Ford Otosan Kocaeli Fabrikası'nda Tourneo ve Transit Custom Hattan İndirildi

  • 12 yıl önce eklendi
  • 3030 defa incelendi
  • Puan : star star star 24 incelemede 2,5 puan almıştır.
Ford’un efsanevi ticari aracı Transit ürün ailesinin en yeni üyelerinin üretimine başlandı. Ford Otosan Kocaeli Fabrikası’nda gerçekleştirilen hattan iniş töreninde Ford Motor Company, Koç Holding ve Ford Otosan yöneticileri hazır bulundu. Tourneo Custom ve Transit Custom, Ford’un ürün gamında tamamen yeni modeller olarak yer alacaklar.

Türkiye’nin lider otomotiv şirketi Ford Otosan, Ford’un efsanevi ticari aracı Transit’in Ford dünyasında tamamen yeni bir segment yaratan iki üyesi Tourneo Custom ve Transit Custom’u Kocaeli Fabrikası’nda törenle üretmeye başladı. Ford dünyasının ticari araç üssü olmaya devam edecek olan Ford Otosan, “Ticari Araçta Yatırım Yılı” olarak ilan ettiği 2011 yılının meyvelerini toplamaya başlıyor. Türk mühendis ve işçilerinin emeğinin izlerini taşıyan Tourneo Custom ve Transit Custom modelleri, hem Ford Otosan’ı hem de Türkiye’yi gururlandırmaya devam ediyor.

İlk araçların hattan iniş törenine Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa V. Koç, Koç Holding ve Ford Otosan Yönetim Kurulu Üyesi Ali Y. Koç, Koç Holding CEO’su ve Ford Otosan Yönetim Kurulu Üyesi Turgay Durak, Koç Holding Otomotiv Grubu Başkanı Cenk Çimen, Ford Avrupa Üretimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Jeff Wood ve Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün’ün yanı sıra, Koç Holding ve Ford Otosan yöneticileri de katıldı. Tourneo Custom ve Transit Custom’ın üretimine emeği geçen mühendisler, işçiler, yan sanayi çalışanları ve bayiler de töreni coşkuyla izledi.
 
Şıklık ve fonksiyonellikte çıtayı yükseltiyor

Çarpıcı yeni görünümü, otomobil benzeri iç bölümü ve sürüş dinamikleri, akıllı teknolojileri ve sınıf lideri yakıt ekonomisiyle Ford Tourneo Custom, yolcu taşıma araçları sınıfında şıklık ve fonksiyonelliği yeni bir düzeye çıkarırken Transit Custom da Kombi ve Kombi Van modelleriyle hem yük taşıma hem de personel taşıma yapan kullanıcıların beğenisini kazanacak.

Hem Tourneo Custom hem de Transit Custom, Ford binek otomobillerinde kullanılanla aynı kinetik tasarım diline dayanan gelişmiş, aerodinamik profile sahipler. Bu daha sportif duruş, cesur bir şekilde arkaya doğru yükselen omuz çizgisi, gövdeye entegre pürüzsüz camlar, ayırt edici eğik dörtgen ızgara ve belirgin tekerlek çıkıntılarıyla ortaya konuyor.

Sekiz ya da dokuz koltuklu düzenlemelerle sunulan Tourneo Custom, Kısa (4.97 metre uzunluk) ve Uzun dingil mesafeli (5.34 metre uzunluk) olarak iki versiyona sahip ve her ikisi de hem yolcular hem de bagajlar için geniş alan sağlıyor. Uzun versiyonunun ek uzunluğu, üçüncü koltuk sırasının arkasında ilave geniş bagaj alanı sağlarken iki metrenin altındaki yüksekliğiyle Tourneo Custom ayrıca birçok otoparkın yükseklik sınırına uygun.

Piyasaya sunulduğu andan itibaren kısa şasi 4.97 metre uzunluğunda ve uzun şasi 5.34 metre uzunluğunda olmak üzere iki versiyona sahip olacak olan Transit Custom, böylece müşterilere kendilerine en uygun yük alanını seçebilme imkanını sağlayacak. Transit mirasına tamamen sadık kalan Transit Custom, sınıf lideri yük taşıma yeteneğiyle birlikte yenilikçi yük alanı özellikleri de sunacak.

Benzersiz sürücü dostu özellikler

Tourneo Custom ve Transit Custom modellerinin yepyeni iç bölümü, gelişmiş teknolojiler ve üstün sürüş dinamikleriyle sınıflarına yeni bir sürücü odaklı kullanım anlayışı getirecekler. Modern ve sürücü odaklı şık görünümlü kokpitte şişeler, telefonlar ve belgeler için akıllı eşya yeri çözümlerinin yanı sıra çok hoş görünen bir de gösterge paneli bulunuyor. Sürücü konforu, son derece iyi ayarlanabilen sürüş pozisyonuyla önemli oranda artırıldı. Artık daha uzun boylu sürücüler, eskiye oranla arkaya doğru 30 mm daha fazla hareket edebilen ve daha iyi ayarlanabilir sürücü koltuğu ile daha konforlu yolculuklar yapabilecekler. Uygun sürüş pozisyonunun bulunabilmesi için kolay ayarlanabilir koltuklara ilave olarak direksiyon kolonu derinlik ve yükseklik ayarlarına sahip.

