Canon EOS 5D Mark III

  • 13 yıl önce eklendi
  • 2981 defa incelendi
  • Puan : star star star star 41 incelemede 3,8 puan almıştır.
Görüntüleme çözümlerinde dünya lideri Canon dünyaca ünlü EOS serisine yeni EOS 5D Mark III modelini dahil etti. Efsanevi EOS 5D Mark II modelinin performansı esas alınarak geliştirilen EOS 5D Mark III hem fotoğraf hem de Full HD video çekiminde daha yüksek hız, daha iyi çözünürlük, daha güçlü işletim gücü ve daha fazla işletim gücü sunuyor; en talepkar fotoğrafçılar için benzersiz sanatsal özgürlük tanıyor.

Canon Europe Profesyonel Görüntüleme Pazarlama Direktörü Kieran Magee şunları dile getirdi: “EOS 5D Mark III, EOS 5D serisindeki güçlü bir ilerlemeyi temsil etmektedir. EOS 5D Mark II olağanüstü bir kameradır ve bu modelin performansını geliştirirken EOS serisinin tutkulu kullanıcı topluluğundan gelen geri bildirimleri büyük bir dikkatle değerlendirdik. Bu kamera yaratıcı başkaldırıların taleplerini gerçek anlamda yerine getirmek için tasarlandı. Daha hızlı, yanıt becerisi daha güçlü ve özelliklerle dolu bu yeni EOS stüdyo fotoğrafçılığından yaratıcı videografiye kadar her türlü ortama ve çekime adapte olabildiği gibi en yüksek kalitede ürünler sunar.”

Geliştirilmiş performans
Tüm teknik özelliklerinde kapsamlı bir yükseltme yapılan EOS 5D Mark III, sayıları gün geçtikçe artan hem fotoğraf hem de video çekimi yapan kullanıcılar için ideal bir makinedir. Canon’un çığır açan EOS-1D X modeliyle lanse edilen bir dizi özelliği barındıran bu yeni model, çok daha kapsamlı bir performans, esneklik, kullanım kolaylığı ve dayanıklılık sunuyor.

Kameranın yeni geliştirilen 22.3MP full-frame sensörü sayesinde çözünürlük değeri yükseldiği ve daha ince ayrıntılar elde edildiği için engin manzaralardan güzel portrelere kadar birbirinden çok farklı sahne çekimleri yapılabiliyor. Daha yüksek hızda sürekli çekim yapılabilmesi için yaratıcı olanaklar geliştiriyor.  Daha fazla sayıda, 8 kanallı çıkışıyla kamera, ek aksesuar kullanımına gerek kalmadan 6 kare/sn.'ye kadar maksimum hızda 18 RAW görüntü veya 16.000 JPEG¹ görüntü çekebiliyor. Ayrıca, sensördeki geliştirilmiş mimari, 100-25.600 aralığında ve 102.400’e genişletilebilir ISO hızı sunarak yarı karanlık ortamlarda bile net, kaliteli resimler çekilmesini garantiliyor. 

EOS 5D Mark III, öncü EOS-1D X modelinde olduğu gibi 61 noktalı geniş alanlı AF sistemi kullanıyor. Bu özelliği ona sıra dışı hassasiyet, netlik ve hız kazandırıyor. Mevcut en geliştirilmiş AF sistemlerinde biri olan bu sistemde etkileyici 41 çapraz tipte nokta ve beş çift çapraz tipte nokta bulunuyor. Bu, karenin her bir noktasında eşsiz bir doğruluk sağlıyor. EOS-1D X modeliyle sunulan özelleştirilebilir AF ön ayarları bu modelde de mevcuttur. Bunlar zorlayıcı konuların çekiminde yardımcı olduğu gibi konu hareketinin kestirilemediği koşullarda da çekim yaparken daha net sonuçlar elde edilmesini sağlıyor. 63 bölgeli Çift Katmanlı sensörün AF sistemindeki her bir noktaya bağlandığı Canon’un takdirleri toplayan iFCL ölçüm sistemi sayesinde son derece doğru pozlar elde ediliyor. AF sisteminden alınan odaklanma bilgileri, mevcut ölçüm sensörleri tarafından ölçülen renk ve ışıklılık sinyalleri ile birlikte analiz ediliyor ve EOS 5D Mark III’ün her çekim koşulunda her zaman tutarlı cilt tonları mükemmel sonuçlar üretmesini sağlıyor.

