Coca-Cola'dan Yeni Bir Buzlu Çay Markası: Fuse TEA

  • 12 yıl önce eklendi
  • 2874 defa incelendi
  • Puan : star star star 86 incelemede 3,49 puan almıştır.
Coca-Cola, değeri bir milyar doları geçen 16 farklı markasına bir yenisini daha ekleme hedefiyle FUSE TEA’yi lanse etti. Coca-Cola’nın içecek pazarındaki deneyimini gelişen buzlu çay kategorisine taşıdığı FUSE TEA, 20 ülkeyle eş zamanlı Türkiye’de de piyasaya sunuldu.

Coca-Cola,  dünya genelinde 4 kıtada, 20 ülkede aynı anda pazara sunduğu yeni buzlu çay markası FUSE TEA’yi tanıttı. Coca-Cola’nın içecek pazarındaki uzmanlığını, son on yılda hacmi 12 kat büyüyen buzlu çay pazarına taşıdığı FUSE TEA ile hedef, pazarın önemli oyuncularından biri olmak. FUSE TEA’nin dünya çapında bir milyar dolarlık bir marka olmasını hedefleyen Coca-Cola, böylelikle değeri milyar doları geçen 16 markasına bir yenisini ekleyecek. Coca-Cola, tüm dünyada buzlu çay kategorisine son 10 yılda yaptığı yatırımın eş değerini 2012 yılında yapacak.

Buzlu Çay Pazarı FUSE TEA ile Büyüyecek
Coca-Cola, FUSE TEA ile Türkiye’de alkolsüz içecek pazarında ilk iki sırayı paylaşan Coca-Cola ve Fanta markalarına, bir yeni lider marka ekleyerek buzlu çay pazarının büyümesine katkı sağlayan ana oyunculardan biri olmayı hedefliyor.

Coca-Cola Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Bölümü Başkanı Galya Frayman Molinas “Piyasaya sunduğumuz yeni ürünler ve tatlar sayesinde hızlı tüketim ürünleri olarak tanımlayabileceğimiz sektörün büyümesinde aktif rol oynuyoruz. 2009 yılından beri büyümemizin yaklaşık yarısı piyasaya sunduğumuz yeni ürünlerden geldi. Ülke olarak bunun meyvelerini uluslararası alanda da net olarak alabiliyoruz. Coca-Cola sistemi içerisinde en iyi uygulamalar ve projelerle Türkiye olarak adımızdan söz ettiriyoruz. Bu durum rakamlara da net olarak yansımış durumda. Türkiye olarak, Coca-Cola’nın faaliyette bulunduğu 206 ülke içerisinde 9. sırada, büyümeye katkıda ise 5. sıradayız. İş hacmimiz 1994 yılından bu yana 7 kat büyüdü. Hızlı tüketim ürünleri sektöründe en hızlı büyüyen şirketlerden biriyiz. 2011 yılında çift haneli büyüdük” dedi.

Buzlu Çay Pazarında Önemli Potansiyel Bulunuyor
FUSE TEA lansmanında buzlu çay pazarı ile ilgili bilgi veren Coca-Cola Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Bölümü Pazarlama Direktörü Beyza Ergen 'Buzlu çay son yılların en dikkat çekici ürün kategorilerinden biri. Türkiye’de son on yılda hacmi 12 kat büyüyerek, 1.5 milyon kasadan yaklaşık 19 milyon kasaya, değeri ise 30 milyon TL’den yaklaşık 385 milyon TL’ye ulaştı. Dünyada ise toplam kategori büyüklüğü yaklaşık 41.5 milyar dolar. 2020 yılına dek alkolsüz içeceklerde en hızlı gelişecek kategorinin buzlu çay olması bekleniyor. Çay, halen alkolsüz içeceklerin dörtte birini oluşturuyor ve bunun yalnızca %2’si buzlu çaydan geliyor. Dolayısıyla potansiyeli çok büyük bir kategoriden söz ediyoruz' şeklinde konuştu.

FUSE TEA 4 Farklı Tadı ve Paketlemesiyle Dikkatleri Çekiyor
İddialı ve kendine has formülüyle tüketicilerin beğenisine sunulan FUSE TEA’nin şeftalili, limonlu, mango & ananaslı ve karpuzlu dört farklı tadı iki farklı ambalajda sunuluyor. FUSE TEA ile ilgili bilgi veren Coca-Cola Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Bölümü Pazarlama Direktörü Beyza Ergen “FUSE TEA hem değişik tatları hem de farklı paketi ile pazarda daha önce sunulmamış bir ürün olma özelliği gösteriyor. Örneğin FUSE TEA’nin karpuz varyantı pazarda bir ilk. Bugüne kadar tüketicilerimize sunulmamış bir tat. Çok yakında yine pazara daha önce hiç sunulmamış 250 ml’lik cam şişe seçeneğini de sunacağız.” dedi.

Tanıtım toplantısında FUSE TEA’nin hikayesinden de bahseden Beyza Ergen “FUSE TEA olarak marka konumlandırmamızı oluştururken farklı şeylerin birleşmesi, kaynaşması anlamına gelen füzyon kelimesinden ilham aldık. FUSE TEA markasının adına da ilham veren ve markanın DNA’sını tanımlayan bu kelime buzlu çay kategorisinde yaptığımızı işi tam olarak ifade ediyor diyebilirim. Çünkü FUSE TEA, çay ve meyve aromalarının birleşmesinden ortaya çıkan tam anlamıyla füzyon bir ürün” dedi. Ergen sözlerini, gerçekleştirilecek aktivitelerle FUSE TEA’nin 21 milyon tüketiciye ulaşmasını, 6.5 milyon tüketicinin de FUSE TEA’yi tatmasını hedeflediklerini söyleyerek bitirdi.





İlgili etiketler : Coca-cola, Fuse Tea,

Haber Sahibi

Coca Cola
  • Eklenme Tarihi

    : 22 Mayıs 2012
  • Güncelleme Tarihi

    : Güncelleme Yapılmamış
  • Geçerlilik Tarihi

    : 31 Mayıs 2012
  • Trafik

    : 2874

Diğer Coca Cola Haberleri