fizy 22. Liseler Arası Müzik Yarışması Başvuruları Başladı

  • 5 yıl önce eklendi
  • 2464 defa incelendi
  • Puan : star star 49 incelemede 2 puan almıştır.
Geleceğin Yıldızları Türkiye’nin Müzik Platformu fizy’de!

“Dünyanın En Başarılı Gençlik Organizasyonu” ödülüne sahip, Türkiye’nin müzik platformu fizy sponsorluğunda gerçekleştirilen, 22. Liseler Arası Müzik Yarışması’na başvurular başladı.

Türkiye’nin 81 ilinden binlerce lise öğrencisine ev sahipliği yapan Liseler Arası Müzik Yarışması, hayallerinin peşinden koşan liseli yetenekleri bekliyor.

fizy sponsorluğunda gerçekleştirilen yarışmanın hazırlıkları, Serhat Hacıpaşalıoğlu liderliğindeki End Productions tarafından yürütülüyor.

fizy 22. Liseler Arası Müzik Yarışması için liseliler okullarında hazırlıklarını sürdürürken, organizasyon için de sürprizlerle dolu çalışmalar başladı.

Geçen 21 yılda liseli gençleri idolleriyle buluşturan yarışmada, bu yıl da birçok ünlü isim gençlerin yanında olarak onlara destek verecek.

Başvurular başladı
Verilen bilgiye göre, geçen yıl büyük ödülü kazanan Karabük Safranbolu İMKB Güzel Sanatlar Lisesi'nin zaferini Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu ile yarışmanın kurucusu Serhat Hacıpaşalıoğlu birlikte anons etmişti.

Bu yıl da Türkiye’nin 81 ilinde 8 binden fazla okula duyurulan yarışmanın katılım formu ve şartnamesine, "fizy.com/lmy" adresinden ulaşılabiliyor. Yarışma için son başvuru tarihi 18 Mart olarak belirlendi.

Büyük final 27 Nisan'da
Elemeler, 22-23 Mart’ta İstanbul Bostancı Gösteri Merkezi, 29-30 Mart'ta Ankara MEB Şura Salonu ve 5-6 Nisan’da ise İzmir Arena’da gerçekleşecek.

Son Başvuru Tarihleri
İstanbul
İl Sınırındaki Okullar
2-3 Mart 2019
Saat: 11.00 – 18.00
END Productions Ofisi
İl Dışındaki Okullar
4 Mart 2019
END Productions Ofisi
Ankara
İl Sınırındaki Okullar
9 Mart 2019
Saat: 11.00 – 18.00
MEB Şura Salonu
İl Dışındaki Okullar
11 Mart 2019
END Productions Ofisi
İzmir
İl Sınırındaki Okullar
16 Mart 2019
Saat: 11.00 – 18.00
İzmir Arena
İl Dışındaki Okullar
18 Mart 2019
END Productions Ofisi

Yarışma Takvimi
İSTANBUL ELEMELERİ
Bostancı Gösteri Merkezi 22-23 Mart 2019
ANKARA ELEMELERİ
MEB Şura Salonu 29-30 Mart 2019
İZMİR ELEMELERİ
İzmir Arena 5-6 Nisan 2019
FİNAL
İstanbul Bostancı Gösteri Merkezi 27 Nisan 2019