Tavizsiz yaratıcı performans
EOS 5D Mark III modelinde Canon’un en son DIGIC 5+ görüntü işlemcisi kullanılmıştır. Bu, kamera performansın üzerinde bir kesinti oluşturmadan bir dizi yeni işlevi harekete geçiriyor. 14 bitlik A/D dönüştürme özelliği, pürüzsüz renk tonu dağılımı ve renkler arasında kusursuz geçiş sağlıyor. Öte yandan kamerada yerleşik HDR çekim özelliği üç farklı pozu birleştiriyor ve ön ayarlı olarak gelen beş ton haritasının uygulanmasını sağlıyor. Bu özellikten faydalanan kullanıcılar yüksek kontrastlı sahnelerdeki her türlü ayrıntıyı yakalayabiliyor. Kamera içinde RAW işleme ve düzenleme özelliği ise fotoğrafçıların daha çekim yaparken bile görüntülerine normalde çekim sonrası yapılan düzeltmeleri uygulayabilmesine imkan tanıyor.

Geliştirilmiş DIGIC 5+ gücü, daha yüksek görüntü kalitesi elde edilmesine katkıda bulunan araçların harekete geçirilmesini sağlıyor. Lens periferi düzeltmesi, Lens kromatik bozulma düzeltmesi (yanal ve eksenel) ve yüksek ISO parazit azaltma işlemlerinin tamamı kamera içinde gerçekleştirilebiliyor. Üstelik kamera performansında hiçbir kesintiye gerek olmadığı için fotoğrafçılar çekim yapmaya devam edebiliyor. Ayrıca, özel bir düğmeyi kullanarak kamera içinde görüntü derecelendirmesi yapılabildiği için fotoğrafçılar çekim sonrası işlemede görüntülerini kolaylıkla organize edebiliyor.

EOS 5D Mark III modelinde ayrıca bir de Yaratıcı Fotoğraf tuşu bulunuyor. Bu tuş sayesinde kullanıcılar Resim Stillerini hızla seçebiliyor ve çoklu pozlar yakalayabiliyor. Aynı zamanda bu tuşu kullanarak doğrudan HDR çekim moduna erişebiliyor. İzleme sırasında Yaratıcı Fotoğraf tuşuna basıldığında, yeni bir karşılaştırmalı izleme ekranı görüntüleniyor. İki resim yan yana görüntülenerek fotoğrafçıların farklı pozlarla elde edilen çekimleri görmeleri ve bunları büyütüp birbiriyle karşılaştırmaları sağlanıyor.

Fotoğrafçılar çekim yaparken, örneğin düğün çekimi yaparken, dikkat çekmek istemiyorlarsa EOS 5D Mark III'ün yeni sessiz çekim modu özelliğinden faydalanabilirler. Deklanşör ve ayna sesini ciddi oranda azaltan bu yeni mod ile kullanıcılar “arka planda” çalışabilirler. Sürekli sessiz mod seçeneği de mevcuttur; fotoğrafçılar dikkat çekmeden hızlı hareket eden konu çekimi yapabilirler.

Yeni nesil EOS Videolar
EOS 5D Mark III’ün temelini oluşturan EOS 5D Mark II’nin şöhretidir. Fotoğrafçılardan alınan geri bildirimler esas alınarak geliştirilen bir dizi yeni özellik sayesinde çok daha iyi Full HD video performansı elde ediliyor. Video profesyonellerinin sevdiği alan derinliği kontrolünde yeni seviyeler yakalanmasının yanı sıra DIGIC 5+ işlemcisinin devasa işlem gücüyle birleşen yeni full-frame sensör ile harelenme, yanlış renk üretime ve diğer kusurların görülmesi önleniyor. Video modu düğmesinin ve kayıt düğmesinin eklenmesi kullanım kolaylığını artırarak videografların video modundayken hemen çekim yapabilmelerini sağlıyor.

Manuel poz kontrolü ve geliştirilmiş yüksek bit oranlı video sıkıştırma seçenekleri dahil ek video işlevleri intraframe (ALL-I) ve interframe (IPB) yöntemleri ile destekleniyor. 24 kare/sn. ila 60 kare/sn. arasında değişen çekim hızları ve SMPTE sure kodunun eklenmesi sayesinde düzenlemede daha fazla esneklik sağlandığı gibi çoklu kameralı çekimlere entegre olma kapasitesi artıyor. Kullanıcılar kameranın Hızlı Kontrol ekranını kullanarak kayıt sırasında ses kontrolü ve ayar yapabiliyor. Mevcut kulaklık soketi ile çekim sırasında ve sonrasında ses seviyesi takip edilebiliyor. DIGIC 5+ ile gelen daha yüksek işleme gücü ile kamera içinde kayıt uzunluğunda kısaltma yapılabiliyor.

