Coca-Cola Dünyası "Bi Dünya Mutluluk" Dağıtacak

  • 12 yıl önce eklendi
  • 2612 defa incelendi
  • Puan : star star star 68 incelemede 2,99 puan almıştır.
Coca-Cola’yı geçmişten bugüne getiren ve markayı geleceğe taşıyacak değerlerden örnekler Coca-Cola Dünyası adlı 1000 metrekarelik dev çadırda bir araya geldi. “Bi Dünya Mutluluk” sloganıyla Türkiye’yi dolaşacak Coca-Cola Dünyası, Coca-Cola’nın en kapsamlı ve en uzun soluklu projelerinden biri olma özelliği taşıyor.

Coca-Cola, Türkiye geneline yayılmış en kapsamlı ve en uzun soluklu projelerinden biri olan Coca-Cola Dünyası’nı Coca-Cola Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Bölümü Başkanı Galya Frayman Molinas ve Coca-Cola Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Bölümü Pazarlama Direktörü Beyza Ergen’in katıldığı açılışla tanıttı. Coca-Cola sisteminde bir ilk olan Coca-Cola Dünyası, markayı geçmişten günümüze getiren ve geleceğe taşıyacak değerleri dev bir çadırda ziyaretçilerle buluşturuyor. 9 Kasım – 2 Aralık 2012 tarihleri arasında Bakırköy’de bulunan İstanbul Marmara Forum’da gezilebilecek Coca-Cola Dünyası, 12 Aralık 2012 – 13 Ocak 2013 tarihleri arasında ise Carrefour İçerenköy’de ziyaretçilerini ağırlayacak. Coca-Cola Dünyası, 2013 yılı itibariyle, Türkiye’yi il il gezecek olan rotasına başlayarak 5 yıl boyunca 29 ilde, toplam 37 noktada ziyaretçilerle buluşacak.

Coca-Cola Dünyası’nın açılışında konuşma yapan Coca-Cola Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Bölümü Başkanı Galya Frayman Molinas '126 yaşındaki Coca-Cola, 2014 yılında Türkiye’de 50. yılını kutlamaya hazırlanıyor. 5 yıl sürecek Coca-Cola Dünyası projesi, Coca-Cola’nın Türkiye’deki 50. yılını da içine alacak. Coca-Cola Dünyası, Coca-Cola’nın Türkiye’de bugüne kadar yaptığı en uzun soluklu projelerinden biri. 1964’te Taksim’de bir konvoyla başlayan Coca-Cola Türkiye’nin hikayesi, 2014’te 50. yılımızı kutlamaya hazırlanırken Coca-Cola Dünyası ile devam edecek' şeklinde konuştu. Coca-Cola Dünyası’nın markayı kucaklayan sevenlerine bir teşekkür niteliğini taşıdığını ifade eden Galya Frayman Molinas 'Coca-Cola’nın Türkiye’deki başarısında en büyük pay sahibi sevenlerimizdir' dedi.

'Türkiye ile Biz de Büyüdük'
Molinas sözlerine şöyle devam etti: 'Bizler, 200’ün üzerinde ülkede, her gün 1.8 milyar tüketiciyle bulaşan, Türkiye’de ise 8 kategoride, 15 markayla sevenleriyle kucaklaşan dev bir aileyiz. Türkiye’de faaliyete başladığımız 1964 yılından bu yana Türkiye ile birlikte biz de büyüdük. Türkiye’de Coca-Cola şirketi bugün 10 bin kişilik bir aile konumuna ulaştı. Şişeleyici ortağımız Coca-Cola İçecek 10 ülkede faaliyet gösteriyor ve Coca-Cola şirketinin dünyadaki en büyük 6. şişeleme ortağı. Son 7 yılda Türkiye’de sistem olarak yaklaşık 1 milyar TL’nin üzerinde yatırım yaptık. Kendimizi uzun vadeli yatırımın en iyi örneklerinden biri olarak görüyoruz. Çünkü bizler büyürken sektörümüzü ve iş ortaklarımızı da büyütüyoruz. İş ortaklarımızın girişimcilik ve inovasyon genlerini harekete geçiriyoruz. Girişimcilikten söz ederken sadece ekonomik değil, toplumsal girişimcilikten de bahsediyoruz. Bunları gerçekleştirirken en büyük desteği ise yine tüketicilerimizden alıyoruz. Coca-Cola Dünyası ile onlara bir kez daha teşekkür etme fırsatı buluyoruz.'