Yarışma Şartnamesi:
1.Yarışma, Türkiye Cumhuriyeti ve KKTC sınırları içinde yer alan tüm ortaöğretim kurumlarına açıktır.
2.Her okul tek bir ekiple yarışacaktır. Eleman eksikliği nedeniyle sorun yaşanması halinde, yarışmada en fazla 2 veya en fazla 3 farklı lise, tek bir ekiple ve tek bir şarkıyla ortak temsil edilebilir. Bu tiportakkatılımlarda, tümlise yönetimlerinin ayrı ayrıonayı gerekmektedir. Performans sırasında tümliselerin adı anons edilecek ve ödül kazanma durumunda, nakit ödül yarışmacı öğrencilerarasında paylaştırılırken, herliseye plaketleri ayrı ayrı iletilecektir.
3.Yarışmacılar adına katıldıkları okulun öğrencisi olmak zorundadır. Kayıtlı olduğu okulda dil sınıfı (veya benzeri) açılamadığı için başka okula devam eden öğrenciler, devam ettikleri okulun ekibinde yer alabilirler. Bu öğrencilerin durumu, devam ettikleri okulun idaresi tarafından yazılı olarak belgelenmelidir.
4.Yarışma duyuruları Ekim2019’dabaşlayacak, tüm okullara resmi davet yazısı gidecektir.
5.Yarışma ile ilgili yapılacak çalışmaları içeren “Çalışma Takvimi” organizasyon tarafından düzenlenecek ve yarışmanın resmi internet sitesi üzerinden duyurulacaktır.
6.Yarışmanın resmi internet sitesi www.liselerarasimuzikyarismasi.comdur. Yarışma ile ilgili tüm bilgi, bu adreste yer alıp, takip edilebilir.
7.Yarışmanın eleme tarihleri ve illeri Ek-1’deyer almaktadır. Ayrıcaresmi internet sayfası üzerinden de duyurulacaktır.
8.Yarışma ile ilgili evrakların illere göre teslim günleri EK-3’te yeralmaktadır.
9.Hazırlıklar sırasında eğitim ve öğretimin aksatılmamasına dikkat edilecektir.
10.Yarışmaya katılım gönüllülük esasıyla olduğundan, okullarla da mutabık kalındığı üzere,yarışmacı öğrenciler, ailelerinden aldıkları izin belgeleriyle, öğrencisi oldukları okulun müdürlerinin izniyle, öğretmenlerin gözetiminde yarışma alanına geleceklerdir.
11.Müzik alanında profesyonel eğitim veren okullar (Güzel Sanatlar Liseleri) yarışmacı oldukları takdirde, eşitlik ilkelerini korumak amacı ilekendi aralarında ayrıcadeğerlendirilebilirler. Bu konuda nihai karar, profesyonel jüri tarafından, finalde performanslar izlendikten sonraverilecektir.
12.Yarışma; icra, orkestra, kız solist, erkek solist,sahne performansı ve enstrüman dallarında yapılacaktır. Yarışma, eleme vefinal olmak üzere iki aşamada gerçekleştirilecek,İstanbul, Ankara ve İzmir’deki elemelerde başarılı olan okullar, 27Nisan 2019’da,İstanbul’dakifinalde yarışma hakkını elde edecektir.
13.Eserler, çok sesli müzik anlayışının ışığı altında hazırlanacaktır. Ülkemizde ve dünyada geçerli, çok sesli olmak kaydı iletümmüzik türleri(Rock, Pop,Türk Müziği, Jazz, Soul,Halk Müziği,R&B, Chill Out, Metal, Funkyvs.) yarışmada yer alabilir.Hedef,hangi türde olursa olsun, yarışma şarkısının en iyi şekilde icra edilmesidir.
14.En başarılıseçilecek şarkının, bilinen bir grubun ya da sanatçının, daha önce yayınlanmış, popüler bir şarkısıolması gerekmektedir. Seslendirilecek şarkıyerli ya da yabancı olabilir.Dil kısıtlaması yoktur.Şarkı, sözlü olabileceği gibi, enstrümantal bir parça da seçilebilir. Tür kısıtlaması yoktur.
15.Şarkı sözleri, Anayasa’nın dayandığı temel görüş ve ilkelere aykırı olamayacağı gibi, milliiradeyi zedeleyici, moral yıkıcı, müstehcen olamaz ve herhangi bir politik içerik taşıyamaz. Tüm şarkı sözleri ve etkinlikler, Türk Milli Eğitimi’nin genel amaçları ve ilkelerine uygun olacak ve katılımcı okulların idarelerinin kontrolü ve onayıyla yarışmada yer alacaklardır.
