Dünyanın En Hızlı Büyüyen Ekonomisine Halkbank Desteği

  • 13 yıl önce eklendi
  • 2318 defa incelendi
  • Puan : star star star star 28 incelemede 3,71 puan almıştır.
Halkbank, 2011’in ilk yarısında kredilerini yılsonuna göre yüzde 16,8 artırarak 67 milyar TL’lik toplam kredi hacmine ulaştı. Yıllık hedefini yüzde 25 kredi büyümesi olarak belirleyen banka, gayri nakdi kredilerinin miktarını da yılın ilk yarısında 15 milyar TL’ye çıkardı. The Banker’ın “En Büyük 1000 Banka” sıralamasında kârın sermayeye oranı açısından dünyanın en kârlı altıncı bankası unvanını elde eden Halkbank, yılın ilk altı ayında net kârını 1 milyar 37 milyon TL’ye yükseltti.

Halkbank, 2011’un ilk altı ayında kredilerde sektöre paralel bir büyüme sergileyerek kârını artırmaya devam etti. Kârlılık ve verimlilik odaklı büyüme stratejisi ve ekonomik kalkınmaya destek misyonu doğrultusunda 2011’de de ağırlığı kredilendirme faaliyetlerine veren Halkbank, yılın ilk yarısında toplam kredilerini 67 milyar TL’ye yükseltti. Bankanın 2010 yılsonunda 72,9 milyar TL olan toplam aktifleri 2011 Haziran sonu itibariyle 85,6 milyar TL’ye ulaştı. Halkbank, bu performansıyla yılın ilk altı ayında net kârını 1 milyar 37 milyon TL’ye çıkardı.

Halkbank Genel Müdürü Süleyman Aslan, 2011’de Türk bankacılık sektöründe kaynakların çeşitlendirilmesi ve verimliliğin korunmasının gerekliliğine dikkat çekti. Aslan, Halkbank’ın da yakın zamanda TL bono ihracı gerçekleştiren bankalar arasına katıldığını belirterek artan kaynak maliyetlerinin ve rekabetin alternatif finansman kaynağı arayışına hız verdiğini, global piyasalardaki dalgalanmalara rağmen gelecek dönemde sermaye piyasası ürünlerinin sektörün önemli gündem maddeleri arasında kalacağını söyledi. Aslan sözlerine şöyle devam etti:

“27-28-29 Temmuz 2011 tarihlerinde halka arz edilen Halkbank bonolarına gelen talep, toplam satış tutarından yüzde 69 daha fazla oldu. Bu durum Bankamıza duyulan güvenin tam ve yerinde olduğunun, aynı zamanda Bankamızca çıkartılan yeni ürünlerin müşterilerimiz tarafından ilgiyle karşılandığının önemli bir göstergesidir.”

Halkbank hizmet kalitesiyle rekabette kendine güveniyor

Halkbank’ın ilk altı ayda tabana yaygın bir kredi büyümesi gerçekleştirerek hem reel sektöre ve ülke ekonomisine kesintisiz destek sunduğunu hem de kârlılıkla büyüme trendini sürdürdüğünü söyleyen Aslan, sektörün durumu ve Halkbank’ın konumuyla ilgili şunları ifade etti:
 
“2011 yılının ilk altı aylık dönemi kredilendirme faaliyetleri açısından oldukça yoğun geçti. Yılın tamamı için öngörülen hedeflerin önemli bir bölümünü gerçekleştirdik. Mevcut büyüme oranları dikkate alındığında yılın kalan döneminde bu anlamda bir miktar yavaşlama olmasını öngörüyoruz ki bu sektör açısından daha sağlıklı ve sürdürülebilir bir büyüme için makul görünmektedir. Halkbank olarak müşterilerimize sunduğumuz finansal hizmetlerimizi artırırken verimlilik ve kârlılıktan ödün vermeden hedeflerimize ulaşmayı amaçladık. Başarılı ilk yarı sonuçlarımızla özkaynak kârlılığı en yüksek banka olmayı bekliyoruz. Halkbank olarak önceliğimiz, uzun yıllardır birlikte çalıştığımız müşterilerimizin ve iş ortaklarımızın desteği ile elde ettiğimiz sonuçları daha üst seviyelere taşıyabilmektir. Bankacılık sektörünün artan rekabet ortamında hizmet önceliklerimiz ve ürünlerimizle önde olacağız. Yaygın şube ağımıza bu sene eklediğimiz 47 yeni şube ile Üreten Türkiye’ye verdiğimiz kesintisiz destek bizi rekabette öne çıkaran unsurlardan olacak.”

