  • Geçerlilik Tarihi

    : 27 Temmuz 2014
  • Trafik

    : 1925

Diğer Forum Kayseri Haberleri

Benzer Haberler

  • Forum Kayseri Ramazanda Hep Birlikte Forum Kayseri'de!

    Ramazanda Hep Birlikte Forum Kayseri'de!

    Forum Kayseri, Ramazan ayı boyunca birbirinden keyifli etkinliklere sahne olacak. Forum Kayseri, Ramazan etkinlikleri kapsamında Karagöz-Hacivat oyunları, fasıl dinletileri, semazen gösteri...
    29 Mayıs 20171721 defa incelendi
  • Forum Aydın Top Patladı, Forum Aydın'da Ramazan Eğlencesi Başladı!

    Top Patladı, Forum Aydın'da Ramazan Eğlencesi Başladı!

    Eski Ramazanlar bu yıl Forum Aydın’da canlanıyor. Orta oyunundan kukla gösterilerine, konserlerden eğlence programlarına kadar birbirinden farklı Ramazan etkinlikleri Forum Aydın ziyaretçile...
    27 Haziran 20142038 defa incelendi
  • Forum Kayseri Sunay Akın ile Forum Kayseri'de Geçmişe Keyifli Bir Yolculuk

    Sunay Akın ile Forum Kayseri'de Geçmişe Keyifli Bir Yolculuk

    Birbirinden keyifli etkinliklerle geleneksel Ramazan eğlencelerinde de fark yaratan Forum Kayseri, ziyaretçilerini ünlü yazar ve şair Sunay Akın ile buluşturuyor. Kayseri ve çevre illerde y...
    1 Temmuz 20141837 defa incelendi
  • Forum Kayseri Forum Kayseri Ramazan Ayı Etkinlikleri

    Forum Kayseri Ramazan Ayı Etkinlikleri

    Bu Ramazan Forum Kayseri'den ayrılmak istemeyeceksiniz. Forum Kayseri, Ramazan ayı boyunca ziyaretçilerine özlediğimiz eski Ramazan’ları yaşatacak etkinlikler sunuyor. Forum Kayseri’de ...
    9 Temmuz 20132595 defa incelendi
  • Forum İstanbul Forum İstanbul Ramazan Etkinlikleri

    Forum İstanbul Ramazan Etkinlikleri

    Forum İstanbul, fasıldan neyzen performansına, çocuklar için düzenlenecek oyunlardan ikramlara kadar pek çok yönüyle Ramazan geleneğini yaşatacak. Forum İstanbul, Ramazan’ın geleneğine uygu...
    25 Haziran 20141909 defa incelendi