Profesyonel tasarım, kolay kullanım
EOS 5D Mark III fotoğrafçılara kolay kullanım ve dayanıklı üretim kalitesi sunmak için inşa edildi.  Hafif, yüksek kaliteli magnezyum gövdesi kötü hava koşullarında daha fazla dayanıklılık sağlayacak şekilde güçlendirildi. Deklanşör tasarımı geliştirilerek 150.000 döngü dayanıklılık ile sürekli günlük kullanıma uygun hale getirildi. Bu modelde mevcut EOS 7D’de bulunan Akıllı Vizör’ün geliştirilmiş bir versiyonu yaklaşık %100 kapsam sunduğu gibi yerleşik transparan LCD aracılığıyla istendiğinde kılavuz görüntülenmesini sağlıyor.

EOS-1D X modelinde kullanılan aynı güçlü 8,11cm (3,2 inç) Clear View II LCD ekran bu modelde de kullanılarak her koşulda yüksek kalitede kadrajlama ve izleme garantileniyor. 1040k piksel çözünürlük sayesinde görüntü netliği ve odağı doğru bir şekilde kontrol edilebiliyor. Öte yandan EOS-1D Mark IV ile sunulan aralıksız yapı tasarımı yansımayı önlediği gibi toza veya çizilmelere karşı daha fazla koruma sağlıyor. Modele bir kulaklık soketi ve kilit modu kadranı dahil edildi. UDMA 7 uyumlu CF kartı yuvasının ve bir SD kart² yuvasının eklenmesi ile her iki karta da eş zamanlı kayıt yapılabiliyor. Kartlardan biri dolduğunda otomatik olarak diğerine geçilebiliyor ve görüntüler kamera içinde bir karttan diğerine kopyalanabiliyor.

Dijital Lens İyileştirici – Digital Photo Professional v3.11 sürümünde yeni
EOS 5D Mark III, mevcut en geliştirilmiş Digital Photo Professional (DPP) sürümü ile birlikte gelir. Canon’un ücretsiz, ürünle gelen bu yazılımı sayesinde RAW görüntüler çok hızlı ve kaliteli bir şekilde işlenebiliyor. DPP v3.11 sürümünde bir yenilik olarak Dijital Lens İyileştirici bulunuyor. Bu, görüntü çözünürlüğünü geliştirmek için tasarlanan çığır açacak yeni bir araç olarak öne çıkıyor.

Dijital Lens İyileştirici (DLO), ışığın optik yol boyunca ilerlemesinin her aşamasını tekrar ederek gerçekleştirdiği bir dizi karmaşık matematiksel işlevle lens performansının olduğu gibi taklit ediyor. Bu bilgileri kullanan DLO, kameranın düşük iletimli filtresi kaynaklı tipik optik bozulmaları ve çözünürlük kayıplarını düzeltebiliyor. Bunun için sahneyi çıplak gözle görünün haline yaklaştırmak için her çekime tam tersi işlevi uyguluyor. Oldukça makul dosya boyutlarında kusursuz ayrıntıları olan, yüksek kaliteli görüntüler oluşturduğu için fotoğrafçılara maksimum düzeyde görüntü kalitesi ve en üstün seviyede esneklik sağlıyor.

EOS Sistemi uyumluluğu
EOS Sisteminin bir parçası olan EOS 5D Mark III, 60’tan fazla EF Lensiyle anlık uyuma sahiptir. Bu lensler arasında Canon’un ünlü L serisinin çok önemli bir bileşeni olan geniş açı zum lensi yeni EF 24-70mm f/2.8L II USM de vardır. Kamera aynı zamanda daha fazla yaratıcılık getiren bir dizi yeni aksesuar çeşidiyle de uyumludur. Bunlar arasında kablosuz radyo bağlantısı özellikli bir yüksek performanslı TTL flaş olan Speedlite 600EX-RT de vardır. Ayrıca yeni Batarya Sapı BG-E11 kullanım kolaylığını artırdığı gibi kameranın pil ömrünü iki katına çıkarır.

Canon EOS 5D Mark III – Temel özellikler:
• 22.3 Megapiksel full-frame sensör
• 61 noktalı otomatik odaklanma
• 6 kare/sn.’ye kadar sürekli çekim
• Doğal ISO 100-25.600 hassasiyeti
• Manuel kontrolle Full HD video
• 14 bit DIGIC 5+ işlemcisi
• Güçlendirilmiş Hava Koşulu koruması
• 8,11 cm (3,2 inç) 1.040.000 noktalı ekran
• Ön ayarlı HDR modu

¹UDMA 7 sertifikalı kartlarla kullanıldığında
²SD, SDHC, SDXC kartlar ve Eye-Fi bağlantılı işlevlerle uyumlu





İlgili etiketler : Canon, Eos 5d Mark Iıı,

Haber Sahibi

Canon
  • Eklenme Tarihi

    : 3 Mart 2012
  • Güncelleme Tarihi

    : Güncelleme Yapılmamış
  • Geçerlilik Tarihi

    : 30 Nisan 2012
  • Trafik

    : 2981

Diğer Canon Haberleri