Büyük Ustaların Tabloları Astoria'da Müzayedeye Çıkıyor

  • 9 yıl önce eklendi
  • 2730 defa incelendi
  • Puan : star star star 57 incelemede 3,12 puan almıştır.
Astoria AVM, alışveriş ve iş konsepti ile bütünleşen etkinliklerini, yaz sezonunda sürdürdüğü sanatsal faaliyetler ile destekliyor. Astoria AVM, Artium Sanat Evi’nin 100. Müzayedesine kapılarını açarak, Türk sanatseverler için önemli bir etkinliğin parçası olacak. Artium Sanat Evi, yaz müzayedesini “Klasik ve Çağdaş” Türk resminin ustalarının seçkin eserlerine ayırıyor. Mübin Orhon, Burhan Doğançay ve Comet gibi büyük ustaların eserleri bu müzayedede beğeniye sunulacak.
 
Alışveriş ve iş konseptinin yanısıra yıl boyunca düzenlediği etkinlikler ile gündemde kalmayı sürdüren Astoria AVM, yaz sezonunun önemli bir resim müzayedesine kapılarını açıyor. 294 lot eseri kapsayan müzayede kataloğunda, Türk resim sanatının erken dönemlerinden bugüne uzanan gelişim çizgisini temsil eden ustaların; yağlıboya, pastel, suluboya ve karışık teknik eserlerinden zengin bir seçki yer alıyor.

Türk resminin modernleşme sürecinin temsilcilerinden Mübin Orhon’un önemli bir eseri yer alıyor. “Paris Ekolü”ne mensup sanatçılarımızdan Mübin Orhon’un, lekesel-soyut tarzdaki “Lirik Soyut” adlı eseri 1962 tarihli. Karton üzerine yağlıboya, tuvale marufle edilmiş, 126,5x94 cm. ölçüsündeki eser 120.000 TL açılış fiyatı ile en yüksek muhammen bedele sahip.

Eserleri dünya çağında önemli rakamları bulan Burhan Doğançay müzayedede eseri bulunan bir başka önemli sanatçı. Doğançay’ın, 1971 tarihli, “Red PM” olarak adlandırdığı soyut eseri, tuval üzerine akrilik, 63x51 cm boyutundaki bu soyut eser için açılış fiyatı 80.000 TL.

Malik Aksel’in “Haliç’ten Görünüm” adlı duralit üzerine yağlıboya eseri ile Burhan Uygur imzalı “Portre” tuval üzerine yağlıboya çalışmasının açılış fiyatı 50.000 TL.

Çağdaş resmimizin güçlü imzalarından Mustafa Ata imzalı “Figürlü Kompozisyon” 2006 tarihli, tuval üzerine yağlıboya eser 40.000 TL muhammen bedelle satışa sunulacak.

Komet olarak dünya sanatında yer edinen Coşkun Gürkan’ın gerçeküstücü anlatımı ile biçimlendirdiği “Figürlü Kompozisyon”u 1979 tarihli. Tuval üzerine yağlıboya, 50,5x61 cm. ölçüsündeki eserin açılış fiyatı da 25.000 TL olarak belirlendi.

Günümüzün güçlü isimlerinden Haluk Akakçe’nin “Remember Tonight” isimli dörtlü kompozisyonu kâğıt üzerine karışık teknik bir çalışma. 76x101 cm boyutundaki bu eser 10.000 TL açılış fiyatında.
4 Temmuz Cumartesi günü, saat 15:00’den itibaren başlayacak müzayede, Astoria Alışveriş Merkezi’nin B2 katındaki etkinlik alanında gerçekleşecek. Eserler müzayede tarihine kadar her gün, Artium Sanat Evi’nin Astoria Alışveriş Merkezi’ndeki galeri mekanında görülebilir.



İlgili etiketler : Astoria Avm, Müzayede,

Haber Sahibi

Astoria Alışveriş Merkezi
  • Eklenme Tarihi

    : 2 Temmuz 2015
  • Güncelleme Tarihi

    : Güncelleme Yapılmamış
  • Geçerlilik Tarihi

    : 19 Temmuz 2015
  • Trafik

    : 2730

Diğer Astoria Alışveriş Merkezi Haberleri

  • Geleceğin CEO'ları Astoria'da!

    Bu yaz Astoria’da çocuklar geleceği tasarlıyor! Fikir Değirmeni ve Workinton tarafından geliş...

    3 Temmuz 20181515 defa incelendi
  • Astoria AVM Nostalji Festivali

    Astoria AVM’nin düzenleyeceği "Nostalji Festivali"nde geçmişe ait yüzlerce ürünü müzikle buluşturaca...

    2 Aralık 20171984 defa incelendi
  • Organik Pazar ve Ortaköy Pazarı Astoria AVM'de!

    Alışveriş ve iş konsepti dahilinde düzenlediği etkinliklerle ön plana çıkan Astoria AVM, ziyaretçile...

    11 Kasım 20152614 defa incelendi
  • TEGV'İn Düş Gezgini Sergisi Astoria'da

    Çocuklarımızın mutlu bir çocukluk yaşamaları ve çağdaş eğitim olanaklarından yararlanmaları için çal...

    1 Haziran 20152828 defa incelendi
  • Gripin Konseri Astoria AVM'de

    Avrupa’nın en yüksek ikiz atriyumları olarak geliştirilen KempinskiResidence’da yer alan; ziyaretçil...

    14 Mayıs 20152669 defa incelendi