Tüketiciler Artık Diyalog İstiyor
Tüketicilerin artık markalarla tek yönlü iletişim değil, diyalog istediğinin altını çizen Molinas konuşmasına 'Günümüzde tüketiciler, şirketlerin verdikleri mesaj kadar, onları ne kadar dinlediğine, onlara ne kadar dokunduğuna ve ne kattığına, en önemlisi de dünyamıza ne faydada bulunduğuna önem veriyorlar' şeklinde devam etti.

Coca-Cola Pazarlama Alanında Radikal Değişikliklerin Öncüsü
Coca-Cola Dünyası’nın basın toplantısında konuşan Coca-Cola Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Bölümü Pazarlama Direktörü Beyza Ergen ise 'Coca-Cola şirketi, pazarlama alanında radikal değişikliklerin her zaman öncüsü oldu. Yıllar boyunca Coca-Cola’nın gerçekleştirdiği ilkler hem Coca-Cola sisteminde hem de sektörde birer iş modeli haline geldi. Yeni ürünlerin yanı sıra, pazarlama alanındaki ilkler; dünyadaki ilk promosyon, ilk radyo sponsorluğu, ilk futbol sponsorluğu, ilk olimpiyat sponsorluğu, ilk açık hava aktiviteleri ve daha birçokları, ilk defa Coca-Cola’nın uygulamaları olarak pazarlama tarihine geçti. Global anlamda gerçekleştirilen ilklerin yanı sıra, Türkiye tarafından oluşturulan iş modelleri de global Coca-Cola sistemindeki diğer ülkelere ihraç edilmeye başlandı. Coca-Cola Dünyası da böyle bir ilki temsil ediyor. Bu ilkle sevenlerimize ulaşıyor, onlara sunduğumuz deneyimin yanı sıra, kendimizi de anlatıyoruz' dedi.

Coca-Cola Dünyası, 5 Yılda 2500 Kişiye Geçici İstihdam Sağlayacak
Coca-Cola Dünyası, 5 yıl boyunca 80 kişiye sabit, ziyaret edeceği illerde ise toplamda 2500 otuz yaş altı gence geçici istihdam sağlayacak. Tüm bunların yanı sıra, Coca-Cola Dünyası Türkiye'yi dolaşacağı 5 yıl boyunca karbon sıfır bir etkinlik olacak.

Coca-Cola Dünyası’nda 'Bi Dünya Mutluluk' Ziyaretçileri Bekliyor
Üç bölümden oluşan, Coca-Cola sisteminde bir benzeri daha bulunmayan dev bir çadır olan Coca-Cola Dünyası, Coca-Cola’nın üretim ve operasyon süreci hakkında bilgi verdiği kadar, Coca-Cola’nın içerisinde spor ve müziğin de yer aldığı 1886’dan günümüze uzanan renkli dünyasını da yansıtıyor.

Coca-Cola Dünyası’nın ilk bölümünde, Coca-Cola’nın hem Türkiye’de, hem de dünyada geçmişten günümüze hikayesi anlatılıyor. Bu bölümde ayrıca, dünyada ve Türkiye’de Coca-Cola ile paylaşılan mutlu anların objelere dönüştüğü bir sergi, dünya ve Türkiye tarihi ile ilgili bilgiler ve Coca-Cola’nın geçmişten günümüze kadar akıllarda kalan, dünyanın sosyolojik anlamda yaşadığı gelişmelerin açıkça görülebildiği global ve yerel reklam filmleri bulunuyor. İkinci bölümde ise, Coca-Cola’nın üretim süreci ve kalite standartlarıyla ilgili bilgi verilmesinin yanı sıra, hayatımızdaki yeri interaktif oyun ve aktivitelerle ziyaretçilerin deneyimine sunuluyor.