Halkbank’ın yılın ilk yarısında ortaya koyduğu başarılı finansal sonuçlar ve sahip olduğu kaliteli aktif yapısı, banka hisselerinin en fazla yabancı yatırımcı ilgisi çeken hisseler arasında ilk sıralarda yer almasını sağladı. Banka bu yıl ayrıca, The Banker dergisinin “En Büyük 1000 Banka” sıralamasında, kârın sermayeye oranı itibariyle dünyanın en kârlı altıncı bankası olma başarısını gösterdi.

Halkbank A.D. üreten Makedonya’ya hizmete başladı

Halkbank, Makedonya’da satın aldığı KOBİ ve ihracat bankası IK Bank’ın marka değişikliğini tamamlayarak Halkbank A.D. adıyla hizmet vermeye başladı. Yakın coğrafyada güçlü bir bölge bankası olma hedefine yönelik ilk adımı Makedonya’da attıklarını belirten Aslan, “Öncelikle Halkbank A.D.’nin Makedonya’nın en büyük üç bankasından biri olmasını hedefliyoruz. Finansal gücümüz, bankacılık alanındaki engin deneyim ve birikimimizle hem Makedonya’ya hem de bölge ekonomisine ciddi katkıda bulunacağız. Üreten Türkiye’nin bankası artık Makedonya’nın da en büyük finansal kaynak ve aracılık hizmeti sağlayıcılarından biri olacak” dedi.

KOBİ kredileri altı ayda yüzde 14 artış gösterdi

Halkbank’ın KOBİ kredilerini de içeren ticari kredileri 2011’in ilk yarısında, 2010’un aynı dönemine göre yüzde 30, yılsonuna göre yüzde 14 arttı. Bu artışla birlikte KOBİ kredilerini de içeren ticari kredilerin bankanın nakdi kredileri içindeki payı yüzde 73’e yükseldi.

Halkbank, uluslararası piyasalardan 2010 yılında temin ettiği 570 milyon dolarlık sendikasyon kredisini, 2011’de imzaladığı yeni protokolle maliyetini 40 baz puan düşürerek ve miktarını yüzde 80 artırarak yenileme başarısını elde etti. Halkbank, yeni protokol çerçevesinde uluslararası piyasalardan sağladığı sendikasyon kredisi miktarını toplam 1 milyar dolara yükseltti. 

Halkbank’tan bireyselde yüzde 22 büyüme

Halkbank, bireysel kredilerdeki yüksek performansını 2011’in ilk altı ayında da sürdürerek toplam bireysel kredi hacmini bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 49,5, yılsonuna göre yüzde 22 artırdı. Yılın ilk yarısında tüketici kredilerinde yüzde 23,4, konut kredilerinde ise yüzde 21,3 artış sağlayan banka, pazar payını da artırarak yüzde 7 seviyesine yükseltti




İlgili etiketler : Halkbank,

Haber Sahibi

Türkiye Halk Bankası
  • Eklenme Tarihi

    : 2 Ağustos 2011
  • Güncelleme Tarihi

    : Güncelleme Yapılmamış
  • Geçerlilik Tarihi

    : 30 Eylül 2011
  • Trafik

    : 2318

Diğer Türkiye Halk Bankası Haberleri