16.Her eser için sahnede seslendirme süresinin maksimum4dakika olması önerilmektedir. Bu sürenin üstüne çıkan performanslardan,100 puan üstünden yapılan jüri değerlendirmesinde, 15 puan düşülecektir.
17.Topluluklar 3kişiden az ve 8kişiden çok olmayacaktır.
18.Finale kalan ekipler, finalde, elemeler sırasında seslendirdikleri şarkıyla yarışacaklardır. Yarışma şarkısı değiştirilemez. Sahnede farklı bir şarkı seslendiren ekipler diskalifiye olacaktır.
19.Sahnede, önceden verdikleri bilgiler dışında başka şarkı, kostümve içerikle korsan gösteri yapan topluluklaryarışma dışı kalacakları gibi,gelişebilecekher türlü olay karşısında tek sorumluluk kendilerine vedolayısıyla okullarına aittir. Organizasyon, kendi bilgisi dışında gerçekleşen bu tip olaylarınsorumluluğunu hiç bir şekilde paylaşmaz; ancakmüdahale etme yetkisini kendinde saklı tutar.
20.Yarışmanın eleme ve finalindeki değerlendirmeyi,organizasyonun belirleyeceği, profesyonellerden oluşan, “Seçici Kurul” yapacaktır. Seçici Kurulun kararları kesindir ve değiştirilemez, bu kural katılımcı okullar tarafından kabul edilmiştir.
21.Öğrenciler, ailelerinden, yarışmaya katılabileceklerine ilişkin izin belgeleri alacaklardır.
22.Yarışmacı öğrencilerin kişisel bilgilerinin doğru olmaması durumunda doğabilecek aksiliklerden organizasyon sorumlu olmayacağı gibi, organizasyon, bu tip yanlış bildirimlerde bulunan yarışmacıları diskalifiye etme hakkına sahiptir.
23.Başvuru günü organizasyon merkezine getirilmesi gereken belgeler;
•Başvuru formu
•Okul yönetimince imzalanmış ve her sayfasıonaylanmış(paraflanmış)şartname
•Fotoğraflı öğrenci belgeleri
•Yarışmacı ekiplerin toplu olarak çekilmiş ,“jpeg” formatındabir resmininve her yarışmacının “jpeg” formatında vesikalık resmininyer aldığı CD
•Veliizin belgeleri
•Yarışmada icra edilecek şarkının, bilgisayarda yazılmış şarkı sözleri
24.Organizasyon, yarışmaya katılan ekiplerin görüntü ve fotoğraflarını, hiç bir izne tabi olmadan,her türlü mecrada yayınlama, kullanmave paylaşma hakkına sahiptir.
25.Organizasyon, başvuru formları aracılığıyla iletilen datayı, hiçbir izne tabi olmadan kullanma ve paylaşma hakkına sahiptir.
26.Topluluklar, tüm enstrümanlarını kendileri getireceklerdir. Yarışmanın ses düzeni, davul ve enstrüman amplifikatörleri organizasyon tarafından temin edilecektir. Aynı ses düzeni bütün topluluklar tarafından kullanılacaktır.
27.Aşağıda listesi veözellikleri bulunan teknik teçhizat, organizasyon tarafından temin edilecek ve tümokulların kullanımına açık olacaktır.
İstanbul Sahne Ekipmanları
1 adet Marshall JCM 2000 TSL 601 Amfi
3 adet Marshall MG 100 DFX Amfi Roland
Juno D Synthesizer Klavye Yamaha DGX
650 Dijital Piyano
Yamaha Portable Grand NP 30 Piyano
Meinl Konga Seti ve Meinl Bongo Seti
Yamaha Maple Custom Absolute Davul Seti Tabure, Twin Pedal ve Ziller
Ankara ve İzmir Sahne Ekipmanları
2 adet Marshall JCM2000 TSL100 Gitar Kafa Amfi + Foot Switch
2 adet Marshall 1960 Lead 4x12 Kabin
2 adet Tekli Klavye Standı
Randall RB200X 4x10 Combo Bass Amfisi
Roland Juno-G Klavye
KawaiiES100 Dijital Piyano
Yamaha Maple Custom Absolute Davul Seti Tabure, Twin Pedal ve Ziller
28.Ses ve ışık düzeni organizasyon tarafından kurulacağı için,hiçbir topluluk, teknisyen, menajer, organizatör ve benzeri adlarla, öğrenci de olsa eleman getiremez.
