C&A ve C&A Vakfı, Çocukların Geleceği için Save the Child

  • 9 yıl önce eklendi
  • 2411 defa incelendi
  • Puan : star star star 13 incelemede 3,31 puan almıştır.
C&A ve C&A Vakfı, anneler ve çocukları için dünyayı daha yaşanabilir bir yere dönüştürme hedefiyle önde gelen sivil toplum kuruluşlarından

Save the Children ile işbirliği yaptığını duyurdu.
Dünyanın önde gelen hazır giyim şirketlerinden C&A ve şirketin yardım kuruluşu C&A Vakfı, insani krizlerle başa çıkmaya çalışan milyonlarca anneyi desteklemek üzere, 120’den fazla ülkede faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşu Save the Children ile uluslararası çapta işbirliği yapacaklarını duyurdu.
İşbirliği kapsamında C&A Vakfı, afete hazırlık ve acil durumlarda hızlı tepkiye odaklanan projelerin hayata geçirilebilmesi için, Save the Children’a yılda 3 milyon Euro’ya varan maddi destek sağlayacak.
Save the Children, C&A ve C&A Vakfı’nın aralarında Avrupa, Çin, Meksika ve Brezilya’nın da bulunduğu kilit lokasyonlarının yanı sıra C&A’nın satın almalarını yaptığı ülkelerde faaliyet gösteriyor.
C&A Vakfı tarafından sağlanan fonlara ek olarak C&A, ortaklığı desteklemeye yönelik çalışmalara kendi çalışanlarını ve müşterilerini de dahil ederek Save the Children’ın “Her çocuğun hayatta kalma, korunma, gelişme ve katılma hakkına sahip olduğu bir dünya” vizyonuna katkıda bulunmak için ek kaynaklar yaratacak.

“C&A, ailelere ve içinde yaşadığı toplumlara karşı sorumluluk hissediyor”
C&A Avrupa Eş İcra Kurulu Direktörü Hans Ploos van Amstel yaptığı açıklamada, “Ne yazık ki, acil durumlar ve insani krizler çok sık yaşanıyor. İstatistikler, 5 yaşın altındaki 250 milyondan fazla çocuğun halen silahlı çatışmalardan etkilenen ülkelerde yaşadığını ortaya koyuyor. Bu koşullar altında, annelerin çocuklarının güvenli ve sağlıklı olmasını sağlaması da son derece güç! Bizim için, toplumu destekleme taahhüdümüz her zaman önemli bir yere sahip oldu. Ailelere ve içinde yaşadığımız toplumlara karşı bir sorumluluk hissediyoruz. Her ikisinin merkezinde de anneler bulunuyor. Bu yüzden acil durumlardan etkilenen anne ve çocukların güçlendirilmesine katkıda bulunmak istiyoruz” dedi.
C&A Vakfı İcra Direktörü Leslie Johnston ise “Çalışmalarımızı tek elde toplayıp tek bir küresel ortak üzerinden daha etkin şekilde çalışmanın zamanının geldiğini düşündük. Çocuk ve anneler konusuna bizim kadar tutkuyla yaklaşan bir ortak arıyorduk. Aynı zamanda hem afetlere hazırlanmak hem de dünyanın dört bir yanındaki acil durumlara hızlı ve etkin şekilde cevap vermek için gerekli kapasite ve kaynaklara sahip bir kuruluşa ihtiyacımız vardı. Daha önce de birlikte çalıştığımız Save The Children Vakfı, bizim için doğal bir ortaktı” diye konuştu.

Save the Children Almanya CEO’su Kathrin Wieland de, “Acil durumlarda ve krizlerde özellikle çocuklar ve anneler korunmasız. C&A ve C&A Vakfı ile çatışma, kriz ve afetlerde ayakta kalmaya çalışan milyonlarca anne ve ailelerinin yaşamını önemseyen tutkulu ortaklarla bir araya gelmekten son derece mutluyuz. Birlikte fark yaratabileceğiz” diye konuştu.




İlgili etiketler : C&a, C&a Vakfı, Sosyal Sorumluluk,

Haber Sahibi

C&A
  • Eklenme Tarihi

    : 26 Şubat 2015
  • Güncelleme Tarihi

    : Güncelleme Yapılmamış
  • Geçerlilik Tarihi

    : 31 Mart 2015
  • Trafik

    : 2411

Diğer C&A Haberleri

Benzer Haberler