Üçüncü bölümde ise ziyaretçiler, Coca-Cola’nın sürdürülebilirlik yaklaşımına interaktif uygulamalarla tanıklık ediyorlar. Bu bölümde yer alan karbon ayak izi testini yapan ziyaretçiler, gündelik yaşam tarzlarının yol açtığı karbon emisyonu oranını ve çevreyi korumak için neler yapabileceklerini öğrenebiliyorlar. Ziyaretçiler, Coca-Cola Hayata Artı Vakfı’nın yürüttüğü toplumsal projeler hakkında bilgi de alabiliyorlar. Bu bölümün en ilgi çekici bir diğer alanı ise Mutluluk Sineması bölümü.

Meşhur Kutup Ayısı Coca-Cola Dünyası’yla İlk Kez Türkiye’de
Ziyaretçiler, 1922 yılından bu yana Coca-Cola ile özdeşleşerek bir ikon haline gelen,  aile bağlarını ve ferahlığı temsil eden Kutup Ayısı’yla tanışıp fotoğraf çektirme imkanına da sahip olacaklar. Coca-Cola Dünyası’nda ayrıca, onlarca Coca-Cola lisanslı ürününün satıldığı Coca-Cola Dükkanı da bulunuyor.

Coca-Cola Dünyası Özel Olarak Tasarlandı, İç Dizaynını Ünlü Tasarımcılar Yaptı
Coca-Cola sisteminde bir ilk olan Coca-Cola Dünyası çadırı, Coca-Cola için özel olarak tasarlandı. 6 ayda tamamen el işçiliğiyle yapılan çadıra Coca-Cola’nın baloncuk formu esin verdi. Özel bir teknolojiyle üretilen Coca-Cola Dünyası çadırı, her türlü hava koşuluna, delinme, kesilme gibi dış unsurlara dayanıklı. Coca-Cola Dünyası’nın iç tasarımı ise, 'Ejderha Dövmeli Kız' filmi başta olmak üzere bir çok film ve dizide görev yapan İsveçli ünlü tasarımcı Mikael Varhelyi direktörlüğünde İsveçli ve Türk tasarımcılar tarafından planlanıp uygulandı. Işık tasarımları ise bir çok televizyon şovu ve programının yanı sıra, önemli mekanı ışıklandıran ünlü tasarımcı Per Sundin tarafından gerçekleştirildi. Coca-Cola Dünyası’nın teknik özellikleri hakkında bilgi veren projenin yapımcısı ve direktörü THEPARTNERS Kurucu Ortağı Fırat Kasapoğlu 'Coca-Cola Dünyası çadırı ve içerisinde bulunan tüm üniteler bu proje için özel olarak tasarlandı. Coca-Cola Dünyası’nı oluştururken amacımız ziyaretçilere dış dünyadan ayrılabilecekleri büyülü ve mutluluk verici farklı bir atmosfere sokmak oldu' dedi.

İlk durak İstanbul, Sonra Sırada Adana Var
5 yıl boyunca Türkiye’yi dolaşacak olan Coca-Cola Dünyası 29 ilde, toplam 37 noktada ziyaretçilerle buluşacak. Coca-Cola Dünyası’nın 2013 yılı rotasında Adana, İzmir, Ankara, Eskişehir, Bursa, Konya ve Antalya var.

Coca-Cola Dünyası, 9 Kasım - 2 Aralık 2012 tarihleri arasında İstanbul Marmara Forum’da ve 12 Aralık 2012 - 13 Ocak 2013 tarihleri arasında Carrefour İçerenköy’de 10:00-22:00 arasında ziyaret edebilecek. 5 adet cam veya pet şişe Coca-Cola / Coca-Cola light / Coca-Cola Zero kapağı / kutu açma halkası, anlaşmalı marketlerden 5 TL’lik Coca-Cola alımını gösteren satış fişi ya da kişi başı 5 TL, 4 kişilik aile için ise 10 TL giriş ücreti karşılığında Coca-Cola Dünyası ziyaret edilebilecek.





İlgili etiketler : Coca-cola, Bi Dünya Mutluluk,

Haber Sahibi

Coca Cola
  • Eklenme Tarihi

    : 8 Kasım 2012
  • Güncelleme Tarihi

    : Güncelleme Yapılmamış
  • Geçerlilik Tarihi

    : 31 Ocak 2013
  • Trafik

    : 2612

Diğer Coca Cola Haberleri