29.Yarışma sırasında öğretmen ve eğitimciler,öğrencileriyle sahneye çıkamaz, eşitsizlik yaratacağından dolayı,kendileri ses kontrolü yapmayı talep edemezler.
30.“Soundcheck”, yarışmanın yapılacağı alanlarda, daha sonra açıklanacaktarih ve saatlerde gerçekleşecektir. Kendilerine bildirilen saatlerde sahnede yer almayan topluluklar  “soundcheck” yapamayacaktır. “Soundcheck”, ses kontrolü olup, süresi kısıtlıdır; prova anlamıtaşımamaktadır.
31.Soundcheck tarihleri yarışmanın resmi internet sitesi üzerinden duyurulacaktır.
32.Elemelerde ve finalde organizasyon tarafından belirlenen çıkış sırası kesindir ve değiştirilemez. Çıkış sırası konusunda özel talepleri olan okulların, bu taleplerini,yarışacakları tarihten en geç 1 hafta öncesinde organizasyona, nedenleriile birlikte, yazılı olarak bildirmeleri gerekmektedir. Organizasyon, sıralama konusunda son kararı verme hakkını kendinde saklı tutar. Belirtilen sırada yarışmayan okul diskalifiye edilmiş sayılır.
33.Topluluklar, yarışma sırasında akord adı altında sahneyi kesinlikle işgal etmeyecekler ve zaman kaybına neden olmayacaklardır.
34.Ekiplerin sahne üstündeki gösterileri, sahne kıyafetleri Türk Milli Eğitimi’nin genel amaçlarına ve ilkelerine, yönetmeliklere uygun olacaktır.35.Yarışmada okullarını temsil edecek olan ekiplerin ve ekipte yer alan öğrencilerin, 2018-2019öğretim yılında, liselerarası başka bir ulusal yarışmaya katılmamış olması gerekmektedir. Lokal yapılan tüm yarışmalar bunun dışındadır.36.Eleme sonuçları 17Nisan2019Çarşambagünü resmi internet sitesinde açıklanacak, organizasyon merkezi, finale kalan okullarla telefon ve faks aracılığıyla irtibata geçerek, final için resmi davet mektubu gönderecektir.37.Yarışmanın büyük finali,27Nisan 2019Cumartesigünü İstanbul’da gerçekleşecektir.38.Finalde yarışmaya hak kazanan,İstanbul dışındakiokulların ekiplerinin, İstanbul’a gidiş-dönüş yol masrafları ve İstanbul’daki konaklamaları, organizasyon tarafından karşılanacaktır.39.fizymobil uygulaması üzerindenyapılacak olan video oylamasında,finale kalacak olan okulun belirlenmesinde, internet üstünden verilen oylar ve jüri oyları,birlikte değerlendirilecektir.
40.Nakit Para Ödülleri:Yarışmanın “İcra” dalında ilk üçe giren gruplar için:
1.lik ödülü: 10.000 TL
2.lik ödülü:   7.500 TL
3.lük ödülü:  5.000 TL
Orkestra / Sahne Performansı dallarında ilk üçe giren gruplar için:
1.lik ödülü:  6.000 TL
2.lik ödülü:  4.000 TL
3.lük ödülü: 2.000 TL
Kız Solist / Erkek Solist / Enstrüman dallarında ilk üçe giren yarışmacılar için:
1.lik ödülü:  3.000 TL
2.lik ödülü:  2.000 TL
3.lük ödülü: 1.000 TL
41.Para ödülleri, kazanan ekibin öğrencileri arasında eşit olarak dağıtılacaktır. Bireysel dalda (Kız Solist / Erkek Solist / Enstrüman) ödül kazanan öğrenciler ise tek kişi olarak ödüllerini alacaklardır.Para ödülleri 02-13Eylül2019tarihleri arasında, okulyönetimitarafından verilen banka hesaplarına gönderilecektir.
42.Sponsorbirüniversiteolduğu takdirde, üniversitedenkarşılıksız eğitim bursuveya farklı bir ödülkazanan öğrenciler, üniversitenin her türlü tanıtım çalışmasında yer almayı taahhüt ederler. Bu şarta uymayan öğrencilerin ödülü iptal edilir.
43.Tüm dallarda, dereceye giren okullara “plaket” verilecektir.
44.Organizasyon, yarışma yeri ve tarihlerinde, ödüllerde değişiklik yapma hakkına sahiptir.
