Caretta Kitap, 31. İstanbul Uluslararası Kitap Fuarı'nda Okurlarıyla Buluştu

  • 12 yıl önce eklendi
  • 2211 defa incelendi
  • Puan : star star star 24 incelemede 3,04 puan almıştır.
Caretta Kitap, düzenlediği yaratıcı drama etkinliği ve imza günlerinde okuyucularıyla buluştu.
Her yıl merakla beklenen kitap fuarı, “gelişen teknoloji ile kitabın devri artık sona eriyor” görüşünü yıkarak yaklaşık 500 bin kitapseveri ağırladı. Birçok yayınevinin katılımıyla gerçekleşen fuarın 2. salonunda yer alan Caretta standı, dünyaca ünlü 1001 serisi, 30 Saniyede serisi ve eğitici çocuk kitaplarıyla yine yoğun ilgi gördü.

Dünyada ilgiyle takip edilen kitapları Türkiye’ye getiren Caretta Kitap’ın çocuk serilerinden Gezegenimi Seviyorum isimli çevre konulu kitaplar beklenenin üzerinde ilgi gördü. Okullar, belediyeler ve kurumsal şirketler tarafından çeşitli projelerde değerlendirilen doğayı korumaya yönelik bu bilinçlendirme serisini çocuklar büyük bir merakla inceledi.

Caretta Kitap’ın özel görseller ve ansiklopedik bilgiler eşliğinde hazırladığı Dünya Klasikleri serisini çocuklara sunması oldukça güzel tepkiler aldı. Özellikle düzenlediği Yaratıcı Drama Etkinliği’nde;  Beyaz Diş kitabını çocuklara okutan interaktif etkinlik, okullardan gelen gruplardan yoğun ilgi gördü.

Sevilen Yazarları Okurlarıyla Buluşturdu
Cumhuriyet Gazetesi’nin ünlü karikatüristi Kamil Masaracı, Caretta Kitap’tan çıkardığı “Kültürlü Hadiseler” kitabını 31. İstanbul Uluslararası Kitap Fuarı’nda okurları için imzaladı. Yıllardır çizgisini bozmadan, etkileyici yorumuyla düşündüren çizerliğine devam eden Kamil Masaracı’nın hayran kitlesi onunla sohbet edebilmenin keyfini çıkardı.

Tarihsel gerçeklerin görünmeyen yüzünün aksettirildiği “100 Yılın Rövanşı”, “100 Yılın Darbesi” ve son kitabı “100 Yılın Örgütü” ile Kerem Çalışkan da Caretta Kitap standında kitaplarını imzaladı. Son dönemlerde oldukça dikkat çeken tarihi kitaplar arasında hızla yükselip yerini alan “100 Yılla Yüzleşme Anlaşılır Tarih Dizisi”nin okuyucuları değerli yazarla bir araya gelmenin sevincini yaşadı.
“Değişim ve Dönüşüm Fenerbahçe” kitabıyla futbolseverlerin yakından takip ettiği Gürdoğan Yurtsever’de Fenerbahçe taraftarları tarafından ilgiyle kuşatıldı. Her yaştan okuyucusu olan Gürdoğan Yurtsever kitabını imzalarken, okuyucuları ile bol bol sohbet etmeyi de ihmal etmedi.

Zac Power Çılgınlığı
Tüm dünyada çocuklar tarafından merakla takip edilen macera serisi Zac Power’ı, Caretta Kitap standında gören çocuklar kütüphanelerinde eksik olan sayıları tamamlamanın mutluluğunu yaşadılar. Genç ajanın 1. ve 2. sınıf öğrencileri için özel olarak hazırlanmış yeni maceraları hakkında konuşan Caretta Kitap’tan Zeynep Yığcı, yoğun talepler doğrultusunda bu yeni seriyi hazırladıklarını dile getirdi.

Caretta’dan En Yeniler…
Caretta Kitap, olağanüstü yeteneklerin anlatıldığı ve çocukların son derece ilgisini çeken macera serisi “Nada - Görünmez Güzel” ve “Nada -Yetenek Hırsızı” adlı iki yeni kitabını da fuarda genç okuyucular ile buluşturdu.

Caretta Kitap çatısı altında Karumbe olarak yeni bir gençlik dizisi hazırladıklarını belirten Zeynep Yığcı, “Gölgekapan isimli ilk kitabımızı yayınladık, çocuklara yönelik bilinç aşılayan serilerin yanı sıra küçük yaştan beri bizi takip eden gençlerimizin seveceği kitaplar yayınlamaya devam edeceğiz” dedi.




İlgili etiketler : Caretta Kitap, Kitap Fuarı, Kitap, İmza Günü,

Haber Sahibi

Caretta Kitap
  • Eklenme Tarihi

    : 28 Kasım 2012
  • Güncelleme Tarihi

    : Güncelleme Yapılmamış
  • Geçerlilik Tarihi

    : 31 Aralık 2012
  • Trafik

    : 2211

Benzer Haberler

  • Iyaş Park AVM Iyaşpark Kitap Fuarı Başlıyor

    Iyaşpark Kitap Fuarı Başlıyor

    Iyaşpark’ta Kitap Fuarı Başlıyor. IYAŞPARK Alışveriş Merkezleri, "Kitap Fuarı"nda bir çok yayın evinin kitaplarının satışı yapılacak. Ayrıca birbirinden değerli yazarlar Ispartalı okurl...
    28 Ocak 20192063 defa incelendi
  • Orion AVM Orion AVM 9. Çorlu Kitap Fuarı Başlıyor

    Orion AVM 9. Çorlu Kitap Fuarı Başlıyor

    Orion Alışveriş Merkezi’nin Çorlu Belediyesi, Özel Trakya Koleji ve Korza Fuarcılık işbirliğiyle düzenlediği 9. Çorlu Kitap Fuarı, 8 Şubat Cuma günü başlıyor. İsmail Küçükkaya ve Hakan Mengü...
    4 Şubat 20191712 defa incelendi
  • Orion AVM Orion AVM 8. Çorlu Kitap Fuarı

    Orion AVM 8. Çorlu Kitap Fuarı

    8. Çorlu Kitap Fuarı'nda Dev İsimler Orion’da Orion Alışveriş Merkezi’nin Çorlu Belediyesi, Özel Trakya Koleji ve Korza Fuarcılık işbirliğiyle düzenlediği 8. Çorlu Kitap Fuarı, 9 Şubat Cuma...
    29 Ocak 20182170 defa incelendi
  • Orion AVM 5. Çorlu Kitap Fuarı Orion Ev Sahipliğinde Başlıyor

    5. Çorlu Kitap Fuarı Orion Ev Sahipliğinde Başlıyor

    5. Çorlu Kitap Fuarı cuma günü Orion'da başlıyor. Doğan Yurdakul, Vural Savaş, Feyza Hepçilingirler ve daha pek çok yazarın katılacağı 5. Çorlu Kitap Fuarı, 24 Ekim Cuma günü Orion’da ...
    20 Ekim 20142561 defa incelendi
  • Orion AVM Çorlu Kitap Fuarı Orion Ev Sahipliğinde Başlıyor

    Çorlu Kitap Fuarı Orion Ev Sahipliğinde Başlıyor

    Orion ev sahipliğinde bu yıl 4.'ncüsü düzenlenen Çorlu Kitap Fuarı 6 Aralık Cuma günü başlayacak. 10 gün sürecek fuara pek çok ünlü yazar konuk olacak ve okurları için kitaplarını imzalayaca...
    25 Kasım 20133145 defa incelendi