Finansbank Private Banking Buluşmaları'nda Ekonomi ve Siyasetin Bugünü ve Yarını Tartışıldı

  • 14 yıl önce eklendi
  • 2448 defa incelendi
  • Puan : star star star star 43 incelemede 3,77 puan almıştır.
Finansbank Private Banking, müşterilerini, ekonomi ve siyaset biliminin usta isimleri Asaf Savaş Akat, Soli Özel ve Ali Ağaoğlu ile bir araya getirdi. Finansbank Başekonomisti İnan Demir moderatörlüğünde gerçekleşen Finansbank Private Banking Buluşmaları’nda değişen ekonomik ve siyasal dengeler masaya yatırıldı.

Türkiye ve dünya ekonomisi ile siyasetinin bugünü ve yarını, Finansbank Private Banking Buluşmaları’nda ekonomi ve siyaset biliminin usta isimleri tarafından tartışıldı. Panel, Finansbank Başekonomisti İnan Demir moderatörlüğünde, Asaf Savaş Akad, Soli Özel ve Ali Ağaoğlu katılımı ile gerçekleşti.

Paneli açılış konuşmasını gerçekleştiren Finansbank Private Banking Genel Müdür Yardımcısı Tunç Erdal, yeni yüzyılın ilk on yılının ekonomik krizler, siyasi çalkalanmalar ve yeni düzenler ile geride bırakıldığını belirtti. Dünya ekonomisinin 2010 yılında çok olumlu gelişmelere sahne olamadığını söyleyen Erdal, “Gelişmekte olan ülkelerin performansları ile tahminlerin üzerinde bir büyüme gerçekleşti. 2011 yılı için küresel planda bir dizi belirsizlikle karşı karşıya olunsa da iyimser beklentilerimizi koruyoruz. Ulusal planda da 2010 yılının olumlu rüzgârı, 2011’de etkili olacak gibi görünüyor. Elbette tüm bunlar geçireceğimiz seçim süreci, Kuzey Afrika ve Orta Doğu’da yaşanan ayaklanmalar, değişen dünya düzeni gibi önemli etkenler ve sonuçları karşısında şekillenebilecek” dedi.

“Arap dünyası 21. yüzyıla koşuyor”

Dünyada yaşanan siyasi gelişmeleri değerlendiren Soli Özel, dünyada, batıdan doğuya seyreden güç kaymasına rağmen G20’ye güven olmadığını belirterek yerine ne konulacağının da belirsiz olduğunu dile getirdi. Çin’in ekonomik sorunlar, ABD’nin iç bölünme, AB’nin varoluş krizi ile mücadele ettiğini söyleyen Özel, “Bu süreçte Ortadoğu demokrasilerle diktatörlükler arasındaki popülarite yarışına sahne olarak, 21. yüzyıla koşuyor” dedi.

Soli Özel, geçtiğimiz yıl gerçekleşen referandumun, 50 yıllık cumhuriyet modeline son verdiğini söyleyerek, Türkiye’de cumhuriyet modelinin yeniden şekillendirilmesi gerektiğini, bunun için 12 Haziran seçimleri sonrasının önem taşıdığını ifade etti.

“Ekonomide dengesiz dönem devam ediyor”

Dünya ve ekonominin büyük bir dönüşüm geçirdiğini belirten Asaf Savaş Akat, “Sıkıntılı ve dengesiz dönem henüz devam ediyor. Düzelmesi de vakit alacak. Mevcut krizin bir felakete dönüşmesi engellendi ancak engellemek kolay, yeniyi ve iyiyi inşa etmek ise zor” dedi.

Ali Ağaoğlu ise panelde gerçekleştirdiği konuşmada, piyasalar ve beklentiler ile ilgili detaylı bilgiler verdi.

Finansbank Private Banking Buluşmaları, İstanbul’un ardından Ankara, İzmir ve Adana’da gerçekleştirilecek.




İlgili etiketler : Finansbank, Private Banking,

Haber Sahibi

QNB Finansbank
  • Eklenme Tarihi

    : 30 Nisan 2011
  • Güncelleme Tarihi

    : 30 Nisan 2011
  • Geçerlilik Tarihi

    : 30 Mayıs 2011
  • Trafik

    : 2448

Diğer QNB Finansbank Haberleri