45.Soundcheck ve yarışma girişinde fotoğraflı kimlik gösterilmesi zorunludur.
46.Sadece yarışmacı öğrenciler ve kendilerinden sorumlu 2 öğretmen görevli kartı alacaktır.
47.Okullarını  desteklemeye  gelen  öğrencilerin  başında,  okul  idaresi tarafından görevlendirilmiş iki öğretmenin bulunması önerilmektedir.  Bu öğretmenlerin isimlerinin,etkinlik gününden en az 3 gün önce,yazılı olarak,faksla organizasyona bildirilmesi gerekmektedir.
48.Yarışmada güvenlik, özel güvenlik şirketleri tarafından sağlanacaktır.
49.Salon içi taşkınlık, uygunsuz davranış ve diğer yarışmacı okulların performansını etkileyecek çirkin tezahürat diskalifiye nedeni sayılacaktır. Bu konuyla ilgili olarak yarışmacılar veokul temsilcileri gerekli uyarıları yapmakla sorumludur.Yarışma alanlarına girişte uyulması gereken kurallar, bir liste olarak yetkili öğretmenlere yarışma öncesinde teslim edilecektir. Alan içinde tehlike yaratabilecek her türlü delici, kesici, yanıcı, patlayıcı madde, güvenlik tarafından toplanacağından, seyircilerin bu konuda okul tarafından uyarılması ve yarışma alanına bu kurallara uygun olarak gelmesi gerekmektedir. Güvenlik nedeniyle alınan bu önlemlere tüm katılımcılaruymak zorundadır.
50.Kadroları, Halk Eğitim Merkez’inde olup, liselerde görevlendirilen müzik öğretmenleri, yarışmaya, görevlendirildikleri lisenin ekibinin öğretmeni olarak katılabilir.
51.ŞEHRİN SESİyarışmasına dair;
A)Yarışma  kapsamında  elemelerde  seçilip  seçilmemelerine  bakılmaksızın sadece Liseler Arası Müzik Yarışması’na katılan öğrenciler bireysel olarak, Organizasyon tarafından düzenlenen Şehrin Sesi Yarışması’na da katılmaya hak kazanacaklardır.
B)Şehrin Sesi Yarışması kapsamında başvurular sehrinsesi.fizy.com İnternet sitesinden yapılacak ve her bir katılımcı bireysel olarak müzik hakkında hissettiklerini  içeren  videosunu  başvuru  ekranında  yer  alan  alana yükleyecektir. Yüklenecek video en fazla 45 (kırkbeş) saniye olacaktır.
C)Şehrin Sesi Yarışması kapsamında hazırlanan videoda öğrenci aşağıdaki sorulara cevap verecektir:
•Yarışmada olmak senin için neden önemli?
•Bu süreci unutulmaz kılan şey sence nedir?
•Müzik senin için ne ifade ediyor? Hayatındaki yeri ne?
D)Şehrin Sesi Yarışması kapsamında hazırlanan videoda aşağıdaki öğeleri barındıran  içerik  bulunmayacaktır.  Bu  içeriklerin  bulunması  halinde başvuru reddedilecektir:
•Şiddet, korku barındıran veya görsel açıdan rahatsız edici içerik
•Çıplaklık veya cinsellik barındıran içerik
•Zararlı, tehlikeli, olumsuz davranışları özendirici içerik (ayrımcılık, alkol ve sigaranın aşırı kullanımı, madde kullanımı, yasa dışı davranışlar ile kaba konuşma / küfür)
•Nefret söylemi barındıran içerik
•Toplumsal değerlere direkt ya da dolaylı olarak saldıran içerik
•Saldırganlık, taciz ve tehdit barındıran içerik
•Başka bir kanalı veya kişiyi taklit edici içerik
•İzlenme sayısını artırmak için yanıltıcı, spam ve dolandırıcılık barındıran içerik
•İzinsiz kişisel bilgi kullanımı
E)Şehrin Sesi Yarışması’na katılan öğrenciler fizy uygulaması üzerinden 15 Şubat 2019 ile 20 Mart 2019 tarihleri arasında başvurularını yapmalılardır. Başvuru ekranında işbu Şartname’yi onayladıklarına dair onay kutucuğunu onaylamaları  halinde  başvuru  ön  değerlendirmeye  alınabilecektir.  Ön değerlendirmeden geçen başvurular için oylama tarihleri 24 Mart 2019 ile 24 Nisan 2019 tarihleri arasında olacaktır.