Geleneksel Transit özelikleri: Düşük kullanım maliyeti ve dayanıklılık

Bütün Ford ticari araçlar gibi, Tourneo Custom ve Transit Custom modelleri de düşük kullanım maliyeti ve yüksek dayanıklılık sağlayacak şekilde geliştirildi. Düşük kullanım maliyeti, mühendisliği Ford Otosan tarafından gerçekleştirilen 2.2 litre Duratorq TDCi dizel motorunun geliştirilmiş bir versiyonu tarafından sağlanan sınıf lideri yakıt ekonomisiyle başlıyor. 100PS, 125PS ve 155PS’lik güç versiyonlarıyla sunulan bu yüksek torklu ve iyi tepki veren motor, Euro 5 normunu karşılayan araçlarda standart olarak Otomatik Start/Stop sistemi ile donatılıyor ve ortalama 6,6 litre/100 km yakıt tüketiminin yanı sıra 174 gr/km’lik CO2 salımı verileri sunuyor. Bu veriler, mevcut Transit'e göre yüzde 8'e varan bir düşüş anlamına geliyor.

Genel kullanım maliyetini en aza indirmek, araç tasarım ve geliştirme sürecinde önemli bir önceliğe sahipti. Bakım ile tamir süreleri en aza indirilirken 12 yıllık paslanmazlık garantisinin ötesinde rekabetçi servis aralığı da sunuluyor.

Akıllı araç teknolojileri

Sürücü direksiyonun başına geçtiğinde, Ford'un en yeni binek otomobillerinde de yer alan çeşitli akıllı araç teknolojilerinden yararlanabiliyor:

  • ECOnetic Teknolojiler

Ford’un gelişmiş, düşük CO2 özellikleri arasında Euro5 motor ile Start/Stop ve Akıllı Şarj Sistemleri de bulunuyor.

  • Sesle kumanda edilen SYNC, araç içi bağlantı sistemi

Cep telefonu ve müzik çalarların araca bağlanabilmesine ve sesle kumanda edilebilmesine olanak tanıyor.

  • Acil Durum Desteği

SYNC sayesinde sunulan bu özellik, araç içindekilerin kaza halinde Acil Yardım Hizmeti ile bağlantıya geçmesine ve araç konum bilgilerini sağlamasına yardımcı olmak üzere tasarlandı.

  • Gelişmiş güvenlik sistemleri

Standart olarak ESP ve Dinamik Tork Kontrolüne ek olarak sürücü, yolcu, yan ve perde havayastıklarını içeriyor.

  • Geri görüş kamerası

İç aynaya entegre edildi.

  • Şeritten Ayrılma Uyarısı ve Sürücü İkazı

En yeni nesil sürüş destek sistemi, sürücünün istemeden şeritten ayrılması ya da direksiyon başında yorulması durumunda sürücüyü uyarıyor.






İlgili etiketler : Ford, Ford Tourneo, Tourneo Transit Custom,

Haber Sahibi

Ford
  • Eklenme Tarihi

    : 24 Temmuz 2012
  • Güncelleme Tarihi

    : Güncelleme Yapılmamış
  • Geçerlilik Tarihi

    : 31 Temmuz 2012
  • Trafik

    : 3030

Diğer Ford Haberleri

Benzer Haberler

  • Avea Avea Kobi Turnuvası

    Avea Kobi Turnuvası

    Avea ile Artık futbolun yıldızı kobiler! Türkiye genelinde 13 Şehir'de 1440 takımın katılacağı Avea Kobi Turnuvasında İyi olan KOBİ kazansın! Takımınızı kurun, başvurunuzu yapın;...
    6 Ocak 20116148 defa incelendi
  • Ford Ford LifeCard Sürpriz ve Avantajları Yakala

    Ford LifeCard Sürpriz ve Avantajları Yakala

    Ford müşterilerine özel olarak hayata geçirilen Ford LifeCard, özel sürprizler ve avantajlar içeren bir dünya sunuyor. Ford LifeCard ile yakıt alırken veya alışveriş yaparken cep dostu sürp...
    16 Nisan 20151998 defa incelendi
  • Ford Ford Ticari Araçlar Test Sürüşü Çekiliş Sonuçları

    Ford Ticari Araçlar Test Sürüşü Çekiliş Sonuçları

    7-15 Haziran 2014 tarihleri arasında Ford bayilerinde test sürüşüne katılanlar arasında düzenlenen çekilişle 1 talihliye çift kişilik Ege-Adriyatik Gemi Seyahati, 3 aile 4’er kişilik EuroD...
    30 Haziran 20142805 defa incelendi
  • Ford Yeni Ford Fiesta 1.0 lt Ecoboost  Kadınlar İçin Dünyanın En İyi Otomobili

    Yeni Ford Fiesta 1.0 lt Ecoboost Kadınlar İçin Dünyanın En İyi O

    Çin’den ABD’ye, Hindistan’dan Güney Afrika’ya 18 kadın otomotiv yazarı; Yeni Ford Fiesta 1.0 lt EcoBoost modelini “2013 Women’s World Car of the Year – 2013 Kadınlar Dünyasında Yılın Otomobi...
    5 Ağustos 20131868 defa incelendi
  • Ford Ford Focus Güvenlik ve Konfor Teknolojileriyle Yenilendi

    Ford Focus Güvenlik ve Konfor Teknolojileriyle Yenilendi

    Ford’un küresel ölçekte en çok satılan modeli olmasının yanı sıra, “Dünyanın En Çok Satılan Otomobili” unvanını koruyan Ford Focus’un yeni nesli Türkiye’de pazara sunuluyor. Yeni Ford Focus,...
    24 Kasım 20141912 defa incelendi