Forum İstanbul ISO 14001 Çevre Yönetimi Sistemi Sertifikası Aldı

  • 10 yıl önce eklendi
  • 1783 defa incelendi
  • Puan : star star star star 49 incelemede 4,14 puan almıştır.
Forum İstanbul, LRQA-LLOYD’S REGISTER QUALITY ASSURANCE tarafından kirliliğin önlenmesi, yasalara uygunluk ve sürekli iyileşme konusundaki denetlemeleri sonucu Çevre Yönetimi Sistemi Sertifikası’na değer bulunan bir alışveriş merkezi oldu.

Faaliyetleri ve sosyal bilinç yaratmaya yönelik etkinliklerinde her zaman çevre duyarlılığını ön planda tutan Forum İstanbul, dünyanın önde gelen bağımsız denetim ve belgelendirme kuruluşlarından birisi olan LRQA-LLOYD’S REGISTER QUALITY ASSURANCE tarafından yapılan ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi belgelendirme denetiminden geçer not aldı. Forum İstanbul böylece, Türkiye’de ISO 14001 Çevre Yönetimi Sistemi Sertifikası alan alışveriş merkezi unvanını kazandı.

Forum İstanbul son 2 yıldır çevre politikasının bir parçası olarak, alışveriş merkezinin günlük operasyonlarında önemli iyileştirmelere imza attı. Su, atık ve enerji verimliliği açısından kendini geliştirmek yeni stratejiler üretti. Son 2 yıllık dönemde alışveriş merkezinin elektrik tüketimi %29, gaz tüketimi ise %75 azaldı.

Forum İstanbul, çevre politikası uyarınca alışveriş merkezinde kat ettiği ilerleme kadar geri dönüşüme teşvik eden “Katla katla uçak olsun, mesajın hedefi vursun!” etkinliğiyle dikkat çekti, sürdürülebilir dünya için gerçekleştirilen “Dünya Saati” etkinliği kapsamında 1 saat boyunca kullandığı enerjiyi düşürdü.

Forum İstanbul, geri dönüşüm, enerji tüketimi ve çevresel farkındalık konularındaki başarıları sonucu değer görüldüğü ISO 14001 sertifikasıyla birlikte; faaliyetleri, ürünleri ve hizmetlerinin, çevresel etkilerini politikalarında ve standartta öngörülen şartlara uyacak şekilde değerlendirme kabiliyetine sahip olduğunu kanıtlamış oldu.

Forum İstanbul son 2 yıldır %29 daha az elektrik tüketiyor…
Multi Türkiye AVM Yönetimi kıdemli direktörü Joao Xavier, “Forum İstanbul olarak kuruluşumuzdan bugüne ilklere imza atan bir AVM olduk. Bugün de 1 yıl süren yoğun çalışmaların ardından ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi Sertifikası ile ödüllendirildi, uluslararası Çevre Yönetim Sistemleri standartlarına uygun bulunarak bu sertifikayı almaya hak kazandı” dedi ve sözlerine şöyle devam etti:
“Forum İstanbul su, atık ve enerji verimliliği açısından kendini geliştirmek için yeni stratejiler üretiyor. Son 2 yıldır, dikkatli bir izleme sistemi kullanılmaya başlanarak alışveriş merkezinin elektrik tüketimi %29, gaz tüketimi ise %75 azaldı. Çevre politikalarımızın bir parçası olarak, alışveriş merkezinin günlük operasyonlarında önemli iyileştirmelere gidildi. Kendi ekibimiz, geri dönüşüm prosedürleriyle ilgili bilgilendirildi.”

Firma faaliyetlerinin bir sonucu olarak ortaya çıkan çevre etkilerinin belirlenmesi, bu etkilerin büyüklüklerinin değerlendirilmesi, sonrasında da bu etkilerin en aza indirilmesi konusunda yardımcı olan ISO 14001, kurumları daha yaşanabilir bir çevre için ihtiyaçları göz önünde bulundurarak çevre politikaları ve stratejiler geliştirmeye teşvik ediyor.




İlgili etiketler : Forum İstanbul, İso 14001, Sertifika, Çevre,

Haber Sahibi

Forum İstanbul
  • Eklenme Tarihi

    : 25 Şubat 2015
  • Güncelleme Tarihi

    : Güncelleme Yapılmamış
  • Geçerlilik Tarihi

    : 28 Şubat 2015
  • Trafik

    : 1783

Diğer Forum İstanbul Haberleri

Benzer Haberler

  • Migros Tetra Pak ve Migros'tan İnteraktif  Çevre Günü Aktivitesi

    Tetra Pak ve Migros'tan İnteraktif Çevre Günü Aktivitesi

    Migros ve Tetra Pak, MMM Bahçeşehir Migros ve MMM Kartal Atalar Migros mağazalarında gerçekleştirilecek ‘Küçük Şeyler Doğayı Yeniler’ çevre etkinliği ile 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nü kutluy...
    31 Mayıs 20131699 defa incelendi
  • İstanbul Hilltown AVM Hilltown AVM Yeşil Bina Sertifikasına Sahip İlk AVM Oldu

    Hilltown AVM Yeşil Bina Sertifikasına Sahip İlk AVM Oldu

    İstanbul Anadolu Yakası'nın yeni gözdesi ve yaşam merkezi Hilltown AVM, USGB tarafından geliştirilen Leed Gold Sertifikasını almaya hak kazanan ilk AVM oldu. Türkiye genelinde yedi ilde doku...
    7 Şubat 20181691 defa incelendi
  • Evoria Evoria.com Hizmet Kalitesini Almış Olduğu Yeni Kalite Sertifikalarıyla Arttırıyor

    Evoria.com Hizmet Kalitesini Almış Olduğu Yeni Kalite Sertifikala

    Evoria.com, Avrupa Birliği tarafından uluslararası bir standart kabul edilen EN 15838 Müşteri İletişim Merkezleri Yönetim Standardı ile ISO 10002 Müşteri Şikayeti Yönetim Sistemi sertifikala...
    6 Şubat 20131516 defa incelendi
  • Turkuazoo Akvaryum Turkuazoo Akvaryum, Dünyanın İlk ve Tek Padı Sertifikalı Dalış Merkezi Oldu

    Turkuazoo Akvaryum, Dünyanın İlk ve Tek Padı Sertifikalı Dalış Me

    Türkiye’nin ilk dev akvaryumu Turkuazoo, Uluslararası Profesyonel Dalış Eğitmenleri Birliği (PADI) tarafından tanınan, dünyanın ilk ve tek akvaryum dalış merkezi olarak sertifikasını aldı. ...
    6 Kasım 20121757 defa incelendi
  • Favori Kuyumculuk Bilgisayarda Takı Tasarımı Eğitimi

    Bilgisayarda Takı Tasarımı Eğitimi

    Favori Altın Akademisi'nde "Bilgisayarda Takı Tasarımı (Matrix)" Eğitimi Yeni Dönemi 27 Ocak 2011 tarihinde başlıyor. Bu programının amacı; öğrencilere tasarımlarını bilgisayar ortamınd...
    9 Ocak 20115446 defa incelendi