Dünya Basın Fotoğrafları 2015 Sergisi Forum İstanbul'da Açılıyor

  • 9 yıl önce eklendi
  • 2295 defa incelendi
  • Puan : star star star 15 incelemede 3,33 puan almıştır.
Dünyanın en prestijli basın fotoğrafları yarışması ‘World Press Photo - Dünya Basın Fotoğrafları 2015’te dereceye giren fotoğraflardan oluşan sergi, 11 Ağustos’ta gerçekleşecek açılış töreninden sonra Forum İstanbul’da gezilebilecek.

2 Eylül’e kadar devam edecek serginin bu yılki onur konuğu ise Ukrayna’daki protestolar sırasında çektiği fotoğrafla ödüle layık görülen Rus fotoğrafçı Sergei Ilnitsky olacak. Sergide, Türk fotoğrafçı Bülent Kılıç’a iki ödül birden getiren fotoğraflar da yer alacak.

Forum İstanbul, bu yıl ard arda yedinci kez World Press Photo - Dünya Basın Fotoğrafları sergisine ev sahipliği yapacak; geçtiğimiz yıl içinde dünya gündemine damgasını vurmuş olayları belgeleyen etkileyici fotoğrafları, sanatsever ziyaretçileriyle buluşturacak.

Bu yıl 58.’si düzenlenen World Press Photo 2015’te 131 ülkeden 5.692 fotoğrafçının gönderdiği 97.912 fotoğraf arasından dereceye giren ve sergilenmeye değer bulunan eserlerden oluşan sergi, 11 Ağustos Salı günü yapılacak açılışın ardından Forum İstanbul’da gezilebilecek.

Yıl boyunca dünyanın farklı şehirlerinde sergilenen World Press Photo - Dünya Basın Fotoğrafları 2015, 2 Eylül’e kadar Forum İstanbul ziyaretçilerine açık olacak. Ayrıca bu yıl sergiye katılanlar, akıllı telefonları aracılığıyla fotoğraflar ve fotoğraflar hakkında daha fazla bilgi alma fırsatı yakalayacak. Bu interaktif sergi deneyimini yaşamak için herhangi bir uygulamayı indirmek gerekmeyecek.

Bu yılki etkinliğin onur konuğu, hem yaşanan çatışmalar nedeniyle kaos ortamına sürüklenen Ukrayna'da çektiği etkileyici fotoğrafla ‘Genel Haberler Tek Fotoğraflar' kategorisinde 1.’lik ödülüne hem de Rusya’da düzenlenen FIS Kayakla Atlama Dünya Kupası’nda çektiği fotoğraflarla 'Spor Hikâyeler' kategorisinde 2.'lik ödülüne değer bulunan Rus fotoğrafçı Sergei Ilnitsky olacak.
Sergide, bu yıl bir Türk fotoğrafçıya hem birincilik hem üçüncülük getiren iki fotoğraf da yer alacak. AFP (Agence France Presse) muhabiri Bülent Kılıç’ın, geçtiğimiz yıl İstanbul'da düzenlenen bir gösteride çekilen fotoğrafı ‘Flaş Haberler Tek Fotoğraflar’ kategorisinde birincilik ödülüne değer bulunurken, Kobani'de düzenlenen hava saldırısının ardında bıraktığı duman, toz ve alevleri gösteren fotoğrafı da ‘Flaş Haberler Tek Fotoğraflar’ kategorisinde üçüncülük ödülünü kazandı.

Ödüllü fotoğrafçılar Sergei Ilnitsky ve Bülent Kılıç’tan fotoğrafın püf noktaları…
1974 doğumlu olan Sergei Ilnitsky, 2003 yılından bu yana Avrupa Basın Ajansı (EPA) için çalışıyor. Çocukluk tutkusu olan fotoğrafçılığı meslek olarak seçen Sergei Ilnitsky’nin hükümet ile karşıt görüşteki protestocular arasındaki çatışmalar sırasında saldırıya uğramış bir evde çektiği ‘mutfak masası’ fotoğrafı, geçen yılın öne çıkan eserleri arasında yer alıyor.

Sergei Ilnitsky, Forum İstanbul’daki serginin açılışında 11 Ağustos günü fotoğraf tutkunlarıyla bir araya gelecek. Ilnitsky ayrıca, 11-12-13 Ağustos’ta gerçekleşecek 'Fotoğraftan Hikâyeye' başlıklı Fotojurnalizm Atölyesi'nin de yürütücülüğünü üstlenecek. Atölye çalışması boyunca katılımcılar, güncel olayları fotoğraf aracılığıyla anlatmanın etkili yöntemlerini öğrenecek. Tek bir fotoğraftan bütünlüklü bir hikâyeye giden yolda neler yapmaları gerektiği konusunda deneyim kazanacak ve atölye kapsamında mini birer proje üretecekler.

