Digiturk, "Digiturk IQ" ve "Digiturk Play" ile Yepyeni Bir Televizyon Deneyimi Sunuyor

  • 13 yıl önce eklendi
  • 3115 defa incelendi
  • Puan : star star star 93 incelemede 3,12 puan almıştır.
Dilediğiniz içeriği dilediğiniz zaman, dilediğiniz yerde izlemenin keyfine varın!

Türkiye’nin ilk ve lider dijital platformu Digiturk, yayın teknolojisindeki yenilikleri üyeleriyle buluşturmayı sürdürüyor. Platformdaki tüm hizmetlerine, en güncel interaktif uygulamaları ekleyen Digiturk, “Digiturk IQ” ve “Digiturk Play” ile yepyeni bir televizyon deneyimi sunuyor.

Dijital platform dünyasında ilklerin yaratıcısı Digiturk, kendi yayın akışını yaratmak isteyenler için oluşturduğu Digiturk IQ ile televizyon izleme deneyimine yenisini ekliyor. Üyelerin televizyon izleme alışkanlarındaki yeniliklere göre geliştirilen Digiturk IQ ile teknoloji, Türkiye’deki her eve taşınacak.

“Digiturk IQ” ile üyeler, IQ uydu alıcılarını internete bağlayarak ulusal ve Digiturk kanallarındaki (Show TV, Kanal D, Star, ATV, TRT, FOX, Comedymax, Dizimax ve Dizimaxmore) popüler dizi ve programların tekrarlarını, yayınlandıkları günün ertesinde bir hafta süreyle izleyebiliyor. Üyeler aynı zamanda, Seç izle ile 1000’den fazla film, dizi, belgesel, çocuk, yaşam ve spor içeriğine ulaşabiliyor; çok yakında Kirala izle ile DVD ile aynı zamanda filmleri kiralayabiliyor. IQ uygulaması ile televizyondan Youtube, Facebook, Twitter, Lig TV, WikiTV, Picasa ve TV Hava gibi internet uygulamalarına da ulaşılabiliyor.

Değişen izleme alışkanlıkları ve kullanıcıların ihtiyaçları doğrultusunda hazırlanan Digiturk Play, sevilen içerikleri gün ve saat sıkıntısı yaşamadan, internetin olduğu her yerde www.digiturkplay.com.tr adresinden izleme imkanı sunuyor. Digiturk Play’de yer alan içerikler arasında spor, yerli-yabancı dizi, yerli-yabancı film, çocuk, belgesel ve eğlence programları bulunuyor. En popüler ulusal kanallara ve LigTV, İzTV, Turkmax gibi Digiturk kanallarına, kaçırdığınız programlara ve dizilere Digiturk Play üzerinden ulaşılabiliyor. Ayrıca Spor Toto Süper Lig, Beko Basketbol Ligi, İngiltere Premier Ligi ve Fransa Ligi’nin canlı maçlarını iPhone ve iPad üzerinden, dilediğin yerde, özgürce izleme imkanı tanıyor. Digiturk Play’den yararlanabilmek için Digiturk abonesi olmak gerekmiyor. Digiturk abonelerine ise paketlerine göre avantajlar sunuluyor.

Digiturk üyeleri artık yayın akışına mahkum değil!
Digiturk’ün en yeni servislerinin tanıtımı için 12 Nisan Perşembe günü Feriye Lokantası’nda düzenlenen basın toplantısında konuşan Digiturk Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Çağrı Dönmez, platformun kurulduğu günden bugüne gelişimini ve Türk yayıncılık anlayışına kazandırdığı ilkleri aktardı. “Digiturk olarak sadece içeriğimizle lider olmakla yetinmiyoruz. Dünyadaki teknolojik trend ve gelişmeleri yakından takip ederek, bu alandaki yatırımlarımızı da her geçen gün artırıyoruz. 2008’de hayata geçen Digiturk Plus ile üyelerimize, istedikleri programı kaydetme ve tekrar oynatma imkanını sunmuştuk. Şimdi de bunun bir adım ötesine geçiyor ve üyelerimizi yayın akışına mahkum olmaktan kurtarıyoruz. Üyelerimize diledikleri içerikleri diledikleri zamanda izleme imkanı sunuyoruz.”

