Daybuyday.com 2011 Yılında 400 Milyon TL'lik Bir Ekosistem Yarattı

  • 13 yıl önce eklendi
  • 3137 defa incelendi
  • Puan : star star star 62 incelemede 2,65 puan almıştır.
2011 yılını sektörel bazda değerlendiren Daybuyday.com Genel Müdürü Çiğdem Toraman, 2011 yılı sonuna dek 1.200 şirketle 3.500’ün üzerinde kampanya gerçekleştirdiklerini ve bu şirketlerin 400’üyle sürekli olarak çalıştıklarını belirterek private shopping’in artık üretici ve tedarikçi şirketler için de en önemli satış kanalı haline geldiğini söyledi.

2011 yılını sektörel bazda değerlendiren Daybuyday.com Genel Müdürü Çiğdem Toraman, kuruldukları Mart 2011’den beri 1.200 şirketle 3.500’ün üzerinde kampanya gerçekleştirdiklerini ve bu şirketlerin 400’üyle sürekli olarak çalıştıklarını belirterek private shopping’in artık sadece tüketiciler için değil, üretici ve tedarikçi şirketler için de en önemli satış kanalı haline geldiğini söyledi. Her gün 15’e yakın yeni kampanya yayınladıklarına dikkat çeken Toraman, private shopping sayesinde 2011 yılında 400 milyon TL’lik bir ekosistem yaratıldığını açıkladı.

Stoklarını internetle eriten şirketler, artık sadece internete özel ürün geliştiriyor

“Müşteri memnuniyetini ön planda tutarak sunduğumuz kaliteli hizmetle önemli bir güven zinciri oluşturduk. Artık pek çok marka, internet için özel üretim yapıyor ve yeni markalar yaratıyor,” diyen Toraman sözlerine şöyle devam etti: “Private shopping pazarı sayesinde üretici, distribütör firma ve lisans sahipleri 5 yıllık stoklarını eritti ve artık sadece internete özel ürün üretmeye başladı. Geçtiğimiz yıl çok bilinen bir halı markasının internet için özel üretim yaptığına şahit olduk. Firmalar, birkaç sitede kampanya yaptıktan sonra bilinen bir marka haline geldiklerinin farkına vardılar. Pazarlama aktiviteleri ve maliyetleri üreticiden ya da bayiden e-ticaret sitelerine kaydı. Bu anlamda sektöre çok büyük katkı sağlandı. Lojistik firmaları da tek tek e-ticaret ve private shopping sitelerinin ihtiyaçlarına göre uzmanlaştılar, depo adetlerini ve kadrolarını artırdılar. Dolayısıyla hepimiz, tedarik süreçlerini hızlandırmak ve sipariş veren müşteriye bir an önce ürününü ulaştırmak için sürekli yeni projeler geliştiriyoruz. Yani hem firma tarafı hem de private shopping sitelerinin 2012’ye çok daha güçlü girdiğini söyleyebiliriz. Örneğin 2011 yılı boyunca çalıştığımız toplam 1.200 firmanın 400’üyle çok sayıda kampanyaya imza attık ve yıl boyunca 3.500’ün üzerinde kampanyayla 150.000’den fazla farklı ürünü satışa sunduk.”

E-ticaret pazarı %70 büyüdü

Private shopping siteleri hem dünyada hem de Türkiye’de büyük ilgi gördü. Pek çok insanın beğeni ile takip ettiği markalar ve bu markaların en çok ilgi gören ürünlerinin hem piyasa fiyatının çok altına satışa sunuluyor, hem de müşterilerin adreslerine kadar gidiyor olması nedeniyle private shopping siteleri 2011 yılı boyunca büyük ilgi gördü. Türkiye’de 33 milyon internet kullanıcısı olduğuna, ancak henüz sadece 4 milyon internet kullanıcısının internetten alışveriş yaptığına dikkat çeken Çiğdem Toraman, 'Bu da pazarın büyüme potansiyelini ortaya koyuyor. Bu potansiyeli gören yatırımcılar için pazar hala çok cazip ve her yıl katlanarak büyüyor. E-ticaret sektörünün 2011 yılını toplamda 22 milyar TL’lik ciro ile geçen seneye göre %70 büyüyerek kapattığını tahmin ediyoruz. Ve bu başarıda private shopping sitelerinin payı da çok büyük' dedi.





İlgili etiketler : Daybuyday.com, Private Shopping,

Haber Sahibi

Daybuyday
  • Eklenme Tarihi

    : 25 Ocak 2012
  • Güncelleme Tarihi

    : Güncelleme Yapılmamış
  • Geçerlilik Tarihi

    : 29 Şubat 2012
  • Trafik

    : 3137

Diğer Daybuyday Haberleri