Sergei Ilnitsky, 13 Ağustos Perşembe günü Salt Beyoğlu’nda ödüllü Türk fotoğrafçı Bülent Kılıç ile birlikte bir sunum da gerçekleştirecek. 2014 yılının ödüle doymayan fotoğrafçısı Bülent Kılıç, Gezi olaylarının ardından Berkin Elvan’ın cenazesinde çektiği fotoğrafla tüm dünyadan editörlerin dikkatini çekmeyi başardı. Kılıç, daha sonra Şanlıurfa’da çektiği ISIS'e yönelik hava saldırısı fotoğrafıyla da Time gibi dünyaca bilinen dergilerde yer aldı.

“İstanbul’da Alışveriş” fotoğrafları yarışacak
28-30 Ağustos tarihlerinde gerçekleşecek Foto-Maraton yarışmasında ise amatör ve profesyonel tüm fotoğrafçılar, ‘İstanbul’da Alışveriş’ konulu eserlerini usta bir jürinin değerlendirmesine sunacak ve ödüller için yarışacaklar.

Atölye ve Foto-Maraton etkinlikleriyle ilgili katılım koşullarına dair detaylı bilgi, önümüzdeki günlerde www.gapo.org adresinde yer alacaktır.



İlgili etiketler : Forum İstanbul, Basın Fotoğrafları Sergisi, Yılın Basın Fotoğrafı, World Press Photo, Fotoğraf Sergisi,

Haber Sahibi

Forum İstanbul
  • Eklenme Tarihi

    : 5 Ağustos 2015
  • Güncelleme Tarihi

    : Güncelleme Yapılmamış
  • Geçerlilik Tarihi

    : 2 Eylül 2015
  • Trafik

    : 2295

Diğer Forum İstanbul Haberleri

Benzer Haberler

  • Forum İstanbul 2012 Dünya Basın Fotoğrafları Sergisi Forum İstanbul'da

    2012 Dünya Basın Fotoğrafları Sergisi Forum İstanbul'da

    Dünyanın en etkileyici fotoğraf kareleri “World Press Photo 2012 - Dünya Basın Fotoğrafları 2012” sergisi ile 11-30 Eylül tarihleri arasında Forum İstanbul’da görülebilecek. Bu yılki ‘World...
    16 Ağustos 20122261 defa incelendi
  • Forum İstanbul Dünya Basın Fotoğrafları 2014 Sergisi Forum İstanbul'da

    Dünya Basın Fotoğrafları 2014 Sergisi Forum İstanbul'da

    Dünyanın en prestijli basın fotoğrafları yarışması “World Press Photo - Dünya Basın Fotoğrafları 2014”ün sergisi, 12 Ağustos-2 Eylül tarihleri arasında Forum İstanbul’da gezilebilecek. For...
    22 Temmuz 20141836 defa incelendi
  • Forum İstanbul Dünya Basın Fotoğrafları 2011 Sergisi Forum İstanbul'da

    Dünya Basın Fotoğrafları 2011 Sergisi Forum İstanbul'da

    World Press Photo sergisi dünyanın her yıl tekrarlanan en büyük ve en prestijli basın fotoğrafları sergisidir. Her yıl, World Press Photo yarışmasını takiben ödül kazanan fotoğraflar, dünyad...
    27 Ağustos 20112759 defa incelendi
  • Forum İstanbul Çocuklara Özel Fotoğraf Atölyesi Forum İstanbul'da

    Çocuklara Özel Fotoğraf Atölyesi Forum İstanbul'da

    Forum İstanbul’un ev sahipliği yaptığı World Press Photo - Dünya Basın Fotoğrafları Sergisi kapsamında 17 - 18 Ağustos tarihlerinde düzenlenecek Fotoğrafın F’si atölyesiyle 5 - 12 yaş arasın...
    16 Ağustos 20131780 defa incelendi
  • Forum İstanbul Dünyanın En Etkileyici Fotoğraf Kareleri  Forum İstanbul'da

    Dünyanın En Etkileyici Fotoğraf Kareleri Forum İstanbul'da

    Dünyanın en prestijli basın fotoğrafları yarışması “World Press Photo - Dünya Basın Fotoğrafları 2013”ün sergisi, 13 Ağustos-3 Eylül tarihleri arasında  Forum İstanbul’da gezilebilecek....
    22 Temmuz 20131927 defa incelendi