Digiturk, Türkiye’deki paralı TV pazarını büyütüyor
Türkiye’de paralı TV pazarı ve son trendlerle ilgili de bilgi veren Çağrı Dönmez, Digiturk’ün Türkiye’deki paralı TV pazarını büyüten bir platform olduğunu vurguladı. Pazar gelirlerinin yüzde 77’sine sahip olduklarını ve bu gelirlerin yüzde 56’sını futbol dışı kanallardan sağladıklarını belirten Çağrı Dönmez, “Her türlü zevke hitap eden dizi ve film kanallarımız ile zengin içeriğimizin bu oranda büyük bir payı var. Hepinizin bildiği gibi film kanallarımızın sayısının artışıyla tüm kanallarımızı Moviemax markası altında toplayarak kanal kimliklerini ayrıştırdık. Moviemax markamız ile primetime’da her 15 dakikada bir yeni bir film yayınladığımız bir dünya yarattık. Dünya film endüstrisinin nabzını tutan 7 büyük Hollywood stüdyosunun 6’sı ile münhasır anlaşmalarımız var. Bu doğrultuda bir ay içerisinde 1000’e yakın film yayınlıyoruz” dedi.

Türkiye’deki HD TV penetrasyonunun yüzde 24 seviyesine ulaştığını ve bu rakamın 2012 yılı ile birlikte yüzde 35 seviyelerine yükselmesinin beklendiğini belirten Dönmez, sözlerine şu şekilde devam etti: “2012 yılı sonunda paralı TV tercih eden hanelerin yüzde 45’i HD yayın izleyecek. Digiturk olarak biz de çalışmalarımızı bu alanda yoğunlaştırarak, HD kanal sayımızı 2’si 3D olmak üzere 27’ye çıkarttık. Bununla birlikte yayınladığımız 3D içerik sayısı da her geçen gün artıyor. 2011 yılında ilk kez yeni nesil 3D maç yayını yaptık. 2012 yılının ikinci yarısında başlayacak yeni futbol sezonunda her hafta bir maçı 3D yayınlamak üzere çalışmalarımızı sürdürüyoruz. HD yayın kalitesi, Digiturk kullanıcıları için bir ayrıcalık olmaktan çıkarak onlara sunduğumuz standart bir hizmet olacak” dedi.

Digiturk, Sosyal TV teknolojisini her eve getiriyor
TV teknolojilerinin giderek geliştiği bir dönem yaşadıklarını ifade eden Çağrı Dönmez, yarının TV’sinde içeriğin izleyicinin tercihine bağlı, yani “on demand” olacağını ve TV’nin her yerde, her zaman tüketilecek bir multi-platform olacağını belirtti. Sosyal medyanın da bu deneyimin bir parçası olarak tüm televizyon formatlarında yerini alacağını vurgulayan Dönmez sözlerini şöyle sürdürdü:
“TV izleyicilerinin izledikleri programları birbirleriyle paylaşabilecekleri, sosyal medyadan tavsiye edebilecekleri ‘Sosyal TV’ kavramı gündemde. Hatta evde bilgisayar yerine televizyonun daha fazla kullanılacağı öngörüleri yapılıyor. 24.4 milyon kişinin ayda en az bir kere internete bağlandığı ülkemizde, 11.2 milyon kişi youtube takip ediyor ve 7.2 milyon kişi ise twitter kullanıyor. Araştırmalarımız sonucunda internet kullanıcısı olan Digiturk üyelerinin yüzde 40’ının TV izlerken, aynı zamanda internet kullandığını belirledik. Tüm bu ihtiyaç ve alışkanlıklar bizi Digiturk IQ hizmetimizi geliştirmeye yönlendirdi. Digiturk olarak 2012’de de benzer stratejimizi sürdüreceğiz. Bundan sonra gideceğimiz yollar, bağlılık, paylaşım ve 'on demand' ile müşteri deneyimini iyileştirmeye yönelik olacak” dedi.