F)Şehrin Sesi Yarışması’nı kazananlar 27 Nisan 2019 tarihinde fizy üzerinden yapılacak  olan  canlı  yayında  açıklanacaktır. Kazananlara  Organizasyon tarafından plaket verilecek olup, herhangi bir para ödülü verilmeyecektir.




İlgili etiketler : Fizy, Fizy Müzik Yarışması, Yarışma Başvurusu, Yarışma Şartnamesi,

Haber Sahibi

Turkcell
  • Eklenme Tarihi

    : 19 Şubat 2019
  • Güncelleme Tarihi

    : Güncelleme Yapılmamış
  • Geçerlilik Tarihi

    : 31 Mart 2019
  • Trafik

    : 2464

Diğer Turkcell Haberleri

Benzer Haberler

  • Vodafone Vodafone FreeZone 18. Liselerarası Müzik Yarışması Başlıyor!

    Vodafone FreeZone 18. Liselerarası Müzik Yarışması Başlıyor!

    Vodafone FreeZone 18. Liselerarası Müzik Yarışması için geriye sayım başladı. Sadece Lise öğrencilerinin katılabildiği yarışma grup veya solo olarak katılabilirsiniz. vodafonefreezone.com/...
    9 Aralık 20143578 defa incelendi
  • Vodafone Vodafone Freezone 16. Liseler Arası Müzik Yarışması

    Vodafone Freezone 16. Liseler Arası Müzik Yarışması

    Liseli gençlere özel Türkiye’nin en büyük müzik yarışması olan geleneksel Vodafone FreeZone Liselerarası Müzik Yarışması’nın 16.’sı gerçekleşecek. Sen de grubunla katıl, içindeki cevheri ...
    4 Ocak 20133219 defa incelendi
  • Vodafone Vodafone Freezone 15. Liseler Arası Müzik Yarışması

    Vodafone Freezone 15. Liseler Arası Müzik Yarışması

    Liseli gençlere özel Türkiye’nin en büyük müzik yarışması olan geleneksel Vodafone FreeZone Liselerarası Müzik Yarışması’nın 15.’si bu sene rekor katılım ile gerçekleşecek. Sen de grubunla ...
    30 Ocak 20128961 defa incelendi
  • Vodafone Vodafone FreeZone 17. Liselerarası Müzik Festivali

    Vodafone FreeZone 17. Liselerarası Müzik Festivali

    Tüm Türkiye’den liseli gençlerin katılımına açık en büyük yarışma için başvuru heyecanı başladı!  Vodafone Freezone 17. Liselerarası Müzik Yarışması başlıyor. Tüm Türkiye’den liseli ...
    3 Ocak 20142933 defa incelendi
  • Novada Söke AVM Novada Söke

    Novada Söke "Büyüklerin Oyuncakların veya Oyunların Hikâyesi" Res

    Söke oyuncaklarını ve oyunlarını geçmişinden geleceğine taşıyor. Söke ve yakın bölgesinin buluşma noktası haline gelen Novada Outlet Söke, her yıl olduğu gibi bu yıl da çocukların yaratıcıl...
    23 Şubat 20181138 defa incelendi