Digiturk IQ ve Digiturk Play ile TV keyfi için yer ve zaman fark etmiyor
Digiturk IQ hizmeti ile kullanıcılar, hiçbir programı kaçırmadan, istedikleri zaman diledikleri yayını izleyebilecek ve böylece kendi yayın akışlarını oluşturabiliyor. 'Tekrar-izle', 'seç-izle' ve 'kirala-izle' servisleri ile üyeler, ulusal ve Digiturk kanallarındaki popüler dizi ve programların tekrarları, özet maç görüntüleri ve Digiturk belgesel kanallarında devam eden belgesellerin tekrarlarına erişim sağlamanın yanı sıra vizyon tarihinden hemen sonra DVD ile eş zamanlı olarak film içeriklerini de aynı portal üzerinden satın alabiliyor. Üstelik Digiturk IQ hizmeti, Digiturk HD kullanıcılarına ücretsiz olarak sunuluyor.

2007 yılında sunulmaya başlanan Digiturk WebTV Kirala İzle Hizmeti ile “dilediğin yerde” TV izleme alışkanlığını Türkiye’ye kazandıran Digiturk, 2012 yılında hayata geçen Digiturk Play hizmetiyle Digiturk üyesi olmadan özgürce TV keyfi yaşamak isteyen tüm internet kullanıcılarının ihtiyaçlarını karşılıyor. Digiturk Play’de yer alan içerikler arasında spor, yerli-yabancı dizi, yerli-yabancı film, çocuk, belgesel ve eğlence programları, canlı İngiltere Premier Ligi maçları ve 7 gün 24 saat Penthouse HD kanalı izlenebiliyor. Digiturk Play ile Spor Toto Süper Ligi ve Beko Basketbol Ligi maçlarını iPhone ve iPad gibi mobil cihazlardan da canlı takip edebilmek mümkün




İlgili etiketler : Digiturk, Digiturk Play, Digiturk Iq, Digiturk Kanalları,

Haber Sahibi

Digiturk
  • Eklenme Tarihi

    : 12 Nisan 2012
  • Güncelleme Tarihi

    : Güncelleme Yapılmamış
  • Geçerlilik Tarihi

    : 30 Nisan 2012
  • Trafik

    : 3115

Diğer Digiturk Haberleri

Benzer Haberler

  • Digiturk Digiturk Otomatik Ödeme BMW 1.16i Çekilişi Sonuçları

    Digiturk Otomatik Ödeme BMW 1.16i Çekilişi Sonuçları

    Digiturk Otomatik Ödeme Kampanyası sonuçlandı... İşte Faturalarını otomatik ödeme talimatı vererek hediye kazanan şanslı Digitürk üyeleri; BMW 1.16i Kazanan Asil Talihli: KADRİYE WHYTE -...
    18 Ocak 20126315 defa incelendi
  • Digiturk Digiturk Mini One Kazananlar - İki Üye, İki “Mini One” Kazandı

    Digiturk Mini One Kazananlar - İki Üye, İki “Mini One” Kazandı

    İki Üye, İki “Mini One” Kazandı DIGITURK internet sitesinde Ekim 2010’da başlayıp Şubat 2011’de son bulan “MINI formu doldur, MINI ONE kazan” kampanyası kapsamında, üyelik bilgilerini gü...
    25 Mart 20114167 defa incelendi
  • Digiturk Türkiye'nin İlk 4K Belgeselleri Çekildi

    Türkiye'nin İlk 4K Belgeselleri Çekildi

    LG Electronics Türkiye ve Digiturk işbirliğiyle, LG’ye özel hazırlanan 4K görüntü kalitesine sahip muhteşem belgeseller Türkiye’nin tarihi, kültürel ve turistik hazinelerini keşfe davet ediy...
    25 Şubat 20151529 defa incelendi
  • Digiturk Digiturk'te 3D Keyfi Devam Ediyor

    Digiturk'te 3D Keyfi Devam Ediyor

    Stadyum coşkusunu evlere taşıyan Digiturk, ligin 13. haftasında da canlı 3D maç yayınını üyeleri ile buluşturmaya devam ediyor. En heyecanlı futbol karşılaşmalarının tek adresi Digiturk, Sp...
    23 Kasım 20121717 defa incelendi
  • Digiturk Digiturk'ün 3D maç yayınları, stadyum coşkusunu evlere taşıyor!

    Digiturk'ün 3D maç yayınları, stadyum coşkusunu evlere taşıyor!

    Spor Toto Süper Lig’in nefes kesen karşılaşmalarını ekranlara taşıyan Digiturk, her hafta bir 3D maçı futbolseverlerle buluşturmaya ligin 12. haftasında da devam ediyor. En iddialı futbol t...
    15 Kasım 20121844 defa incelendi